Ekmeleddin İhsanoğlu: Mutabakat olursa Öcalan'a özgürlüğü onaylarım!

Marjinaly

GünBiterGülüşünKalırBende
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2012
1.222
696
173
İstanbul
[h=1]Mutabakat olursa Öcalan'a özgürlüğü onaylarım[/h]Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Öcalan'ın özgürlüğünü onaylayıp onaylamayacağı yönündeki bir soruya, "Toplumda mutabakat olan her şeyi Cumhurbaşkanı da kabul etmek durumundadır" yanıtını verdi.

CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu 11 partinin desteklediği çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu,

Bir
Gün gazetesine röportaj verdi. İhsanoğlu'ndan, Öcalan'ın özgürlüğüne ilişkin bir soruya çarpıcı bir yanıt geldi.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜĞÜ ONAYLAR MISINIZ?

Mutabakata önem veriyorsunuz. Meclis'ten Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü ya da ev hapsini sağlayacak yasa gelse, onaylar mısınız?

"Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri ortada. Bu yetkilerle Cumhurbaşkanı hükümetten, meclisten gelen her şeyi vicdani kanaati halktan aldığı güçle kamuoyunun
hassasiyeti ve Anayasa'nın hükümleri ışığında yapması lazım. Bu çerçevede davranmayan cumhurbaşkanı, görevlerini hakkıyla ifa eden bir cumhurbaşkanı olamaz. Bu anlayış içinde toplumda mutabakat olan her şeyi cumhurbaşkanı da kabul etmek durumundadır. Çankaya'ya kendi gündemi ve siyasi görüşleriyle çıkan bir cumhurbaşkanı kriz yaratır."

http://www.kamudanhaber.com/siyaset/mutabakat-olursa-ocalana-ozgurlugu-onaylarim-h262861.html

Son düzenleme:
İngilizcede bir laf var "WHAT THE F*CK?"

Son düzenleme:
Biri müzakere yapar, biri özgürlüğü onaylayabilirim der, biri zaten adını zikretmeye gerek yok görüşü belli

ne biçim ülke olduk ya.

edit: stresten karnım ağrıdı.

Son düzenleme:
Bu haberi duyunca tüylerim dken diken oldu. Yağmurdan kaçarken doluya mı tutulacağız yoksa? Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal

İhsanoğlu çok zeki eğitimli bir insan,sadece kendini iyi ifade edemediğini düşünüyorum.
Öbür yanda asarım keserim diyip pkk ya boyun eğen,hala uzlaşma yoluna gidip onlara artık terörist bile demeyen doğuyu gözden çıkarmış bir taraf var.

İngilizcede bir laf var "WHAT THE F*CK?"

Biri müzakere yapar, biri özgürlüğü onaylayabilirim der, biri zaten adını zikretmeye gerek yok görüşü belli

ne biçim ülke olduk ya.

edit: stresten karnım ağrıdı.

Ben diyorum bu iş seçimlerle düzelmez. Önümüzü makarna çıkardılar ama biri domates soslu birinin adı penne arabiata.. hangisini yersen sonuç makarna...

Bu haberi duyunca tüylerim dken diken oldu. Yağmurdan kaçarken doluya mı tutulacağız yoksa? Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal

Dün Türkmenlerle ilgili söylemlerinden sonra acaba? dedim ama yok ya..
aşağı da tükürsen yukarı da tükürsen sonuç aynı...

Sizce burada ne ifade etmeye çalışmış? Gerçekten merak ediyorum...
Bana göre biri höt höt ile, diğeri afedersiniz diye diye yapacak yapacağını...:18:

bilerek yapmış olabilir mi acaba oy almak için
bir açıklama yapması icap eder bunun üzerine.

