Ekonomik durum

1200 liraya da hali var 200 liraya da.
Bi yerde begendim de yeni, aklim hala orada 179 liraydi:deli:
6500e de yemek takimi var 2000e de belki daha da ucuza
Her seyin en kalitelisi olacak diye bir şey yok
Ayrica 30 bin birikim fena rakam degil
Bizde beş kuruş birikim yok bakalim nasil evlencez
Her ikimizde işe girdikten sonra yavas yavas kenara para atarak bi seylerin taksidine girerek halledicez herkes gibi
Ucuzuna kaca kaca olacak belki cogu sey aklimda kalarak olacak ama olacak bi sekilde
Bakiyorum en yoksulu bile evleniyo gayet guzel esyalar ceyizlerle
Cok kafa yormamak lazim bu ise herhalde, uc bes demeden biriktirmeye baslamak lazim

Gerçekten de evlenenle ev yapanlara Allah kolayliklar ihsan ediyor.

Insallah konu sahibesi gibi siz de gönlünüzce kurarsiniz yuvanizi :)

Ben 3000 e yemek takımı kahvaltı takımı Çelik set granit set baharat takımı günlük 6 kişilik porselen takımı almıştım ayda 200 ödendi. Eşimlede bazı Evkur gibi Avm ler var buz dolabından yatak odası tv hatta nevresim takımına kadar veriyorlar biz öyle bi yerden aylık 1000 tl ye 15 ay da bitirdik bizi zorlamadı da üstelik elden taksit ev kiramızda var tabi 1100 bende çalışmıyorum. Öyle yerlerden şimdiden alıp mağazada bırakabilirsiniz bence bi sorun

Bu erken yaşta evlenme merakı yerine mesleğinizi elinize alıp birikim yapmaya başlarsanız hem ailenize hemde karşı tarafa cok masraf cıkartmamıs olursunuz!

Çeyizlik diye satılan şeylerin hiçbirini almadım. Hiç kullanmayacağım parçaların olduğu bir yemek takımım yok. Günlük kullanabileceğim şeyler aldım, çok masrafim olmadı. Maddi sıkıntım yok çok şükür. Sadece evde gereksiz eşya sevmiyorum.

32.000 borç ile evlendik,nikah töreni yapmıştık, kız tarafı olarak tek kuruş borcum yoktu evlendiğimde, nisan ayında evlendik, 16000 borcumuz kaldı geriye,üstüne birde bebiş haberini aldık :) bazen biz napıcaz ya diyorum, takılar duruyor Allah'tan çok zorlandığımızda bozdurup borcu kapatıcaz..

bütçenizi en iyi siz bilirsiniz biz 9 ayda öder bitiririz diyorduk, bebiş gelince onun kontrolleri ihtiyaçları doğum vs derken süre uzayacak Allah gerçekten evlenene yarıdm etsin

biz de ogrenciyiz bu arada, ben de yuksek lisans yapiyorum tez donemindeyim erkek arkadasim da ogrenci bi işe girdi harclik cikartmak amacli ama masallah baya guzel kazaniyor
Uce bese bakmadan biriktirmeye basladik, ceyiz parasi dedik ama telefonlari falan yeniledik:olamaz:
Ki bizim evlilik en erken 2 sene, ki 2 seneye anca aileler evlenecegimiz haberi alir, evlilik daha da ileri tarih malesef
Simdiden atmaya basladik kenara. Bozukluk kumbarasi yaptik 1 ayda 300 birikmiş onunla altin yaptik
Benim kredim yatinca 100 kenara ayiriyorum onu unutuyorum biriksin diye
Ayni zamanda baska bi kumbara yaptik ona da her gun 10 lira kagit para atiyoruz ay sonunda acip altin yapacagiz. Bu fikirle kumbaraya basladigimizda ceyrek altin 305 liraydi, suan ay sonunda anca gram yapabiliriz:olamaz:
Simdiden kenarda 3 ceyrek ve 1500 kusur para var ve birikime baslayali 2-3 ay anca olmuştur.
Boyle boyle birikime baslayinca moralim duzeldi onceden işin icinden cikamazmisiz gibi geliyodu ama baktim biriktigini gordukce daha da azim geldi, olmayacak sey degilmiş yani.

Back
X