Bebek Beslenmesi Ekim Ayı Bebekleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

NezaketK

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2016
62
78
3
41
Kızlar merhaba;

Ekim Ayında Doğan Bebeklerimizde Yaşadığımız Deneyimleri paylaşalım....

:) Ben de 23 ekim canım.Hayırlı uğurlu olsun
Nasıl gelişimi neler yapıyorsunuz....Ek gıda falan huyunuz nasıl.

ben ek gıda verdim youğurt sonra puding verdim besin alerjisi yapti..kakasında kan vardı..2 çay kaşığından fazlası zararmış

Bu ay basladik ek gidaya yetmemeye basladi artık anne sutu sanirim kilo alimi yavaslayinca gectik.meyve,yogurt,sebze püresi bayagi iyi gidiyoruzsüküüür. ...öykü zor bi cocuk malesef,düzeni asla bozulmamali,yeniliklere kapali,evcimen ve çoook anne bagimlisi...Bu bagimlilik bu gunlerde hat safhada babasinin kucagindayken bile gözunun önünden ayirmiyor beni...Birde 8 yasinda bir kizim var ikisini birden idare etmek cok yorucu...Ne yapalim gecick bu günlerdeSizde durumlar nasil,neler yapiyorsunuz ??

Bizdede Ablamız var 8,5 yaşında dediğin gibi ikisini idare etemk zor....
Biz mama ile beslendiğimiz için ek gıdaya erken başladım geçen ay.Şimdide yavaş yavaş farklı çorbalar muhallebiler falan yiyoruz.Çok şükür kaşık mamayı çok seviyor...
Bebelac tahıllı gece var onun tadıda güzel sütleç kıvamında yapıp veriyorum çok seviyo .kii. benim kızım doğduğundan beri kusan bir bebkti.şimdi azalmaya başladı ek gıdaya geçince....yavaş yavaş alışıyoruz artık.

ben ek gıda verdim youğurt sonra puding verdim besin alerjisi yapti..kakasında kan vardı..2 çay kaşığından fazlası zararmış
Canım hem yoğurt hem puding verdim diyosun puding i neyle yaptın...yani kendi yediğimiz gibi çok fazla vermeyin artı beslenmelerinde ara zaman verin hergün başka birşey ama sırayla

Bizde 8 ekim dogumluyuz ek gıda veriyorum ama çok yemiyor mamayla besleniyor dogdugundan beri sizce zayıf mi 67 cm 8 kilo

Bizde 8 ekim dogumluyuz ek gıda veriyorum ama çok yemiyor mamayla besleniyor dogdugundan beri sizce zayıf mi 67 cm 8 kilo
Bence kilosu iyi. Oğluşumda 12 elim doğumlu anne sütü aldı. şimdi hemen hemen her doğal gıdadan veriyorum azar azar tabi kilosu 8.300

Selam kızlar bende 16 ekimde doğum yaptım yakışıklı bir prensim var.ek gıdaya başladım ama kaşık mamalarını sevmıyor hazır hiç bişey vermedim anne sutu aldı gecen ay 8.900 grdı yarın aşımız var bakalım.

Merhabalar 9 ekim doğumlu benim yaramaz kızım biz de anne sütü birden gitti mama veriyorum bir kaç gündür ek gıda da meyve çorbalar yoğurtla başladık ama tatlı şeyleri yiyor tatlı olmayanlardan en çok 3-4 kaşık

Eylülümde 29 ekim doğumlu. 7 kilo ve ek gıdaları sevmiyor emerekde doymuyor. Geceeleri 5 kez uyanıyor karnını doyurup geri uyuyor sizin bebişlerin gece uykusuu nasıl ve yatmadan önce ne veriyorsunuz.

Merhabalar benimde 4 ekim doğumlu bir yaramazım var anne sütü yetmiyor mecburen mama vermeye başladım ek gidayida veriyorum çok şükür severek yiyor bu aralar biraz huysuzluk yapıyor diş çıkartıyor çok zor bir süreç Allah yardımcımız olsun

Benim oğlum da 21 ekim doğumlu ☺ bana göre düzenli başkalarına göre zorlu bir bebek bu ay bizde ek gıda ya başladık yoğurt sebze püresi elma armut püresi evdeyaptığım meyve sularından veriyorum

Kızlar bebeklerimiz buyuyor yavaş yavaş diz neler yediriyorsunuz birbirimize fikir verelim diyorum.ben bugün kabak yemegı vericem yogurtla karıştırıp kıymaya et suyuna başladınız mı

Bir kucuk boy patates ceyrek sogan rendesi (tadi baskin olmadin diye az kullaniyorum) bir kucuk domates (1 yas oncesi yasak ama kzim tesadufen yedi ve o gun bugndr yediriom siz katmayabilirsinz) 2 adet taze fasulye bir kucuk boy kabak yarim havuc heosini dogruyoryz ve1 tatli kasigi pirinc 1 tatli kasigi bulgur 1 cay kasigi sehriye 1 cay kasigi yesil mercimek 1 yemek kasigi zeytinyagi ekliyoruz yettigi kadar su iyice pişirip rondodan geciriyorum ama hizli cekmiyorumki puturlu kalsin hem doyurucu hem lezzetli kzima 7. Aydan beri veriyorum suan 8 bucuk aylk yemegi az ek gida sevmio o yuzden ole doyurucu besleyici şeyler yediriyorum bide hunnap keciboynuzu oze basladim sabah aksam birer cay kasigi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…