Ben niye bu açıklamadan farklı bir şey anladım acep? Toplumda mutabık olan konulara evet derim demiş, kamuoyunun hassasiyetini gözönğnde bulundururum demiş. Bu sözler bana öcalanın salıverilmesi gibi bir olay çağrıştırmadı, sonuçta kamuoyunun büyük çoğunluğunun hassasiyeti ortada. Seçim öncesi böyle saçma bir mevzuya gireceğini de sanmam.
Ayrıca soru ve cevap uyumsuz, zannımca soru böyle sorulmamıştır ama spekülasyon yaratmak adına cevaba göre soruyu değiştirip sansasyonel bir başlık atılmıştır gibi geliyor.

Bu konuda toplumda mutabakat olmayacağına göre soru yok.

Ben de sizin gibi anladim. Cumhurbaskani toplumda mutabik olan birseyi onaylamak zorunda, toplumun kabul ettigi birsyi sadece kendi istemedigi icin reddedemez. zaten iki veto hakki var bildigim kadari ile, sonrasi istemese de meclisten gecmisse gecer zaten.

Bu soruyu da insanlari ona karsi kiskirtmak icin sorduklarini dusunuyorum, cunki mantikli cevap kimseyi tatmin etmezdi zaten.

Biz canimizi toprağa yok yere mi gomduk simdi utanmazsa PKK ölülerine se şehit diyecek. Terbiyesiz herif

bu lafın üzerine bahçeliyi dinlemek isterdim.......
babası laikliğe tehlike diye sürülen adamı sırf islami kesim oyu alabilmek için aday yaptılar.... şimdi kürt oyu almak için böyle konuşmuş....yarın çerkesçe konuşarak basın toplantısı yaparsa şaşmam...ama çıkıp ağlatan kafe oynasa benden oy alamaz.....

Biz canimizi toprağa yok yere mi gomduk simdi utanmazsa PKK ölülerine se şehit diyecek. Terbiyesiz herif

Onu sen Erdogana soyle.. kanunu getirip Ekmeleddin'in burnuna dayayacak olan o ve partisi olacak boyle birsey olursa.. Cumhurbaskanligi kanun yapma yeri degil, onay makami..

Onu sen Erdogana soyle.. kanunu getirip Ekmeleddin'in burnuna dayayacak olan o ve partisi olacak boyle birsey olursa.. Cumhurbaskanligi kanun yapma yeri degil, onay makami..

Hangisi olursanolsun.şehidin partisi olmaz.biz şehit aileleri olarak bu tur şeylere çok uzuluyoruz.onlari oyunu alabilmek aşina bu cümleler kurulmamali

Hangisi olursanolsun.şehidin partisi olmaz.biz şehit aileleri olarak bu tur şeylere çok uzuluyoruz.onlari oyunu alabilmek aşina bu cümleler kurulmamali

Muhat hanim, su anda Apo ile gorusmeler devam ediyor, mutabakata varmaya calisan da Erdogan ve iktidari. Su anda bir mutabakat saglansa Abdullah Gulun onune gelecek ve o da onaylayacak.. Yok, Ekmeleddin secilirse onun onune getirecekler, iki veto hakki var, sonrasi kanun o istese de istemese de meclisten gecer. Hem bu yeni birsey degil ki, aylardir burada yazip duruyoruz, bu muzakereleri onaylamiyoruz diye... Parti meselesi degil diyorsunuz da bir parti ugrasiyor bunun icin, o da AKP. Akil adam bile saldi memlekete, milleti ikna etsinler diye... Inkar mi edelim simdi hepsini?

4 aydir ne TV ne PC ile ilgileniyorum. İnsanin şuan okudum. Ben parti tutmadigim iiçin çok farketmiyor kimin ne dediği.sadece PKK ya bu kadar taviz hoauma gitmiyor, sörf koltuk sevdasi için bizi yok sayamazlar. Hakkimizda hayirlisi olsun

"Toplumda mutabakat olan her şeyi Cumhurbaşkanı da kabul etmek durumundadır" yanıtını verdi.

bu sözü Erdogan deseydi yikiliyordu burasi vatan haini diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…