• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecıs

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Genelde yogurtla başlanır bende 5.5 aylıkken bır ıkı cay kasıgı yogurt verdım cunku cok merak edıyordu bız ne yıyoruz dıye. Sonra patates havuc hasladım yogurtla verdım bazen yogurtlu pekmez verdım püre verıyorsun ılk bır ay tadımlık seyler doyurucu degıl. Bebegınızı de sız kendınızı ıyı hıssedene kadar emzırebılırsınız 6 aydan sonra karnınızdakı gelısece ıcın bırakabılırsınız arkadasım oyle yapmıstı masallah tosun gıbı oglu oldu kucuk oglunuda emzırdı.
Ya ama inek sütü 1 yaşından önce yasak diye dinliyorum hep doktorlardan ?? Yoğurt nasıl veriliyor?
biz de beş aylığız

Evet canım cok kucuk daha o da bebek aman sen dıkkat et yıne de cunku kucuk bebegın varken hamilelik cok zor bır yandan oglum bır yandan bulantılar karantınadan dolayı kımse yardıma da gelemıyor evde tekim esım calısıyo canım bız dıkkat edıyorduk korunuyorduk ama benım duzensızlıgım vardı dogumdan sonra emzirirken duzenlı olmadım yanı bulantı olmasa anlamazdım hamıle oldugumu haksızlık bulantı olunca test yaptık cift cızgı cıktı doktora gıttık 6 haftalık hamilesin dedı bız sok
Korunmadınız mı canım ?

Ya ama inek sütü 1 yaşından önce yasak diye dinliyorum hep doktorlardan ?? Yoğurt nasıl veriliyor?
biz de beş aylığız
İnek sütü yasak bır yas öncesi evet ama peynır yogurt fermente oldugu ıcın yararlı hala gelıyor tabı bebegınızın süt ve süt ürünlerine alerjısı olabılır o yuzden uc gun kuralına uyarak verebılırsın

Biz de geçen ay başladık ilk zamanlar sadece tadım yaptırdık gibi oldu. En fazla 2 kaşık verdim vereceğim şeyleri. Elma,armut,yogurt, bal kabagi, kabak,patates,havuç ,brokoli, yulaf lapası, yumurta sarisi,ev yapimi lor,ev yapımı pekmez verdik biz ilk ay. Tabi 3 gün kuralına uyarak verdik. Bi alerji durumu olmayınca devam ettik.
Merhaba pekmez icin erken değil mıydı acaba 6 aylik bebek icin ? Ben 2 yasina kadar pekmez ve bal vermeyi düşünmüyorum da doktorunuz verebilirsin mi demişti?

Kendi yaptığımız içeriğini bildiğim pekmezi veriyorum. Doktorumuza da danıştık verebilirsiniz dedi. Açıkçası kan ilacı kullanamadik kabızlık yaşadı. Kansızlık problemimizi çözdü pekmez. Hatta dün değerlerine baktırdık, çok güzel çıktı. Pekmez vermeye devam et dedi sağlık ocağındaki hemşireler 😊

Back
X