Ekonomik özgürlüğü olmayıp ,mutsuz bir evliliği sürdürenler

ben ailemden ayrı bir şehirde yaşıyorum.İstanbulda ev kiralarını biliyorsunuz.Aniden işten çıkarma durumları olursa kiramı ödeyemem diye korkuyorum.Burada yaşadıklarımı özet geçtim.Eşimle sürekli kavga ediyoruz annesi yüzünden.annesi başka şehirdeyken bizi bu kadar huzursuz ediyodu şimdi aynı şehire taşınacak.ooff ya kayınvalidem o kadar kıskanç ki.ben evli olduğumu hiç hissetmedim sanki o evin hanımıydı.hep gelir ortamıza oturur ogluna yapışır.bazen yatak odamızda bile ben burda yatıcam der.hatta bi kere bizimle uyudu.ogluna sarıldı 3 kişi yattık.yolda yürürken oğlunun elini tutar ben sap gibi öyle gelirim oof yaa daha çok şeyler.bir kaç kez kavga ettik sonucu dayak oldu hemde çoğu kez.

Diyecek bişey bulamıyorum şok oldum resmen!! Babamla aram yok diyosun ama anlatsan bunları seni açıkta bırakacaklarını sanmıyorum sen bunları hakedecek bişey yapmadın. Senin suçun ne günahın ne? Sınava iyi çalış istedikten sonra yapamayacağın hiçbir şey yok bunu asla unutma. Allah yolunu açık etsin..

Of kayınvalide yüzünden dayak yemek, aynı yatakta üç kişi yatmak ne ya hastalık resmen. Kabus gibi. Gözümde ne geçim sıkıntısına ne baba evine dönmeye tercih edilebilecek birşey değil. Eminim ki isterseniz geçinmenin bir yolunu bulursunuz. Bir sürü çalışan kadın evini başkalarıyla paylaşıyor. İnternetten kiracı arayan birini bulup onunla aynı eve çıkabilirsiniz. Özel ders verebilirsiniz ki en aşağı 70tl özel dersler. Başka bir mesajda belirtildiği gibi dayak yediğinizi belgeleyip nafakayla ayrılabilirsiniz. Biryandan da özelde çalışırsanız ve atanmak için gerçekten çok çalışırsanız yapabileceğinize eminim. Kolay olmaz belki ama evde oturup şimdiki sıkıntıları çekmenizden çok daha iyidir.

Son düzenleme:
eşinizin maddi durumu çokmu iyi o yüzdenmi katlanıyorsunuz yoksa en azından karnım doyuyor diyemi düşünüyorsunuz sahip çıkacak birisi varmı yani yanında kalabileceginiz abi abla arkadaş falan en azından bir süreliğine kalırsınız işsiz oldugunuz süre boyunca, eşiniz çalışmanızada izin vermiyor benim anladığım kadarıyla ondan habersiz bir iş bulup evi terkedersiniz sonrada paranız olunca dava açarsınız hem gücünüzde olur size yaptıklarınıda anlatır tazminat istersiniz hatta mümkünse dayak yediğinizde gidip rapor alın ispatlamış olursunuz kayınvalideniz hakaret ediyorsa telefonlar dinlensin deyin siz haklıysanız tazminatta alırsınız bence

Ne bu ya şaka mı?

K.valide ile aynı yatakta yatmalar, dayak yemeler ve susmalar neden? Niçin bu çile bu eziyet hani bazı kadınlar çocugu için katlanır siz neden katlanıyorsunuz tüm bunlara işsiz olabilirsiniz ama vasıfsız degilsiniz elinizde mesleginiz var benim kpss ile atanamayan bir dolu ögrt.arkadaşım ve bir çogu istda yaşıyor ,gerek özel derslerle gerek dersanelrde ve kolejlerde ögretmenlik yaparak 1.500-2.000 tl arası para kazanıyolar ve çokta rahat geçiniyorlar siz çabalamadıktan sonra hayat altın kasesinde size hiç bişey sunmaz lütfen sirkelenin ve kendize bir yol çizin ne yapmak istiyorsunuz bu hayat sizin ve hayatınıızı ancak sizin çabalarınız ve istekleriniz degiştirebilir bunu unutmayın....

kırıcı olmak istemem ama siz biraz rahatınıza düşkünsünüz...

benim kaynanamı bu bölümde tanımayan az kişi vardır. ama bizimle yatmaya o bile cesaret edemez....

çocuk yok, meslek var... dayak var, psikopat kaynana var... eee?

bari atanana kadar 3 kişilik yatak alın da gece de rahat yatın

çok üzüldüm. gerçekten. branşınız nedir? ben de öğretmenim

çocuğun yok mesleğin var yaşın genç daha yolun başında olan bir bayansın
niye kendini çaresiz olarak görüyorsun anlayamadım
istersen kendine yeni bir düzen kurabilirsin belki biraz zor olur ama imkansız değil
çocuğun yokken kararını ver canım meslek sahibi eğitimli bir kadınsın kendini ezdirme

eğer ki bu adamla olmayacağına kesin kes inanıyorsan ve baba evine de dönemiyorsan stratejik davranacaksın.
1 yıl sıkacaksın dişini.
kayınvalidenin de kocanın da garipliklerine göz yumacaksın.
huylarına git.
sana kaba kuvvet uygulamasına yol açacak hiçbir şey yapma.
dikkat et niyetini kimse anlamasın hamile kalma sakın.
sonra oturup adam akıllı hırslı bir şekilde kpss çalışacaksın.
seni senden başka kimse kurtaramaz.
atanacaksın bir güzel.
sonra kocayada kayınvalideye de siz sağ ben selamet deyip bu herifi güzelce boşuyorsun.
kendine yeni bir yol çiziyorsun.
yok bir yıl böyle dayanamam diyorsan da dershanelerin kolejlerin kapısını aşındır.

