Bebek Beslenmesi Ek gıdaya geçiş ne zaman ve nasıl olmalı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kemece

joi de vivre :)
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
636
14
118
Ankara
Merhabadeğerli anneler,

ikinci çocuğum henüz 3 aylık ve sadece anne sütü ile besliyorum. Ek gıdakonusunda ilk çocuğumda doğru yaklaşımlarda bulunmadığım için hala zaman zamansorunlar yaşıyoruz, yemek seçer. Bu çocuğumda sizlerin görüşleri doğrultusunda sağlıklıbeslenen bir bebeğim olsun istiyorum ne çok şişman ne zayıf. Sizlerden ekgıdaya geçiş konusunda yardım bekliyorum. Bebeğine sadece anne sütü verenler ekgıdaya ne zaman başladınız? bebeğiniz 5. ayı bitirip 6. aydan gün almayabaşlayınca mı 6. ay bitince mi? 6.aydan önce tatları öğrensin diye bebeğe birşeyler tattırdınız mı? ek gıdaya ilk ne ile başladınız? miktar olarak neverdiniz ne kadar süre ile ve ne kadar artırdınız? Çalışan anneler anne sütünüek gıda ile birlikte nasıl devam ettirdiniz? Bazı anneler peynir,ekmek,yumurta, cicibebe karıştırıp püre olarak veriyor, bazıları ayrı ayrı tattırıyorsizce en doğrusu ne? açıkçası bana farklı ve uyumsuz lezzetleri sırf iyibeslensin diye bulamaç yapıp bebeğe vermek biraz tuhaf geliyor ama yanılıyor daolabilirim. Çalışan annelerin beslenme programı nasıl? şimdiden cevap verenherkese çok teşekkür ederim.

canım ben doktorumun demesine göre 6aydan gün alınca başladım.meyva püreleriyle başladım sonra sebze püresi yoğurt.şimdide yumurta peynir .azcıkta et tattırdım.bulamaç falan hiç yapmadım.bebe bisküviisi ve muhallebi falan vermedim vermeyide düşünmüyorum. miktara gelince bunla ilgili bi konuda ben açtım oraya bakabilirsin 6 ayda ek gıdaya geçen bebeklerle ilgili.ama bende miktarı bebegim belirliyo istemediği başını çevirmeye başladığı zaman vermiyorum.2-3 kaşıkla başlayıp arttırdım.bide su veriyorum ...

bizde sadece anne sütü alıyorduk 4,5 ayda 1 tatlı kaşığı ile başlayıp her gün artırarak elma suyuyla başladık 4 gün elma suyundan sonra havuç suyu 1 hafta sonra işe başladığım için pirinçli kaşık maması h r b by ile telefonda görüştüm anne sütüyle hazırlayabilirsiniz dediler sağıp bıraktığım sütlerle kaşık maması hazırlıyor annem gün gün artırıyor şuanda yarım gün çalışıyorum annem kaşık maması veriyor ben gelince emziriyorum akşamüstüde yoğurt meyve bisküviyi karıştırıp veriyorum haftaya da sebze çorbasına başlayacağım yine 1 kaşık 2 kaşk 4 kaşık v.s. artırarak henüz 6 ayımız dolmadığı için kahvaltıya başlamadık ek gıdalar bu dönemde doyumluk değil tadımlık üstüne yine beni emiyor su ihtiyacını da böylece gideriyor bebek gelişimi uzmanıyla görüşerek bu şekilde yaptım kafama göre değil yardımcı olursa sevinirim

teşekkürler pnrokn, açtığın başlığı da gördüm, gerçekten çok faydalı oldu. Bende senin gibi muhallebi falan vermeyi düşünmüyorum.

çok teşekkür ederim, anne sütünü kaşık mama ile vermek çok iyi fikir. ben de bir sürü süt sağdım derin dondurucuya koydum, 2. ayına kadar biberonla da içiyordu sonra bıraktı, o sütleri nasıl verecek bakıcı diye düşünüyordum, çok iyi oldu yazdığın ben de öyle vereyim. bebek gelişim uzmanıyla beslenme hazırlamakta çok iyi fikir sağol.bir de anne sütünü iş yerinde sağmada sıkıntı oluyor mu? bebek yanınında olmayınca daha az geliyor diyorlar? kaç saatte bir sağdın?

ben işe başlamadan önce sabahları göğüslerim doluyken tek göğsümle emziriyor tek göğsümü sağıyordum işte sağmıyorum 7,5da emzirip çıkıyorum 12,5da evde oluyorum tekrar emziriyorum sağmaya gerek kalmıyor haftasonları sağıcam

kızlar kusura bakmayın, yanlış topiğe yazmışım neyse konu güncel olmuş oldu

merhaba, öncelikle söylemeliyim ki tatlıdan yani meyveden çok sebzeden başlarsanız çok daha rahat edersiniz.
bir öğlen çorba ile başladık. 5. ayımızı bitirdik ve 6. ayda başladık.
çorba ve diğer yediklerimizi buradan okuyabilirsiniz.
kati gidaya gecis | gunesanne

sevgiler

https://www.facebook.com/gunesannee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…