ailemde var degil ailem ortalama bir turk ailesinden daha zengin degil. mahallemdeki herkes gibiyiz yani ne eksik ne fazla.
neden zengin oldugum sanilmis şaşırdım, oysa hep yazardim orta - alt sosyoekonomik gruba dahil oldugumu.
benim tatil anlayisim bu aslinda:)
bunun parayla hic alakasi yok, beni mutlu eden şey bu. gittigim ulkede turist gibi en guzel yerlere gitmeyi sevmem, oradaki normal halk nerede takilirsa orali gibi takilirim, hatta uygulamadan oralı insanlar bulurum vs.
nisanlimin refah durumu (en azindan buraya goc edene kadar) oldukca iyiydi, hayatinda issiz kaldigi bir sene bile yok, 16 yasindan beri is hayatinda. o da parasi tum dunyada degerli olmasina ragmen bu sekilde gezerdi. dag bayir tirmanmak, bir gunde 30000 adim atmak, gittigi ulkede rastgele sehirlerarasi otobuse binip alakasiz bir sehrine gitmek, guzel manzadali bir yere örtü serip şarap üzüm piknik yapmak bize otel tatilinden daha iyi geliyor. Ki hatta otel tatili bize tatil gibi gelmiyor.
en büyük hayalimiz çoluğa cocuga karistiktan sonra kendimize guvenilir ve duz bir ulke secip bisikletle bir ucundan bir ucuna gitmek.
15 yildir bu sitedeyim. 15 sene sonra avrupaya tasinip eurolar kazanıp g.tümü toplasam da beni yine coluk cocukla benzer tatiller anlatırken gorebilirsiniz

bence bunun bos vakitle, parayla vs hicbir ilgisi yok.
bunu seven sever, sevmeyen sevmez.
Misal benim kuzenim icin tatil araştırarak notlar alarak , oncesinden kitaplar okuyarak baslar. tur degil rehber secer, sevdigi bilgili rehberlere katilir, ses kayitlari alir ve donunce onlari deftere doker.
mesela onun tatil anlayisi da bana göre eziyet, ben besinci dakikadan sonra sıkılırım bilgiden.
herkesin tarzi farklidir