• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 6,5 aylık sabah kalkınca emziriyorum 2 saat sonra kahvaltı veriyorum tam buğday ekmek içi yumurta sarısı ve labneyi anne sütünde eziyorum 2 saat sonra anne sütü 2 saat sonra sebze püresi patates havuç balkabağı enginar haşlayıp tel süzgeçten geçiriyorum 2 saat sonra anne sütü 2 saat sonra meyve püresi veya yoğurt veriyorum sonrada 2 defa emziriyorum ssnırım gece acıkıyor ve çok uyanıyor sonrasında emziriyorum siz neler yapıyosunuz

Merhaba hanımlar benimde 4 buçuk aylık bir bebeğim var.5 gün oldu ek gıda vermeye başlayalı.ilk olarak yoğurt ve havuç püresi ile başladım.başka neler verebilirim.??tarhana çorbası da versem ağır mı olur??

elma püresi ver bol anne sütü yada devam sütü vermelısın daha kucuk senınkı

elma püresi ver bol anne sütü yada devam sütü vermelısın daha kucuk senınkı
Sütüm çok değil zaten bu zamana kadar anne sütü ve günde 1 yada 2 defa da mama verdim.dediğim gibi yeni yeni ek gıdaya başladım.söylemiş olduğumuz ek gıdalar dışında mama yerine devam sütü daha mı yarayışlı olur?

Sabah
1 yumurtayla karışık peynir
ıhlamur çayı

Öğlen
terbiyeli tavuk çorbası(şehriyesiz sade)
ya da sebze püresi

ara öğün
meyve püresiyle karışık yoğurt
ya da sade yoğurt

akşam
muhallebi

Ben bu şekil yapıyordum genellikle
uymaz ise buradan da fikir edinebilirsin.

http://www.gurmebebek.com/6-8-ay-135

Merhaba anneler benim kızım 5 buçuk aylık sadece anne sütü veriyorum ama sağdığım için artık azaldı ve bebeğim doymuyor. Dün 2 çay kaşığı market yoğurdu verdim çok kustu ne yapmalıyım bilemedin :(

Biz bebeğim herşeyde stılıyor diye 4 aylıkken meyve püresi veriyorduk birgünde yoğurt verelim dedik akşamına bebekte durdurulamayan bir ağlama gazdır diye masaj dı belaltını ılık suya oturtmaktı neler yapmadık banamısın demedi hemen acile gittik film çektiler gaz . Fitil verdiler ama 1 hafta çekti . Biz yoğurttan şüphelendik onun içinde
7.ayın sonunda birçay kaşığı veriyoruz.
Biz hala yoğurt verirken tedirginiz

bu arada ilk kez patates ve havucu buharda pişirip yogurtla karıstırıp verdım ama çatalla ezerken dikkat etmek gerekiyor havuclar tam ezılmedıgı ıcın yemekte zorlandı bebekım bıdahakıne kevgırden gecırecegım :110:
Robotta çekerek başlarsanız daha kolay alışır.
Birde besinleri yoğurtla karıitırmamanızı tavsiye ederim. Süt ve süt ürünleri demirin emilimini azaltırlar. Havuçta yok ama patateste demir var.
Yoğurdu ayrı bir öğün olarak vermek daha doğru olur.
Hemde ayrı olarak onun tadına alışmış olur.
Eğer buharda pişirmek istiyosanız size bir kitap önereyim. Sibel güngör ün bebeğimin beslenme kitabı adlı bi kitabı var d&r da var kitap aylara göre yemek tarifleri verilmiş. Bir çok tarif var içinde hem buharda hemde tencerede nasıl pişirilceği detaylı olarak anlatılmış. Bir porsiyonluk oluyo tarifler. Hemde hergğn ne yapsam derdinden kurtuluo insan.
Anneyemektenevar diye bi sitesi var bayanın orda bazı tarifleri paylaşmış dilerseniz inceleyin. Benim kızım 10 aylık kitaptan çok memnunum. İçinde yaptığım ve kızımın yemediği hiç birşey yok.
İlk tariflerden fotoda atabilirim isterseniz

Cam rendeyle rendeliyorum. Narenciye asitli olduğu için pek vermiyorum vericeksem sıkıyorum biraz diğer mwyvelerin içine.
Kabız bebeğiniz varsa avokado tavsiye ederim çok rahatlatır. Marketlerdekiler sert oluyo onu gazeteye sarıp karanlık bi yerde bi kaç gün bekletiyorum. Tatsız birley o yüzden onu yoğurduna karıştırıyorum. Kabız değilse muz eziyorum yanına.
2 gün kurusu kayısı 2 kırmızı tatlı kuru erik yarım amasya elması çeyrek armutla hoşaf hazırlıyorum. Azıcık tarçın koyuyorum kaşığın ucuyla haftada bir de bunu yediriyorum bağırsaklarını çalıştırsın diye..

bende cam rende aldım elmayı rendeledim vermeye calıştım ama iri oldu gibi geldi yutabilirmi diye tereddüt ettim kızım 5.5 aylık olcak. bende meyve suyu sıkıp veriyorum

Back
X