• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mineminem

Öykü Irmak'ım & Anıl Göktürk'üm
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
465
107
123
Merhaba annişler :)
Bebeğim 5.5 aylık oldu doktorumuz ek gıdaya geçin, yogurt meyve sebze püresi verin dedi fakat günlük liste vermedi (bebeğim hala anne sütü alıyor)
Siz bebeklerinizde nasıl bir liste kullandınız? yazarsanız sevinirim.

Merhaba annişler :)
Bebeğim 5.5 aylık oldu doktorumuz ek gıdaya geçin, yogurt meyve sebze püresi verin dedi fakat günlük liste vermedi (bebeğim hala anne sütü alıyor)
Siz bebeklerinizde nasıl bir liste kullandınız? yazarsanız sevinirim.
Mrb cnm bn ilk cocugumda dort aylikken yavas yavas yogurt corba sularindan vermeye meyve purelerinden vermeye baslamistim tam alti aylik olinca yumurtanin kayisi kivaminda sarisini verdim sekiz aylikken yumurta peynir ve beyazini pure haline getirip verdim herhangi bi liste yapmadimm zaten saglikli

Merhaba, benim de 6 aylık ikiz bebeklerim var, biz de yeni ek gıdaya başladık. Sağlık ocağında yiyebileceği gıdaları liste olarak verdiler bize. Biz yoğurtla başladık, AOÇnin günlük sütlerinden alıp evde kendimiz mayalıyoruz, ilk verdiğimizde yüzlerini ekşitseler de birkaç günde çok sevdiler yoğurdu. Sabah kahvaltıda 30cc mamaya iki bebe bisküvisi ezip bazen de muz veya elma püresi ekleyip veriyorum ama sonradan bebe bisküvilerinde şeker olduğundan çok sık vermemeye karar verdim. Meyve olarak muz armut elma verdim. Elmayı rondodan geçirince tam yiyebilecekleri gibi oluyor ama vitamin kaybı olmasın diye cam rendeyi öneriyorlar. Sebze ve yoğurt çorbası yapıyorum. Bana verilen listede tarhana ve mercimek çorbası da verilebileceği yazıyor ancak mercimekten gaz yapar diye çekiniyorum o yüzden vermedim daha. Yumurta sarısı başlamayı düşünüyorum ama onu saf halde yutamazlar, siz nasıl veriyorsunuz, mamayla ezerek versek nasıl olur? Bir de geceleri muhallebi yedirsem mi ya şişmalığa neden olursa diyorum? Bir de hazır ek gıdalar var tahıllı pirinçli kaşık mamaları vs bunlar nasıldır, bebişlere iyi beslensinler derken bir yandan da zarar vermekten korkuyorum.

merhaba arkadaşlar bebeğime ek gıdaya başlayalı 15 gün oldu şükür sorun çıkarmadan yiyor .Anne sütüne devam ediyorum diye alıştırmalık verdim ek gıdayı.daha 2 gündür düzenli veriyorum. sanırım biraz geç kalmışım çünkü 15 gündür kilo alımı olmamış . Sabah anne sütü öğlen 1 ajda bardağına Ekoloji Market Organik Tarhanadan 1 tatlı kaşığı koyarak pişirip içinede yaptıgım yoğurdun bir kısmını koyarak veriyorum.aralarda anne sütüne devam tabi akşam üstü elma püresi bazen yogurtlu bazen sade akşamlarıda buharda pişmiş havuç püresi yada yogurt veriyorum gece emiyor sadece ama doymadıgı ıcın cabuk uyanıyor. muhallebi yapayım diyorum fakat pirinç unu bebekler için iyi değilmiş ya mısır unu kullanıp yapacağım yada devam sütü alacağım artık ..

bu arada bildiğiniz pirinç unu olmadan yapabileceğim muhallebi tarifi varsa yazarsanız sevinirim birde kahvaltılık neler veriyorsunuz???

kızlar yumurta sarısını 7. aydan önce vermeyin diyorlar ama :S

merhaba arkadaşlar bebeğime ek gıdaya başlayalı 15 gün oldu şükür sorun çıkarmadan yiyor .Anne sütüne devam ediyorum diye alıştırmalık verdim ek gıdayı.daha 2 gündür düzenli veriyorum. sanırım biraz geç kalmışım çünkü 15 gündür kilo alımı olmamış . Sabah anne sütü öğlen 1 ajda bardağına Ekoloji Market Organik Tarhanadan 1 tatlı kaşığı koyarak pişirip içinede yaptıgım yoğurdun bir kısmını koyarak veriyorum.aralarda anne sütüne devam tabi akşam üstü elma püresi bazen yogurtlu bazen sade akşamlarıda buharda pişmiş havuç püresi yada yogurt veriyorum gece emiyor sadece ama doymadıgı ıcın cabuk uyanıyor. muhallebi yapayım diyorum fakat pirinç unu bebekler için iyi değilmiş ya mısır unu kullanıp yapacağım yada devam sütü alacağım artık ..

