Ekmek

eksi mayali ekmegin disi kabuk tutuyor pek anlasilmiyor kontrol etsen de.
Ne bileyim ben arada en azından önünden geçerim fırının
Zaten kek gibi kontrol edilmez ekmek
Ama en azından elektriğin olmadığını anlardı
Hele ki satılacak bir ekmekse 40 dk bırakıp gitmem mesela arada bakınırım dediğim gibi
Herkesin yöntemi farklı tabi

Hak vereceğim de çok terssiniz, az sakin.
evet ben de hak vericem ama diğer konuda da fark ettim çok agresif bi yapınız var selam verene saldıracak gibisiniz.normal bir elektrik kesintisi olsa planınız ne peki?ona karşı hazırlıklı mısınız? fırın da bozulabilir pat diye.anneniz ayrı bi alem galiba televizyon donmuş o yüzden yapmış gibi bir sebepten yapmış yanlış hatırlamıyosam ki çok yanlış yapmış şaltelle böyle oynanmaz yangın çıkar, patlar.ekmekler kontrol edilmez demişsiniz ona da ok.anneniz haksız da siz ekmekler o hale gelene kadar elektrikler olmadığını fark etmediniz mi? ya da madem bu kadar önemli , bi her şey yolunda mı diye 15 dk da bir mutfağı yoklamalıydınız iki sn kafa uzatıp.anneniz garip bi iş yapmış ama siz de tedbirsiz , eliniz üstünde olmayan iş yapmışsınız. geçmiş olsun sağlık olsun

Bu aksam 17 sirasi, 25 yasinda gencecik cocuk, bisikleti ile hem de bisikleti yolunda, isten cikmis eve giderken, kamyonla cignendi. Kamyonu süren yorgunmus ve cocugu görmemis. Bu nun yaninda, sizin probleminizin, Problem kalmiyor. Sevinin aile saglikli diye. Giden sade bir ekmek.

Bende gerçek ekşi maya ekmek yapanlardanım. Hamuru yoğur at fırına tarzı bir ekmek olmadığı için ne kadar zahmetli olduğunu yapanlar bilir sadece. Yinede kalp kırmaya değmez. Üzmeyin anneciğinizi.

Valla 700binlik evde oturup 5bin maaş alıp. Bu dediginiz cok garip daha gecen konunuzda bir asgari ücreti oyincaga verdiginizden, her öğin kirmizi et yediginizden bahsetmistiniz. Yapan birini nasıl bulamadınız hayret. Bir de firinci tanidiklarim var ekmegin nasil yapildigini izlemisligim var kalkip da gida boyasi koymuyorlar icine. Bir de sizin annenizle genel olarak bir sıkıntınız var bu sorunu çözmeniz lazım

Arkadasim ben otelde pastanede calisiyoruvr bu konuda eğitim aldım yani sizin dediğiniz tanıdıklarım var kısmında bu benim işim

Doktora doktor tanıdıklarım
Var demek gibi bir şey benim hayatim size neden garip geliyor ki evim miras çok da zengin değilim herkesin bir zevki var benim de hayatim mutfak

Doktora doktor tanıdıklarım

Var demek gibi bir şey benim hayatim size neden garip geliyor ki evim miras çok da zengin değilim herkesin bir zevki var benim de hayatim mutfak
Hayır bu konuda sürekli şöyle param car böyle param demeye getiren sizdiniz. Öyledir de ekmeğe neler koyulduğunu bilseydiniz demissiniz neler koyuluyor lütfen anlatin da biz de aydinlanalım

Hayır bu konuda sürekli şöyle param car böyle param demeye getiren sizdiniz. Öyledir de ekmeğe neler koyulduğunu bilseydiniz demissiniz neler koyuluyor lütfen anlatin da biz de aydinlanalım
Paketli bir ekmek alın marketten içeriğine bakın görürsünüz. Koruyucu var en basiti. Koruyucular direkt kanserojen. Beyaz undan yapılıyor. Tam buğday unu ve ekş mayalıbir ekmeği market ekmeğiyle bir tutmanız da akıl tutulması kusura bakmayın. Ki ekşi mayada öncesinde mayaya da emek veriliyor. Öldürmeden o mayayı beslemek bile bir mesai.