Bir oğluna aşık kayınvalide vakası daha. Evet evliliğinin geleceği yok ama en azından öğretmensiniz ilk başlarda düşük maaşla bile girseniz zamanla iş dışında ders verecek öğrenciler ek dersler vs. bulursunuz. Kira vs. diyorsunuz da öyle 700 tl lik bir evde oturmayıverirsiniz gerekirse ev arkadaşı bulursunuz. Yani çekeceğiniz hiç bir sıkıntı evliyken çektikleriniz kadar kötü olamaz bence.

Kadın yattı mı cidden aranıza :53:

bırak annesiyle yatsın.....bu aileyi sorgulama çok üzülürsün dediklerini usulca yap....bu arada bir iki tekrar at.....sonrası kolay 90 alamasanda...... ya hu yemin ediyorum devlet planlama teşkilatında çalışan bir ablanın anlattıklarıyla yorum yapıyorum.....mor çatıda seni bir süre idare ederler o arada ders de çalışırsın ....dediğim gibi bir iki tekrar sonra çalışmaya başlarsın hem çalışıp hm de derslerine hakim olursun ben öyle yaptım......benim ailem her anlamda sahip çıkıyor ama onların yanına bu şekilde dönmek benim için de çok ağır

önce psikolojini düzelt sonra plan yap.......olmayacak şey değil büyütme yaparsın

Ekonomik ozgurlugun pekala olur. Senin gul gibi meslegin var, sadece isin yok. Madem baba evine donemiyorsun, 2 sene nasil durduysan biraz daha durursun, bu arada ders calisirsin, KPSS'yi gecersin. Ha olmadi mi, baska bir is yap, ya gecici olarak dershane ogretmenligi isi yap. Millet evlere temizlige gidiyor, caycilik yapiyor da ev gecindiriyor. Sen birtek kendini hayli hayli gecindirirsin. Ben ne hikayeler okuyorum, okumamis, ama yoktan varolan, calisip cabalayip huzursuz bir evlilikten kendini kurtaran, takdir edilesi kadinlar.

Cozum cook, ama ona hayir buna hayir demissin. O zaman uzgunum, Allah kurtarsin demekten baska birsey yok. Bana da biraz rahatina duskunsun gibi geldi. Senin gibi insanlar da cok, evinde dayak yiyen, huzuru olmayan, ama caba gostermektense bu hayata razi olan, sadece sikayet eden insan da cok. O zaman kaderine razi olcan arkadasim, seni senden baskasin kurtaramaz.

resmen şok oldum Allah yardımcınız olsun arkadaşlar çözüm yollarını sunmuşlar ama sizde pek bir çaba göremedim ben. eşinizin maddi durumu iyimi?? hani ondanmı bu çileyi çekiyosunuz diyecegim ama ne olursa olsun bu kadar işkenceye katlanılmaz diye düşünüyorum..
çok güzel bir mesleğiniz kpss için çalışın elbette bu arada özel sektörde bir işte bulabilirsiniz rahatlıkla benim çalıştığım şirkette öğretmen olupta başka işler yapan arkadaşlarım var çok güzelde maaş alıyolar, kpss kazandıktan sonrada öğretmeliğe devam edersiniz, kendiniz için çabalamalısınız yoksa size hiç kimse yardım edemez. tek göz bir oda, kuru ekmeğim olsun mutlu olayım bence bu çektiğiniz eziyetten bin kat daha iyidir diye düşünüyorum....

aranızdamı yattı,peki esinizin tepkısı ne oldu..hayret birsey arkadar yaa,madem cok seviyordu oğlunu evlendirmeseydi onu .
cnm ben de öğretmenim kpss sürecinin ne kadar zor bir surec oduğunu biiyorum,bak benim arkadasım da atnmamıstı gecen sene 7 ayık cocuğuya kpssye hazırandı.dersaneye gitti gecesi gündüzü yoktu zavının ama sonuc 85 aldı ve şimdi öğretmen..yapabiirsin inan yeter ki,onlar seni yıldırdıkça sen azmet kazanıp kurtulacağım de sürekli kendine.atanır atanmaz da ver dilekceyi...

sizi anlayamıorum ksr bakmayın...
sizinle yatacak kadar oğluna bağımlı bi anne, aynı zamanda kıskanç diosun... buna ses çıkarmayan ve annesi için sana dayak atan bi koca...
sen bu ilişkini neresindesin allah aşkına....
sanki esas hikaye de annesi ve oğlu var, sen arkalarından yürüyen ve parmak kaldırıp "bende burdayım beni de görün" diye çaba harcayan etkisiz eleman gibisin...
mesleğin de varmış ne güzel, böle kaynanalardan ve bu kadar anneye bağımlı kocalardan hayır gelmez... ne diye dayak yiyosun ya... bırak bundan sonra hergün oğluna sarılıp uyusun...
sana değer veren biriyle paylaşılır ancak bu hayat... yoksa çekilmez inan...

Back
X