bu arada bildiğiniz pirinç unu olmadan yapabileceğim muhallebi tarifi varsa yazarsanız sevinirim birde kahvaltılık neler veriyorsunuz???
Pirinç unu neden iyi değilmiş bebekler için? Ben Hipp in devam sütü ile yapılan organik pirinçli muhallebisini aldım denemek için, arada yapıp yediriyorum ama siz öyle deyince tereddüt ettim şimdi?

bu arada ilk kez patates ve havucu buharda pişirip yogurtla karıstırıp verdım ama çatalla ezerken dikkat etmek gerekiyor havuclar tam ezılmedıgı ıcın yemekte zorlandı bebekım bıdahakıne kevgırden gecırecegım :110:

Pirinc ununun hicbir besleyici degeri yokmus drmuz oyle soylemisti yerine tam tahilli bugday unu yada yulaf unu kullanilabilirmis
Yumurta sarisi veren arkadasim yanini labne pekmez bulamac yapip verebilirsin dedi drmuz ama istemezse tek tek verecekmisim daha baslamadim birde tam tahilli bugday ekmegi koy biraz ufala dedi bu arada ihlamurlada islatabilirsin

Pirinc ununun hicbir besleyici degeri yokmus drmuz oyle soylemisti yerine tam tahilli bugday unu yada yulaf unu kullanilabilirmis
Yumurta sarisi veren arkadasim yanini labne pekmez bulamac yapip verebilirsin dedi drmuz ama istemezse tek tek verecekmisim daha baslamadim birde tam tahilli bugday ekmegi koy biraz ufala dedi bu arada ihlamurlada islatabilirsin
Bizimkiler 7 aylık oldu ve artık tam yumurta sarısını yiyorlar. Bize aile hekimimizin verdiği listede 6 aydan itibaren yumurta sarısının dörtte biriyle başlanıp yavaş yavaş artırarak 7 ay dolunca tam yumurta sarısı verilebileceği yazıyordu. Biz de o şekilde uyguladık. Artık tam yumurta sarısı yiyebiliyorlar ve herhangi bir allerji belirtisi yok şükür. Ben de aynen dediğiniz gibi sabahları kahvaltı hazırlıyorum. 90-100 cc devam sütüne bazen bebe bisküvisi bazen tuzsuz etimek ıslatıyorum, çatalla iyice eziyorum, içine tam pişmiş yumurta sarısı, labne peyniri ve pekmez ilave ediyorum. Bazen muz da ezdiğim oluyor. Çok severek yiyorlar.

Bizimkiler 7 aylık oldu ve artık tam yumurta sarısını yiyorlar. Bize aile hekimimizin verdiği listede 6 aydan itibaren yumurta sarısının dörtte biriyle başlanıp yavaş yavaş artırarak 7 ay dolunca tam yumurta sarısı verilebileceği yazıyordu. Biz de o şekilde uyguladık. Artık tam yumurta sarısı yiyebiliyorlar ve herhangi bir allerji belirtisi yok şükür. Ben de aynen dediğiniz gibi sabahları kahvaltı hazırlıyorum. 90-100 cc devam sütüne bazen bebe bisküvisi bazen tuzsuz etimek ıslatıyorum, çatalla iyice eziyorum, içine tam pişmiş yumurta sarısı, labne peyniri ve pekmez ilave ediyorum. Bazen muz da ezdiğim oluyor. Çok severek yiyorlar.
BEnim kizimin kabizlik sorunu oldugu icin muzu vermeye korkuyorum birde hic hazir gida vermemeye calisiyorum tabi ne kadar basarili olurum bilmiyorum o yuzden bebe biskuvisi vermiyorum tahilli ekmek en iyisi ya ben en cok sebze corbalarinda tikaniyorum icine neler koyuyorsunuz ne corbalari yapiyosunuz fikir lutfen

Bu arada kahvaltiya zeytinde koyuyorum birazda tereyag
Ya zeytin tuzlu diye koymuyorum ben de, tuzsuz zeytin mi alıyorsunuz? Tereyağı ve zeytinyağını da çorbalarında kullanıyorum diye kahvaltıya eklemiyorum ben, devam sütü zaten yağlı. Bebe bisküvisini çok önermiyorlar aslında içinde şeker var diye ama kahvaltıya güzel kıvam veriyor, ezmesi kolay ve bebekler çok seviyor o yüzden ben de geçici bir süre ek gıdalara alıştırana kadar kullanayım dedim. Hipp organik bebe bisküvileri var onların içinde şeker ilavesi yok o yüzden daha çok hipp tercih ediyorum. İnternette ev yapımı bebe bisküvisi tarifleri var oktay ustanın tarifini denemeyi düşünüyorum. Çorba da yoğurt çorbası, sebze çorbası, tarhana ve mercimek çorbası veriyorum ben. Tarhanayı hazır aldım bebek tarhanası olarak satılıyor ama imkanınız varsa ev yapımı daha iyi olur tabii. Sebze çorbalarını da sebzeleri (patates,havuç,brokoli,ıspanak gibi) haşlayıp içine bazen biraz pirinç bazen irmik katıyorum, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edip blenderdan geçiriyorum. Karnabahar lahana gibi sebzeler hariç ama onlar için erken gaz yapıyormuş. Sizin de önereceğiniz tarif varsa çok sevinirim yazarsanız.