Arastirabilirsiniz ben dışarıdan ekmem almam çevremde bebekli çocuklu emziren annelere özel olarak ekmek yapıyorum ben hiç bir zaman böyle param var vs demedim

Anlamadığım benim sorunlarım eden sizin bu kadar zorunuza gidiyor ben hiç bir zaman parayla hava atan birisi olmadım bu devirde 10 bin 15 bin gelirle çok da luks bir hayat yaşamazsınız hangi kafalarda yaşıyorsunuz bilemiyorum

Pardon da ben öyle yerde de çalıştım cafede de çalıştım kek pasta börek sürekli pişerdi ve sürekli kontrol edilirdi zaten işin profesyonelliği de buradan geliyor birçok işiniz varken fırında olan işinizi de kontrol etmeyi ihmal etmeyeceksiniz eğer etmeseler işte böyle elektrik gittiğinde, aniden fırın bozulduğunda bir başka aksi durum olduğunda ne yapacaklar müşteriye ne verecekler?

Ayrıca siz işyerinde de değilsiniz ki bir sürü başka işiniz olsun, müşteri olsun işiniz varsa 1 dk ara verip oradaki ekmeği kontrol etmelisiniz tabi ki ticari amaçla yapıyormuşsunuz bir de.

Farzedin ki anneniz indirmedi şarteli de elektrikler gitti? kontrol etmediğiniz için emeğiniz yine heba olacaktı. Bir işin sorumluğu baştan sona bir bütündür yaptığın işi takip edeceksin. Bende ekşi maya ekmek yaptım pandemi döneminde olay ekmeğin piştiğinin baştan anlaşılmaması değil ki olay fırının çalışıp çalışmadığını herşeyin yolunda olup olmadığını kontrol etmek ayrıca ekşi maya ekmekte kontrol edilir ilk haliyle kalacak değil 45 dk da

Nimet ziyan olmuş anca buna üzülürüm.
Ekmeksiz de kalıverin, pişi yapın, makarna pilav yapın, illa ekmek neden, yok diye niye travma?

elektrikler gitmiş olsa ne yapacaktınız ?
tamam insan bozulur ama bu kadar sinir harbi haline getirmek bence abartı.
bir yerde çalışıp bu işi yapsanız ne olacaktı mesela, o zaman daha çok aksiliğe açık olacaktır. sürekli ağlayacak mıydınız ?
hayat kısa, bu kadar çok takılmamak lazım.

ben birşeye bu kadar emek verdiğimde, çevremdekileri bunun önemi konusunda uyarır ve olası aksilikleri önlemek için nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatırım mesela.
eğer kimseyi uyarmamışsanız ve evde sıradan bir yemek pişirir gibi davrandıysanız onların da keyfi hareket etmeleri düşünmemeleri normal.
bundan sonra yaptığınız işi ciddiye alırsınız, bir daha da ağlamazsınız.

ev yapımı ekşi mayalı ekmeği dışarda 1₺ satılan ekmekle kıyaslayanların ekmek yapmaktan hiç haberi yok sanırım.
ekşi maya bu bebek gibi beslersin seversin acıkmış mı der kontrol eder un eklersin kabarıp kocaman kocaman gözenekleri olunca bir şeyler üretebilmenin gururunu yaşarsın. öyle endüstriyel mayalar gibi sana hamuru 1 saatte kocaman yapıp vermez nazlıdır o, yoğurduğun hamurun ekmeğini en az 24 saat sonra yiyebilirsin bunca emeğin umarsız biri yüzünden heba olmasına tabii ki ağlarsın çünkü emek emek büyüttüğün bebeğin ellerinden alınmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…