Ek gıdaya geçiş

• Konu Sahibi Konu Sahibi Waww
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yumurtanın sadece sarısı veriliyor ilk bir sene. Bal, yumurta beyazı gibi alerji yapabilecek gıdalar bir sene sonra.
Bu görüş değişti bildiğim kadarıyla. Literatürde artık alerjenlerle erken tanıştırmayı öneriyorlar.
Bu arada ilk 1 yıl bal verilmeme sebebi de alerjiden ziyade botulizm riski diye biliyorum.

Konu sahibi de okumak isterse diye avrupa alerji ve klinik immünoloji akademisinin son guideline’nı bırakıyorum. Yenisi bu yıl yayınlanacak sanırım.

Son düzenleme:
Meyveleri en sona attık biz önce sebzelerle başladım. Kabak, havuç, patates, brokoli, karnabahar diye gittik. Sonra arada yoğurt verdim. Sonra yumurta denedik. En son meyvelerden devam ettim. Hiç bir zaman püre yapmadım çatalla ezerek verdim. Başlarda öğürme refleksi oluyor korkma boğazında kaldı sanıyordum ben 😂 sıvıdan katıya geçtikleri için refleksmiş.

Mesela kabak havuç denedim sonra bu ikisini karıştırıp verdim. Yoğurt verdikten yoğurt çorbası yaptım az bi tel şehriye ile

Maşallah😍😍tatlı ve abur cubur düşkünü olmadığı çok iyi olmuş,ilk bir yıl yumurtanın beyazı verilmediğini de yeni öğrenmiş oldum
Yumurtanın beyazı artık veriliyor öncedenmiş o. 9.ayda yanlış hatırlamıyorsam kızamık aşısı vardı ek konulmuştu sonradan. O aşıdan önce tadılması gerekiyor diye biliyorum

Ben açıkçası bunda biraz kuralcılığa da bağlıyorum. Baştan da sıkı tutmak lazım yemek seçen ebeveyn olmayacak evde ve ev kuralı olarak o gün pişen yenecek yenmiyorsa da aç uyuyacak. Oğlumun siteden bir arkadaşı çok yemek seçer. Kalem böreğinde bile peynir yemez. E çünkü annesi oğlum onu yemez bunu yapayım diye ufaklıktan çok nazlamış, hep ayrı menü yapmış yada ona göre menü çıkarmış.
Ben yemek seçilmesine özel olarak sinir olduğumdan kocam da yemek seçmediğinden mecbur yedi. Yoksa aç uyuttum yani.
Tavuklu bamya, portakallı kereviz, ıspanak ve semizotu yemekleri sık pişer bizde mesela. Yada etli bezelye, kuru fasulye taze fasulye gibi standart yemekler yaygındır. Haftanın beş günü böyle yemekler olur. İki gün pizza kumpir köfte makarna ne isterse onu yer o kadar.
Yani bence yemek seçmeyen çocuk şans değil biraz da ebeveyn tutumu. Anne baba yemek seçmezse, masaya beraber oturur herkes aynı yemeği yerse, o yemeği yemezse gece aç kalacağını da bir süre sonra öğrenirse mecbur yiyor yani çocuk.
Aslinda en dogrusunu yapiyorsunuz benimde esim yemek seciyor hemde oyle boyle degil 😶 sadece et ve tavuk yiyor cocuga,"ne verirsem onu yiyecek"kuralina bnde katiliyorum

Meyveleri en sona attık biz önce sebzelerle başladım. Kabak, havuç, patates, brokoli, karnabahar diye gittik. Sonra arada yoğurt verdim. Sonra yumurta denedik. En son meyvelerden devam ettim. Hiç bir zaman püre yapmadım çatalla ezerek verdim. Başlarda öğürme refleksi oluyor korkma boğazında kaldı sanıyordum ben 😂 sıvıdan katıya geçtikleri için refleksmiş.

Mesela kabak havuç denedim sonra bu ikisini karıştırıp verdim. Yoğurt verdikten yoğurt çorbası yaptım az bi tel şehriye ile
ay evet yaa bn bogazinda kalir diye acayip tedirginim 🙈

Bu görüş değişti bildiğim kadarıyla. Literatürde artık alerjenlerle erken tanıştırmayı öneriyorlar.
Bu arada ilk 1 yıl bal verilmeme sebebi de alerjiden ziyade botulizm riski diye biliyorum.

Konu sahibi de okumak isterse diye avrupa alerji ve klinik immünoloji akademisinin son guideline’nı bırakıyorum. Yenisi bu yıl yayınlanacak sanırım.

