Merhabadeğerli anneler,
ikinci çocuğum henüz 3 aylık ve sadece anne sütü ile besliyorum. Ek gıdakonusunda ilk çocuğumda doğru yaklaşımlarda bulunmadığım için hala zaman zamansorunlar yaşıyoruz, yemek seçer. Bu çocuğumda sizlerin görüşleri doğrultusunda sağlıklıbeslenen bir bebeğim olsun istiyorum ne çok şişman ne zayıf. Sizlerden ekgıdaya geçiş konusunda yardım bekliyorum. Bebeğine sadece anne sütü verenler ekgıdaya ne zaman başladınız? bebeğiniz 5. ayı bitirip 6. aydan gün almayabaşlayınca mı 6. ay bitince mi? 6.aydan önce tatları öğrensin diye bebeğe birşeyler tattırdınız mı? ek gıdaya ilk ne ile başladınız? miktar olarak neverdiniz ne kadar süre ile ve ne kadar artırdınız? Çalışan anneler anne sütünüek gıda ile birlikte nasıl devam ettirdiniz? Bazı anneler peynir,ekmek,yumurta, cicibebe karıştırıp püre olarak veriyor, bazıları ayrı ayrı tattırıyorsizce en doğrusu ne? açıkçası bana farklı ve uyumsuz lezzetleri sırf iyibeslensin diye bulamaç yapıp bebeğe vermek biraz tuhaf geliyor ama yanılıyor daolabilirim. Çalışan annelerin beslenme programı nasıl? şimdiden cevap verenherkese çok teşekkür ederim.