Ekonomik sıkıntılar ,çözümsüzlük

Yüzünü gulumsettiniz.🙂 İnşallah bende kızım 2 yasina gelsin kreşe verip ise dönmeyi istiyorum.Aslinda Ev almak değil ama bi araştırmak sormak peşin hükümlü olmamak gerekiyor.esim arastirmuyor bile.Kac kere bu bankaya bak bize kredi ne kadar çıkar bi az hesap kitap yapalım dedim yok yok.Zateb olan belli iyice mi canımı sikayim diyor.Bana yine susmalar
peşinat yokken neden kredi sorsun ki evin yüzde 20 si zaten peşin olmak zorunda

peşinat yokken neden kredi sorsun ki evin yüzde 20 si zaten peşin olmak zorunda
Hemen hemen o dilime giren bi pesinatumiz var ama o kadar ödeme planını telefonlardan baktiguniz kadar zaten eve giren para o kadar değilken odeme tutari çok yüksek.Daha ayrıntılı seçenek olur diye söylemiştim.Ama zaten olmayacak gibi

Eşiniz ev konusunda sonuna kadar haklı.
Şuan ki şartlarında, bankaya kredi için bakmak vs. moral bozmaktan öteye geçmeyecektir.
Gerçekten ev muhabbeti çok gereksiz şu durumunuzda.
Ev alalim demiyorum,bi önümüzü görelim oluru nedir diye konuşmuştum o konuyu da.Ama kapatım.Simdi konustik sana pembe bu maske takıp umut mi satayım diyor.Ben niye anlaşılmıyorum diye dusunuyrm

Hemen hemen o dilime giren bi pesinatumiz var ama o kadar ödeme planını telefonlardan baktiguniz kadar zaten eve giren para o kadar değilken odeme tutari çok yüksek.Daha ayrıntılı seçenek olur diye söylemiştim.Ama zaten olmayacak gibi
Canım sen de haklısın herkesin hayal kurmaya ihtiyacı var elbette ama son 3-4 yıldır durum senin zannettiğinden de kötü...sen farkında değilsin galiba ama belli ki eşin gayet hakim duruma...sana şöyle söyleyeyim karı koca devlet memurları bile ev kira ve çocuk da varsa iki garanti maaşla ev almayı hayal etmiyor, edemiyor artık. Kaldı ki özel sektör zaten bitik. Sen de ise girersen ancak çocuğun karnı doyacak, öyle söyleyeyim.

tekrar çalışma şansın yok mu ,
part tıme bir işe girmeye çalışsan ,

allah yar ve yardımcı olsun herkese

Ben eşinizin tavrının sizin imkansızı oldurma çabanızdan kaynaklandığı kanısına vardım.
Normal tepkim "insan eşiyle de konuşamayacaksa kiminle konuşsun" olurdu ama siz dertleşmek değil adamı zorlamak için konuşuyorsunuz.
Ayrıca ev alma imkanı yokken insan neden kredi sorsun ki?
Kredi rakamı çıktı diyelim ay yok ben vazgeçtim demesine izin verecek biri değilsiniz bence.
Evvelden zengin ya da çok iyi geliri olmayan herkes beklemek, hayallerini ertelemek zorunda kaldı. Ayrıcalığınız yok.
Çocuğunuzun biraz büyümesini bekleyip işe dönün, eşinizi boşuna darlamayın, kalbini kırmayın.
Tek maaşla ev geçindirmeye çalışan erkeklerin şuan bu krizde nasıl hissettiğini anlamaya çalışın.
Her an işten çıkarılma tehlikesi, sürekli artan fiyatlar, belirsizlik.
Adamın suçu değil, elinden ne gelir?
Çalışma hayatı olan biri olarak eşinize karşı daha empati dolu yaklaşmanızı beklerdim.

Herkes aynı durumda sen yine iyisin... ben evden vazgeceli çok oldu dün çocuğa servis ayarlayalım dedim diye kavga çıktı... üstelik ben hem tam zamanlı çalışıyorum hem evi çekip çeviriyorum hem de her gün gel git 2 buçuk saatlik mesafeye çocuğu bırakıp alıyorum... Çalışmaktan tükendim ama servis bile tutamiyorum çocuğuma. Eşime değil kendime kızıyorum aslında madem gelirim yetmiyordu neden dogurdum bu yavruyu diye...Durum bu

ocak itibariyle servislere %27 zam geldi. eylülde yeni okul döneminde özel okullar da %63 artış yapacak.
benim çevremde kimse servise vermiyor :(

