ekonomik özgürlük

kuzum85

aşk bir yangın
Kayıtlı Üye
1 Mart 2008
2.988
19
683
kızlar hayatınızda kendi ayaklarınızın üzerinde durmak veya ekonomik özgürlük ne kadar önemlisengözlerimebaksanab:lepi:

Benim için ekonomik özgürlük çok önemli.Ailemin ve eşimin durumu Allah 'a şükür çok iyi. Ama bunların benim için hiçbir zaman önemi yok.Kendi kazandığım paranın zevki bir başka.Eşim çalışma gerek yok,keyfine bak,gez,toz dese de ben çalışmaktan yanayım.Çalışmak gibisi yok.İşe uzun süre gitmesem rahatsız,huzursuz olurum.Özellikle kadının kendi ayakları üzerinde durup ,üretken olması kadar güzel,takdire şayan bir şey yoktur.

Benim için en önemli maddelerden birisi ekonomik özgürlük.
Hani kolunda altın bilezik diyorlar ya, aynen o şekilde...

Bunca sene sıktım kendimi okudum, ne için ?
Oturup baba parası, koca parası yemek için mi ?
Asla !
Okuduysam bunun karşılığını almalıyım, emeğimin karşılığını görmeliyim.
Yoksa mutsuz mu olurum, hayır. Ama kendi kendimi de tatmin edemem.

çalışma hayatım olmadan önce ekonomik özgürlük olsada olurdu olmasada..
ama çalıştıktan sonra kendi param o kadar tatlı geliyo ki harcaması o kadar zevkli ki...bebeğim olsa çalışmam diyen ben şimdi bebeğim olsada çalışmak zorundayım diyorum...

hayatı kendi ayaklarının üstünde,kendi gücünle yaşamak kadar,
kimsenin eline bakmadan yaşamak kadar,
kısacası maddi anlamda bağımsız olmak kadar güzel birşey yok...
her hakka sahip oluyorsun otomatik olarak...
sevgiler...

:teytey::hooray:bencede

evet katılıyorum
ve kimse karisamiyor aldiklarina yediklerine ictiklerine
hele ki erkekler guclerini kazandiklari paradan alirlar onlarin karsisinda 1-0 yenik olmamak lazim

kadının ekonomik özgürlüğünü sağlamadan önce evlenmemesi gerektiğini söyleyecek kadar önemli benim için.

ama ben farklı olarak evli kadın mutlaka çalışmalıdır demiyorum; bu tercih meselesidir ama mutlaka meslek sahibi olmalıdır diyorum.
kimseye bağımlı olmaması için..
yarın öbür gün hiç istemediği şeyler yaşarsa, ayrılırsam ne yaparım ben dememesi için..
arkasında güvenebileceği bir duvar olması için..
ve gerekiyorsa da çalışıp harcadığı kuruşun hesabını kimseye vermek zorunda kalmaması için..

Bundan birkaç ay öncesine kadar derdimki hep sevgi olsun para hiç önemli değil.... Ama ne kadar yanıldığımı anladım, mutlu olmak için gereken en önemli faktörlerden biri paraymış dahada önemlisi kendi paran.... kimseye muhtaç olmamak kimsenin eline bakmamak... Şu an hayattaki ilk hedefim bu, ekonomik özgürlüğümü kazanmak... İnşallah da başarırım bir bayan için bu çok önemli.

bu soruyu somanızdaki amaç ne?
kim bu soruya az önemli ya da hiç önemli değil der ki?

ne yazık ki hayatta başımıza olmadık şeyler gelebiliyor
hele kadınsan,başa gelen şeylerin tahribatını ikiyle çarp
hem kadın hem de bi mesleğin yoksa dörtle çarp
kadın ister çalışsın ister çalışmasın ama mutlaka bi mesleği olmalı
eyvallah demesi gereken durumlarda
yeterince onu bağlayan sebeplerin yanına bi de para eklenmemeli
hem kendi kazandığını harcamak kadar güzel bi şey var mı
bazen evime bakıp düşünürüm
demek bu evi ben geçindiriyorum,ben döndürüyorum masrafları,kızımı okutuyorum...
vay be derim. ne kadar önemliyim.aferin bana...
zamanında başkalarına ihtiyaç duymanın sıkıntısını dibine kadar yaşadığım için
kendi paramı kazanmak, kendimle gurur vesilesidir bana göre
kimseden,bu kocan da olsa bana para ver demek zorunda olmadan yaşamak
tarifsiz bi şey...

hele bu zamanda...ekonomik özgürlük şart............evli olsan eşe katkı bekarsa eve katkı...
sürekli başkalarının verecegi harçlık yerine kendi paranı ...harcamak en güzeli..........
allah korusun hayatın ne getirecegide belli degil.............
her ne olursada olsun kimseye muhtaçlıgının olmaması....
ayaklarının üzerinde durmak.....cok güzel....

afedersiniz ama..eşşek gibi çalışırım....alnımın teriyle ve hakettigim parayıda ....keyıfle yerım....

kendi paranı kazanmak çok güzel
ahh birde şu ekonomik kriz olamasa
kimse işinden olmasa
daha güzel olacak .

kendi paranı kazanmak çok güzel
ahh birde şu ekonomik kriz olamasa
kimse işinden olmasa
daha güzel olacak .

Katılıyorum size.Mesleği olup da evde oturmak zorunda kalan insanlar var ki bu çok daha üzücü.Üniversite mezunu olup da iş bulamayanlar değil de bu düzene sebep olanlar utansın.

çoooooookkk çoooooooooookk çoooooooooooookkk önemliiiiii

hele bu özgürlüğü daha önce yasayıp,daha sonra kaybedip maddi acıdan birisine baglı olan kişiler için tamamen bunaltıcı,iç karartan bi durum.
Ben suan böyle bir durum içerisindeyim ve inanın cok zorluk cekiyorum:1no2:
Kendi kazandıgım parayla bir sakız,bir paket sigara alamamak beni içten içe fazlasıyla yıpratıyor:1no2:

umarım söyle düzgün bi iş bulurum.benim durumumda olan herkese sabır diliyorum:Saruboceq:

benim için çok çok çok önemlı gerçekten kadının kendı ayakları üstünede durması gerekıyor.ne olursa olsun maddi imkanlarla başkasının elıne bakmadan yaşamak bir özgürlük bence.kendı paramı harcar istedimi alırım. ki boyle oluor gözüm birseyden eksik kalmıyor.
eskı çalıştığım hastanedeki bir dr bey soyle soylemıstı.çalıştığım yerdekı hasta danışamanı arkadaslar ücretlerinden yakınıyorlardı oda 500 tl olsa bir bayan çalışmalı demişti.nekadarda haklıydı sadece çalışmayı para açısından bakmamalıyız.sosyal bır ortam iş arkadasları bunlarda onemli bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…