ekonomik bağımsızlığımı kazanamadım ama koca buldum :)

kkubraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
344
45
26
Eskişehir
kızlar aranızda üniversite mezunu olup eline ekmeğini alamadan evlenen var mı? ben de onlardan olmak istiyorum ama babam beni öldürür mü? :)

kızlar aranızda üniversite mezunu olup eline ekmeğini alamadan evlenen var mı? ben de onlardan olmak istiyorum ama babam beni öldürür mü? :)

sanmıyorum canım ama bi söz yüzüğünüde çok görmesinler bi zahmet :1:
hem sevdiğinle bişileri çabalayarak yapmak daha güzel gibi düşünüyorum ben hayırlısı bakalım bende seninle aynı durumdayım..
kaç yıllık bi ilişkin var senin canım

Okulun bittiyse bir şekilde işe girersin canım neden sorun çıkarsınlarki,kpss filan düşünüyorsun herhalde o sırada sınavlara da hazırlanırsınız ne olacak ki..ama konu başlığını beğenmedim hoş olmamış,koca bulmak ne demek,kaba olmuş biraz..

O nasıl başlıktır yahu altın madeninin içine düşmüşsünde seviniyormuşsun gibi :1: , bu sorunun cevabı sende saklı . Git bir konuş ailenle..

canım mantıklı düşün ve acele etme derim
ekmeğini eline al öyle evlen bence:)

ben eğitim fakültesi mezunuyum atanmayı beklersem kaç yıl beklerim belli değil sevgilim de 30 yaşında ilişkimiz yeni 1 yıllık falan ama seneye bu zamnlar düğün düşünüyoruz hem atamalarımız için erken evlilik çok iyi olacak ama babamdan çekiniyorum doğrusu...

ben eğitim fakültesi mezunuyum atanmayı beklersem kaç yıl beklerim belli değil sevgilim de 30 yaşında ilişkimiz yeni 1 yıllık falan ama seneye bu zamnlar düğün düşünüyoruz hem atamalarımız için erken evlilik çok iyi olacak ama babamdan çekiniyorum doğrusu...

ama canım çekinecek ne var bigün olucaktı zaten :)

başlığa gelince, bunlar babamın bana söyleyecekleri... eline ekmeğini alamamışın ama koca bulmaktan geri kalmamışsın. sınavı neden kazanamadığını şimdi anladım. hıh terbiyesiz... :S

başlığa gelince, bunlar babamın bana söyleyecekleri... eline ekmeğini alamamışın ama koca bulmaktan geri kalmamışsın. sınavı neden kazanamadığını şimdi anladım. hıh terbiyesiz... :S

aksine,benim de çok hoşuma gitti başlık:)
babanın söyleyecekleri de tam işin özeti olmuş:37:
benim kuzenim de mühendisliği bitirdiği halde iş bulamadı,bikaç sene sonra evlendi,zaten sonra çocuk mocuk...hiç çalışmadı
diplaması duvara asılan bir ev aksesuarı gibi kaldı:-/
amaa
çok mutlu
çünkü emin olduğu bir adamla evlendi ve onbir yıldır el üstünde tutuluyo...

bana sorarsan ben yapar mıyım?
yapmak istesem de yapamam
annem ben doğduğum günden beri çalışan kadın olmamız telkininde bulundu
üniversiteye gitmemek,benim tercihim olamazdı asla,onun kızları mutlaka üniversiteye gidecek..kazanamamışsa yemez içmez özel okula gönderir ama yine de o diploma alınır
böyle bir insan
her ay en az beş kere 'koca her zaman bulunur,hele siz ayaklarınızın üstünde durun' der.
şimdi böyle bir insana nasıl denir anne işe giremedim ama evlencem,seviyorum diye,
hem cinnet hem cinayet sebebi :47:

Çok iyi anladım ben seni. Bizim ailede de neredeyse resmi reşit olma yaşı 18 değil, üniversiteyi bitirip iş bulma yaşıdır. O zamana kadar evlilik filan gündeme gelemez, hoşlanmadıkları her eylemde ortaya bir sen okulu bitirip işe başlayana kadar bizim bakmakla mesul olduğumuz çocuğumuzsun, bizim istediğimiz gibi yaşamalısın lafı atılır. Zor iş :ssz:

niye
baban sevgiden anlayan biri değil mi

okulun mezuniyet günü benim kınam vardı
gerçi 1 dersim kaldı, hala veremedim
mezun bile değilim düşün
ama çocuğum olacak:1:

ocakta kurtulacam bu dertten inşallah:18:

Çok yenisiniz.Bundan 1.5 yıl önceye kadar ben de evlenilebilir diyenlerdendim.Ama sevdiğim iki yıldır atanamıyor,bir sürü yere,kadroya başvurduk hiçbirine kabul edilmedik. Olmuyor arkadaşım,parasız ol-mu-yor.İki gönül bir olunca samanlık seyran olur lafı eskiler içinmiş.Hayat öyle zor öyle meşakkatliymiş ki,dibine kadar yaşadım bunu iki yıldır.

Babam sevdiceğimi biliyor ve onaylıyor.Zaten uzakta olduğumuz için aklı bende kalmıyor.:ssz: Dersane sınıfımda bir kız var,nişanlı.Biz bekar arkadaşlar hangi yayın,hangi kitap derken o mobilya bakmaya gidiyorum falan muhabbeti yapıyor.Tek maaşlı bir ailede büyüdüm ve parasızlığın ne olduğunu,özel sektörde işçi olmanın ne zor olduğunu bilirim.:ssz: Velhasıl kelam... Önce ekmek.Önce iş.Kocaya sarılıp uyuması güzeldir elbet ama karnın acıkınca da ekmeğin arasına koyup yenmez o adam.:ssz::1: Haaa evleneceğiniz kişinin maddi durumu çok iyi olabilir ama ben evlilik sonrası adamakıllı ders çalışılacağına inanmıyorum.Çevremde de,burada tanıştığım ablalarımda da bu fikirde.

(Şahsi fikirlerimdir,polemiğe girecek halim yok baştan söyleyeyim.:ssz:Eminim biri gelip çatacak çünkü.:37:)

ama benim sadece nişanım belki sınavdan önce olacak. ksmetse düğünümüz seneye kışa doğru, yani yerimiz yurdumuz belli olup da atandıktan sonra olacak. tabii atanamazsam artık kpss peşinde koşacağımı sanmıyorum evlensem de evlenmesem de... bu ilk ve son çabamdır. çok zor bi süreç çünkü :(

ben varım okul bitti stajımı tamamladım ve evlendim hala da çalışmıyorum tembellik yapıyorum ve soranlara çalış diyenlere de koca parası daha tatlı diyorum :) inşallah gönlünde ki muradın olur.

Back
X