Ev alalim demiyorum,bi önümüzü görelim oluru nedir diye konuşmuştum o konuyu da.Ama kapatım.Simdi konustik sana pembe bu maske takıp umut mi satayım diyor.Ben niye anlaşılmıyorum diye dusunuyrm
Bence siz ülke ekonomisinin,ev fiyatlarının,kredi oranlarının falan farkında değilsiniz tam olarak ya da farkında olmak istemiyorsunuz. Araştırma yapsanız olmaz tamam deyip de konuyu kapatacak gibi de durmuyorsunuz benim anladığım.
Şuan tek maaşla ev bakılacak zaman değil. Çift maaşla bile normalin üzerinde değillerse zorken, evi gündem haline getirmek gereksiz yine söylüyorum.
Eşiniz belki işten çıkarılma korkusu yaşıyor, siz tutmuş ev araştırması yapalım diyorsunuz, ondan anlayış bekliyorsunuz.

Ben eşinizin tavrının sizin imkansızı oldurma çabanızdan kaynaklandığı kanısına vardım.
Normal tepkim "insan eşiyle de konuşamayacaksa kiminle konuşsun" olurdu ama siz dertleşmek değil adamı zorlamak için konuşuyorsunuz.
Ayrıca ev alma imkanı yokken insan neden kredi sorsun ki?
Kredi rakamı çıktı diyelim ay yok ben vazgeçtim demesine izin verecek biri değilsiniz bence.
Evvelden zengin ya da çok iyi geliri olmayan herkes beklemek, hayallerini ertelemek zorunda kaldı. Ayrıcalığınız yok.
Çocuğunuzun biraz büyümesini bekleyip işe dönün, eşinizi boşuna darlamayın, kalbini kırmayın.
Tek maaşla ev geçindirmeye çalışan erkeklerin şuan bu krizde nasıl hissettiğini anlamaya çalışın.
Her an işten çıkarılma tehlikesi, sürekli artan fiyatlar, belirsizlik.
Adamın suçu değil, elinden ne gelir?
Çalışma hayatı olan biri olarak eşinize karşı daha empati dolu yaklaşmanızı beklerdim.

herkes hayatı içerisinde güvence arayabilir ama bu dönemde hele bi de tek gelir olan evlerde bazı talepler sadece hayal ve oturup bunu konuşmak da sadece stres.
oturulacak düzgün bir ev 6bin tl den başlıyor kira olarak.
tüm peşinatını verip kredi çekip ev almak isteyen bir tık daha kötü eve, aylık 6 bin tl kredi ödüyor
peşinatı olduğu halde bu kredi ödemesi yerine kirayı seçen arkadaşlarım var misal.
diyorlar ki işler kötü gitse daha küçük eve kiraya çıkarım, peşinatım toplu olarak cebimde kalmış olur.
ama elimdekini yatırıp bi de krediyi ödeyemezsem biterim.
keşke böyle olmasa coğrafya kaderdir. bu ülkede yaşıyorsak pembe panjurlu ev hayalimiz olamaz.

ocak itibariyle servislere %27 zam geldi. eylülde yeni okul döneminde özel okullar da %63 artış yapacak.
benim çevremde kimse servise vermiyor :KK43:
Ben de çok direndim astro ama bittim bacım...çocuk 13 yaşına geldi 5 yaşından beri ben taşıyorum zaten , mesaiden önce bırakıp sonra alabilmek için özel okula verdim çünkü devlet okuluna versem yarım gün eğitimde bakıcısı ayri masraf, etüdü, sporu servisi ayrı masraf. Aynı hesaba geliyor. Oturduğum semt leş, toplu tasimayla gitsin, anahtarla gelsin girsin eve diyemiyorum. Bari servis masrafı olmasın dedim ama tükendim artık. Ne yapicam bilmiyorum...

Son düzenleme:
Ben de çok direndim astro ama bittim bacım...çocuk 13 yaşına geldi 5 yaşından beri ben taşıyorum zaten , mesaiden önce bırakıp sonra alabilmek için özel okula verdim çünkü devlet okuluna versem yarım gün eğitimde bakıcısı ayri masraf, etüdü, sporu servisi ayrı masraf. Oturduğum semt leş, toplu tasimayla gitsin, anahtarla gelsin girsin eve diyemiyorum. Bari servis masrafı olmasın dedim ama tükendim artık. Ne yapicam bilmiyorum...

benim bi arkadaşım bitaksi uygulaması ile gönderiyor. servisten daha ucuza denk geldi diyor.
sizin orada var mı o uygulama, ankaradaydın gibi hatırlıyorum

