• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomi çoh mu eyi

2025 Türkiye’sinde yatırım? Yok öyle bir şey.
2024 yılında konkordato ilan eden firma sayısı 3497 iken, 2025 yılının ilk beş ayında ise 2235 firma konkordato ilan etmiş.
Antalya’da oturuyorum. Bülent Ecevit Bulvarı diye işlek bir cadde var. Her 5 dükkandan biri boş. En son Carrefour kirayı ödeyemedi çıktı. Yaz tatillerinde Bodrum’a gidiyoruz. Gümbet’te restaurantı olan senelerdir esnaflık yapan adam borçları yüzünden intihar etti.
İnstagramda bir çocuk gördüm. Benim avukatımla takipleşiyordu. Merak ettim baktım. Altında Ferrari, özel uçaklar. Benim avukata sordum “Bu değirmenin suyu nerden geliyor” dedim. “Hükümete iş yapıyor” dedi. Bir kaç hafta sonra gazetelere çıktı, instagramını kapadı. Para tatlı geldi tabii.
Eskiden bir ailede 1 kişi çalışır, 4 kişiyi geçinirdi Üstelik birikim yaparlardı. Şimdi 4 kişi çalışıyor, bir ev zar zor geçiniyor.
Ben borç yapmayı hiç sevmem. Bankaya bile borçlu olsam uykum kaçar. O yüzden hesabımda olmayan bir paranın harcamasını yapmam.

Ben üzerime alınmadım tabii ki
Demişsiniz ya kimse borçla gezmez . Ya da gezmek uğruna borca girmez diye .
Siz söylemek istediğimi hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz .
Bazı harcamalar zaruridir . Bazıları ihtiyaç . Bazıları istek. İstek de ihtiyaç da kişiden kişiye , zamandan zamana bile değişir .
Diyorum ki herkesin kafa yapısı farklı . Siz gezmek için borcu göze almıyorsunuz diye kimse de almayacak diye bir kural yok .
İsteyen istediği şey için borcu göze alır .
Borçlanmadan yapmak istiyorsa bazı şeylerden kısar . Bu da yine kimseyi ilgilendirmez .

Bir de o dönem kışın bile çok sıcak olan bir bölgedeydim , çocuğum üşümüyordu . Aksine doğalgaz yaktığımda kısıkta bile olsa , çok sıcak diyip gidip sürekli pencereyi açıyordu . Öyle olduğu için ben de sadece kendim için doğalgazı yakmaya gerek duymadım . Oğlum üşümüyordu yani .
Ayrıca yattığım yerden de çocuğuma “uyku saati” diyebiliyorum elhamdülillah. Ve ödev yönlendirmesi de yapabiliyorum .
İlla çocuğun tepesinde dikilmeye gerek yok bazı beceriksiz ebeveynler gibi .

Ayrıca ben her yıl sıfır araba parası kadar para verip çocuğumu 2 yıl koleje gönderen bir anneyim .
Çocuğuma yaptığım alışverişlerin olsa da fotoğraflarını atsam aklınız şaşar . Siz muhtemelen zerresini yapmamışsınızdır .

Siz hala anlattıklarımı anlamıyorsunuz ne yazık ki .
Özetle ;
İsteyen istediği yere harcar parasını , kimse de bu konuda kimseyi -eleştirmeyi bırakın yorum bile yapmamalı .
Başak bir yorumda gezmek için kışın dondum buzgibi evde demişsiniz 😆😆😆
Çocuğu yattığı yerden yönlendirmek nedir ya uyku saati diye 🫢 ekonomik konudan bağımsız gördüğüm en tuhaf insansınız vesselam

Başak bir yorumda gezmek için kışın dondum buzgibi evde demişsiniz 😆😆😆
Çocuğu yattığı yerden yönlendirmek nedir ya uyku saati diye 🫢 ekonomik konudan bağımsız gördüğüm en tuhaf insansınız vesselam

İlk cümlenizde komik olan ne ??!!

Hangi mesaja karşılık yazdığımı da okusaydınız tuhaf mı değil mi anlardınız

Back
X