Aaa eh 9 sene önceki bilgiler tabii bizdekiler değişmiş olabilir ❤️

Aaa eh 9 sene önceki bilgiler tabii bizdekiler değişmiş olabilir ❤️
O kadar hızlı değişiyor ki cidden takip etmek bazen zor oluyor💕
Ben de oğlum alerjik olduğu için o kadar çok okudum ki acaba bir şeyi farklı yapabilir miydik diye. Öyle olunca özellikle belirtmek istedim.

Ben bu 3 gün kuralına çok uymadım kuzu 1 ay kadar tek tek sebze vermişimdir sonra direkt ne yiyorsak onlardan verdim tuz koymadan. Zaten emdiği için tadımlık gidiyordu ek gıda, 9 aylıkken gece beslenmesini kesmeye başladım kahvaltısı düzene girdi sonrada diğer öğünler girdi, ikisi de genel olarak çoğu şeyi yer. Yoğurt kabak havuç bal kabağı patates ıspanak maksat yeni şeyleri denesin alışsın ilk süreç böyle çatalla ezip verebilirsin.

Ben bu 3 gün kuralına çok uymadım kuzu 1 ay kadar tek tek sebze vermişimdir sonra direkt ne yiyorsak onlardan verdim tuz koymadan. Zaten emdiği için tadımlık gidiyordu ek gıda, 9 aylıkken gece beslenmesini kesmeye başladım kahvaltısı düzene girdi sonrada diğer öğünler girdi, ikisi de genel olarak çoğu şeyi yer. Yoğurt kabak havuç bal kabağı patates ıspanak maksat yeni şeyleri denesin alışsın ilk süreç böyle çatalla ezip verebilirsin.
cok tesekkur ederim asko 😍

ben de yolun cok basindayim, senden 6 ay gerideyim ama okuduklarim, egitimde dinlediklerim vs bildiklerim sunlar;

*BLW yap gec:) pureyle ezip verme, sen yedirme. cocugun eline tutuştur o kendi götürsün ağzina, kendi yesin. baslarda rezilligini cekersin ama sonradan yemek diye pesinde kosmazsin, ucak yapmazsin o kendi yemegini kendi yer
*3 gün kuralini soylemislerdir. birseyi 3 gün üstüste ver, sorun yoksa ne ala. kabak verdin mesela, 3 gün yedi, havuc verdin 3 gün yedi, yumurta verdin 3 gün yedi. heh o zaman hosgeldin mücver kardes:)
*tatli seyleri olabildigi kadar geçe bırak.
meyveyi gec kesfetsin mesela, önce brokoliyi yesin sonra havucu:) sekerli muhallebi falan hic verip de alıştirma bosu bosuna. yarari da yok zaten
*alerji yapma ihtimali yuksek birseyi verecekken hastane gününde ver 😅😅 mesela ben findikla tanistiracagim zaman bunu muayane icin gittigim bir günde yapmayi dusunuyorum. hastanedeyken vereyim, bekleyeyim. bir alerjik reaksiyon olursa dogru acile:) yoksa muayaneye girelim, muayane bitince hastane kafesine bir tost falan yiyip oyalanayim. hersey yolundaysa alerjik reaksiyon yoksa evime gideyim 😂😂 planim bu yönde.

ben de yolun cok basindayim, senden 6 ay gerideyim ama okuduklarim, egitimde dinlediklerim vs bildiklerim sunlar;

*BLW yap gec:) pureyle ezip verme, sen yedirme. cocugun eline tutuştur o kendi götürsün ağzina, kendi yesin. baslarda rezilligini cekersin ama sonradan yemek diye pesinde kosmazsin, ucak yapmazsin o kendi yemegini kendi yer
*3 gün kuralini soylemislerdir. birseyi 3 gün üstüste ver, sorun yoksa ne ala. kabak verdin mesela, 3 gün yedi, havuc verdin 3 gün yedi, yumurta verdin 3 gün yedi. heh o zaman hosgeldin mücver kardes:)
*tatli seyleri olabildigi kadar geçe bırak.
meyveyi gec kesfetsin mesela, önce brokoliyi yesin sonra havucu:) sekerli muhallebi falan hic verip de alıştirma bosu bosuna. yarari da yok zaten
*alerji yapma ihtimali yuksek birseyi verecekken hastane gününde ver 😅😅 mesela ben findikla tanistiracagim zaman bunu muayane icin gittigim bir günde yapmayi dusunuyorum. hastanedeyken vereyim, bekleyeyim. bir alerjik reaksiyon olursa dogru acile:) yoksa muayaneye girelim, muayane bitince hastane kafesine bir tost falan yiyip oyalanayim. hersey yolundaysa alerjik reaksiyon yoksa evime gideyim 😂😂 planim bu yönde.
ahahaaha harikaa😍😍😄😄 bklm bnde tatli ve meyve türlerini sona birakayim diyorum yarin bi deneyecem,açken bir sebze türünden yedirecem umarim uğraştirmaz beni

Back
X