Canım 10 sene çekmek illa 10 sene ödeyeceğün anlamına gelmiyor ki.Merhaba 3 yillik evliyim. Simdiye kadar kiradayiz 750 tl kira oduyoruz oturdugumuz ev kutu gibi. Artik burdan cikmak istiyoruz cikmisken bir daha kiraya gitmeyelim kendi evimiz olsun dedik. Arabamiz var yaklasik 80 bin tutarinda. Bunun disinda 5 kurus paramiz yok.
Ben de esimde memur bir bebegimiz var ikinci de kismet olursa 6 ay sonra dogacak.
Ilk etapta uygun bir ev bakalim dedik ama 140-150 bin tl olan evler hep cok cok eski evler. Iyi bir ev olsun deyince 200 00 den basliyor. Esim 210 bin tl bir ev buldu. Oyle aman aman bir ev degil ama guzel bende begendim. Hep hayalim yuksek olsun onu acik bir ev olsu istedigim gibi...
Bu durumda tapu tasinma falan derken bizim 140 bin lredi cekemmiz gerekiyor.
Ikimiz calissak ayda 3,5 oderdik ama ben 1 yil sonra ucretsiz izne ayrilacagim (1 yilligina) ve esim en fazla 2 bin odeyebilirim diyor. Bu durumda 10 yila yaymamiz gerekiyor ve 80-90 bin faizi olacak. Yani aldigimiz ev bize 300 bine gelecek.
Bu durumda evi almamiz mantikli mi yoksa bir kac yil daha kirada kalip para mi biriktirmeli?
Gercekten tecrubeli ve bilgili hanimlarin yardimina ihtiyacim var. Evi begendim ama bu kadar faiz odemeye deger mi bilemiyorum :-/
Tsk ederim esim de ayni sekilde soyluyor. Peki bilginiz varsa bir sey daha sormak istiyorum. Ben ise baslayinca oldu ki 3.5 odemek ostedik bir sikinti olur mu?Canım 10 sene çekmek illa 10 sene ödeyeceğün anlamına gelmiyor ki.
İşe dönünce birikşm yapar 10 sene yi indirirsin 6 7 ye.
Böylece de 80 90 faiz ödemessin.
Ben olsam alırdım.
Borca gşrmeden birşey sahibi oşamassın.
Şimdi 210 olan o ev seneye 250 olacak.
Bu kez daha fazla kredi çekmek zorunda kalacakson.anlatabildim mi?
Bu dvde oturmak istemiyorum artik ikinci bebekte gelecek bi yatak kiracak yerim bile yok. Cok sikildim burdan. Esimde istar ediyor bir daha kiyada cikmayalim. Hem daha iyi bir eve cikarsak kira da dahabyuksek olacak. 2 yilda kira odemek zorunda kalacagim.Bence ücretsiz izinde olduğunuz süre zarfında şimdiki evinizde oturun işe başladığınızda ev almanız daha mantıklı gibi geldi bana. Hem bu süre içerisinde eşinizin krediye öderim dediği 2bin lirayı birikim olarak kenara atarsiniz, daha az kredi cekersiniz böylece.
Bence ücretsiz izinde olduğunuz süre zarfında şimdiki evinizde oturun işe başladığınızda ev almanız daha mantıklı gibi geldi bana. Hem bu süre içerisinde eşinizin krediye öderim dediği 2bin lirayı birikim olarak kenara atarsiniz, daha az kredi cekersiniz böylece.
Evet dogum izni ve birikmis yillik izinlerimle birlikte 5 ayim.daha var. En azindan o donem de maas alabilecegim. Tsk ederim yorumlariniz icin. Soyledikleriniz mantikli..İyide doğumuna 6 ay var.
1 senede doğum izninde olsa eder 18 ay.
18 ayda evler çok zamlanır.burda 2 3 ayda 30 40 bin artan evler gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?