Canım sen de haklısın herkesin hayal kurmaya ihtiyacı var elbette ama son 3-4 yıldır durum senin zannettiğinden de kötü...sen farkında değilsin galiba ama belli ki eşin gayet hakim duruma...sana şöyle söyleyeyim karı koca devlet memurları bile ev kira ve çocuk da varsa iki garanti maaşla ev almayı hayal etmiyor, edemiyor artık. Kaldı ki özel sektör zaten bitik. Sen de ise girersen ancak çocuğun karnı doyacak, öyle söyleyeyim.
biz karı koca iki maaşla kendimize güvenip çocuk yapmıyoruz. bırakın ev almayı düşünmeyi. konu sahibi eşin haklı adam niye tek maaşla giripte kredi oranlarına baksın ki bu sefer daha depresif olacak size bi yararı olmayacak

Bizde 2 kişi çalışıp sürünenlerdeniz.
2 aya kadar doğum iznine çıkacağım.
Tek maaşa düşeceğiz inan bunu düşünmekten bebeğime odaklanamıyorum.
Kiminle konuşsam, kafamı nereye çevirsem herkes para konuşuyor.
Artık o kadar bunaldım ki kaçıp gidesim var :/
Evi erteleyin çocuğunuz iyice büyüsün işe girin alırısınız.
Eşinizi de suçlamayın benim eşim de borcun altındayken öyle oluyor.

Ne yapsın adamlar kolay değil :(

Gücenmeyin ama eşiniz haklı bence. Siz benim hayaller aleminde yaşayan eski erkek arkadaşım gibisiniz sanki. O çalışmazdı. Evi de ben geçindirirdim doğal olarak. Bir gün öyle sıkışığım ki çamaşır yumuşatıcısı alamadım sadece deterjanla yıkadım. Bunlar ne biçim kokuyor diye kızmıştı :p anlatmıştım param yok alamadım diye. Adam bunun üzerine şöyle düğün yaparız, böyle yeni eve bakarız diye hayal kuruyor (düğünü ben yapacağım bu arada :p) nasıl sinirlenmiştim kan beynime çıkmıştı. Boğazını sıkayım da görsün diyordum içimden :p

İnsanlar eve çamaşır yumuşatıcı alamıyor, sevgili ev, düğün hayalindeyse hoş olmuyor. Hayal de mi kurmayalım diyecekseniz evet kurmayın bu dönemde. Geçinmeye çalışan ve mantıkla yaklaşan insanlar için bu pembe hayaller bile sinir bozucu oluyor. Eşinize yardım etmek istiyorsanız gerekirse köşede altınınız olduğunu, çocuğun 2 yaşına az kaldığını ve şimdiden işlere bakmaya başladığınızın hayalini anlatın da adam rahatlasın. Ev mev demeyin hayali bile olsa ben de çıldırırdım.

Ben şunu anlamıyorum.
Bazı kadınlar cidden bilerek mi yapıyor
Mesela komşumun 270 gram altın borcu var evi o şekilde aldı.
Adam memur.
Düşünün tek maasla bu borcu halletmeye çalışacak.
Ama evdeki kadın mesela üç çocuğu var hepsi de büyük.
Liseye gidiyor.
Hiç kılını kipirdatmiyor.
İki maaştan farksız yaşıyor.
Şu krizde iş imkanı sunuldu yasida genç ben ise giremem dedi.
Aksama kadar günde gezmelerde.
Konu sahibi sizinde çocuğunuz küçük ise kreşe kadar bekleyin sonra calisin.
Tek maasla bu tekeri dondurmek artık imkansiz.
Biz iki maaşla anca yakalıyoruz ucundan ucundan.

Yüzünü gulumsettiniz.🙂 İnşallah bende kızım 2 yasina gelsin kreşe verip ise dönmeyi istiyorum.Aslinda Ev almak değil ama bi araştırmak sormak peşin hükümlü olmamak gerekiyor.esim arastirmuyor bile.Kac kere bu bankaya bak bize kredi ne kadar çıkar bi az hesap kitap yapalım dedim yok yok.Zateb olan belli iyice mi canımı sikayim diyor.Bana yine susmalar
Yani almayacagı sey icin neden zaman kaybetsinki adam.
Hayır o ev alma durumuna gelene kadar fiyatlarda değisecek,faizlerde.
Moral bozmaktan baska ise yaramaz suan kredi bakmak.
En iyisini yapıyor bence:)

Back
X