Zeytini Sicak suya koyuyorum tuzu gidiyo birde kabugunu soyuyorum tuzsuzda var gerci oda olur tarhana veriyorum bnde birtek mercimegi vermedim oda gaz yapar sanki cok gazli zaten bizimki bu arada sebze olarak neleri kullaniyosun birde gun icinde verdiklerini yazar misin benim kizimda 6.5 aylik

Zeytini Sicak suya koyuyorum tuzu gidiyo birde kabugunu soyuyorum tuzsuzda var gerci oda olur tarhana veriyorum bnde birtek mercimegi vermedim oda gaz yapar sanki cok gazli zaten bizimki bu arada sebze olarak neleri kullaniyosun birde gun icinde verdiklerini yazar misin benim kizimda 6.5 aylik
Mercimek konusunda ben de çok tereddüt ettim ama denedim bir sorun olmadı, severek de içiyorlar. Sebze olarak patates, kabak, havuç, brokoli ve ıspanak veriyorum. Sabah dediğim şekilde kahvaltı veriyorum, öğle saatlerinde yoğurt, ikindi gibi meyve püresi veya suyu, akşam saat 6-7 gibi çorba. Her zaman çok düzenli gidemiyorum ama genelde bu şekilde uygulamaya çalışıyorum. Bazen gece yatmadan önce hipp in pirinçli veya tahıllı kaşık mamasından verdiğim oluyor, bazen de Arı mamanın muhallebisini aldım arada ondan pişirip yediriyorum. Ete hiç başlamadım daha, 7 ayı bitirdi benim ikizler, bana verilen listede tavuk balık kırmızı et verilebileceği yazıyor, siz nasıl yapıyorsunuz? Neler veriyorsunuz?

Mercimek konusunda ben de çok tereddüt ettim ama denedim bir sorun olmadı, severek de içiyorlar. Sebze olarak patates, kabak, havuç, brokoli ve ıspanak veriyorum. Sabah dediğim şekilde kahvaltı veriyorum, öğle saatlerinde yoğurt, ikindi gibi meyve püresi veya suyu, akşam saat 6-7 gibi çorba. Her zaman çok düzenli gidemiyorum ama genelde bu şekilde uygulamaya çalışıyorum. Bazen gece yatmadan önce hipp in pirinçli veya tahıllı kaşık mamasından verdiğim oluyor, bazen de Arı mamanın muhallebisini aldım arada ondan pişirip yediriyorum. Ete hiç başlamadım daha, 7 ayı bitirdi benim ikizler, bana verilen listede tavuk balık kırmızı et verilebileceği yazıyor, siz nasıl yapıyorsunuz? Neler veriyorsunuz?
Bende senin gibi yapiyorum kahvalti yogurt meyve puresi sebze corbasi veriyorum ete bnde baalamadim hic birde bu kasik mamasi bende vermek istiyorum cunku az uyuyo belki uyur gece yatmadan devam sutu veriyorum ben gunde bir kere sadece aptamil oda

Ben de veriyorum devam sütü gündüz bir defa ve gece yatmadan önce ve gece uyandıklarında devam sütü veriyorum. Bizimkiler Hipp mamayı sevdiler, Aptamili oğlum hiç içmedi kızımda da kusma ve kabızlık yaptı kullanamadık. Gece için olan kaşık maması denedim ben ama o da beklediğim kadar tok tutmadı en fazla 3 saat idare ediyor. Benimkiler de genelde 2 saate bir uyanıyorlar, gece şöyle kesintisiz olarak en son ne zaman uyudum hatırlamıyorum. Tam olarak katı gıdaya geçmeden bu pek mümkün değil sanırım.

Ben de veriyorum devam sütü gündüz bir defa ve gece yatmadan önce ve gece uyandıklarında devam sütü veriyorum. Bizimkiler Hipp mamayı sevdiler, Aptamili oğlum hiç içmedi kızımda da kusma ve kabızlık yaptı kullanamadık. Gece için olan kaşık maması denedim ben ama o da beklediğim kadar tok tutmadı en fazla 3 saat idare ediyor. Benimkiler de genelde 2 saate bir uyanıyorlar, gece şöyle kesintisiz olarak en son ne zaman uyudum hatırlamıyorum. Tam olarak katı gıdaya geçmeden bu pek mümkün değil sanırım.
Him anladim dr bize aptamili onerdi yoksa smilac kullaniyodum bende ya uyuyan cocuklar nasil uyuyo bilmiyorum gunduzde pek uyumuyo

Back
X