Ekşi sözlük kadınları rahat bıraksın

Arkadaşlar naptınız ya. Ekşi, ekşide bu kadar savunulmuyor😅
''Ekşi'yi doğrudan gömmediğim'' için üstüme alınıyorum.

Bu tarz başlıklar, konular sadece o platformda yok aslında. Her yerde var. Ancak ekşi diğerlerine nazaran daha popüler bir sözlük olunca daha çok göze batıyor. Sanalda olunca insanlara 3 kat daha fazla özgüven geliyor. Bazıları aklınca troll yaparak küçük aklını tatmin etmeye çalışıyor, bazıları gerçek nefretlerle açıyor vs. her türlü kafa ve insan var.

Sonuca bakarsak burada da ''aldatmayan erkek yoktur, bütün erkekler hayvandır, böyle hödüktür, şöyle kekodur'' deniyor. Burada bu sözleri yazanlar veya beğeni atanlar farklı platformlarda kuyruklarına basıldığını görünce öfke kusuyor. Beni de güldüren bu :KK70:

Kadinlar kulübündeki bazi kadinlar da, erkekler şöyle böyle diyor, kadinlar kulübü de yasaklansin mi?

Türk kızı verse 1 dk durmayacak ergenlerin yazdıklarını ciddiye almam.
Üstelik hayatında kaç tane yabancı kız arkadası olmuşta Gözlem yapabilmişler.

En azından biz kadınlar artık şu “vermek” tabirini kullanmasak hayat ne güzel olacak. Eleştirdiğiniz insanlardan pek farkınız kalmıyor böyle.

''Ekşi'yi doğrudan gömmediğim'' için üstüme alınıyorum.

Bu tarz başlıklar, konular sadece o platformda yok aslında. Her yerde var. Ancak ekşi diğerlerine nazaran daha popüler bir sözlük olunca daha çok göze batıyor. Sanalda olunca insanlara 3 kat daha fazla özgüven geliyor. Bazıları aklınca troll yaparak küçük aklını tatmin etmeye çalışıyor, bazıları gerçek nefretlerle açıyor vs. her türlü kafa ve insan var.

Sonuca bakarsak burada da ''aldatmayan erkek yoktur, bütün erkekler hayvandır, böyle hödüktür, şöyle kekodur'' deniyor. Burada bu sözleri yazanlar veya beğeni atanlar farklı platformlarda kuyruklarına basıldığını görünce öfke kusuyor. Beni de güldüren bu :KK70:
Yok, beklediğim şey ekşinin gömülmesi değildi. Eksiyi genel olarak seviyorum ama kadını aşağılayan başlıkların gerçekten zararlı olduğunu düşünüyorum. sözlük yüzünden ergenler arasında kadını aşağılamak havalı birşey olarak görülüyor. Ekşi sözlük sadece 2019 yılında 283 milyonun üzerinde farklı kişi tarafindan ziyaret edildi. Bu kadar çok ziyaret edilen bir sitede, kadını aşağılayan başlıkların en azından eleştirilmesini bekliyordum sanırım.

Bence yararlı oluyor o tür konular çevrende ne kadar kadın düşmanı var görüyorsun
Döksünler nefretlerini

Ayrıca kendileri öyle sanıyor ama basbayağı kezban para düşkünü dedikleri kızların ağzının içine düşüyorlar
Nerede kendilerine ve ailelerine değer veren kadınlar varsa ezip paspas ederler
çirkef anama iyi davranmıyor çok para harcıyor diye arkasından konuştukları kadınlarıda unutamaz karşılarında hiç bir diyemezler
Kaç defa karşılaştım aynı durumla

Yaa ekşi sözlüğe bakarsanız abuk subuk o kadar konu var ki..Tutup orada şiddet özendiriliyor demek saçma birçok platform var böyle maalesef onu bırakın hayatın içinde var her yerde var. Bir insanın içinde eğilim yoksa orada okuduklarını ciddiye alacak değil ha varsa zaten vardıe orada okuduklarıyla mı olacak. Çıkın sokağa önce insanların davranışlarına bakın siteye kızmadan önce ararsak ne yazılar çıkar

iyi de ekşisözlükte yazan herkes bu düşünceleri paylaşmıyor ki. orası da buranın bir türevi gibi. belli konularda kişiler fikirlerini yazıyor.

burada her kadın çok doğru, çok örnek yazılar mı yazıyor da ekşisözlük'ten mükemmellik bekleyelim.

yazar mı onlar? şuradan bır kaç kadın gıtse halt eder hepsını.
ben dıplomalı eş..kleri pek cıddıye almıyorum.
zira zekaları semerlerıne ağır geldiğinden mürekkepleri merkep akıyor kevaşe kevaşe.
kadınları arkalarında bırakıyorlar çünkü 'deh' demeden yol katedemıyorlar.
ekşi adı üstünde kokmuş ve çöp.(tenzihen söyluyorum)

sadece ekşi sözlük mü? sosyal medya özellikle youtube instagram saçma sapan içeriklerle dolu.hangi birini engelleyebilirsin ki? ekşi sözlük daha az zararlı bile denebilir. ya şu ekşi sözlüğü bir şey zannetmiyorlar mı özellikle orada yazanlar. güya çok eğitimli entelektüel bir ortam. bence hiç de öyle değil. yüzde 80 i erkeklerden oluşan kahvehane gibi bir yer. arada okuyorum gerçi keyifli oluyor. kendileri başlık açıp kendileri yazıyorlar. kadınlarla ilgili bir başlık açılmış 1 tane bile yorum yazan kadın yok. komik yani.

basliga istinaden de,
Herkes kadınları rahat bıraksın.
Bu ulkede bayılırlar kadınların üzerinden konusmaya.
Din kadınların üzerinden tartışılır,
Siyaset kadınların üzerinden tartışılır,
Sosyoloji kadınlar üzerinden konuşulur.
Yahu bu devletin kadının doğurma şekli ile ilgili politikası var 🤣
Sorun gerçekten eksiciler mi?
Neyse bugün de sevmedigim bir güruhu savundum çok şükür.
yorumunuza tamamen katılıyorum. kadın olmak zor ama Türkiye'de birkaç kat daha zor. 21. yüzyıldayız. teknoloji almış başını gitmiş, birçok konuda hayalini bile kuramayacağımız gelişmeler yaşanıyor ama hala kadın meselesi çözülemedi. kadın evlenmez suç, boşanır suç, çocuğu olmaz suç, evlenir kocasından şiddetin her türlüsünü görür. bir kadının yaşadığı sorunların, mutsuzluğunun yüzde 80 sebebi kadın olmasıyla alakalıdır. daha doğrusu toplumun kadınlara uyguladığı baskıdan dolayıdır.

Her gün belki milyonlarca insan bu siteye giriyor.Ama konuların bir çoğu kadınları hesap gösteriyor.Bugün yine açılmış bir konu "Türk kızları ile vakit kaybetmenin anlamı yok".
Bu ve benzeri konular resmen gençlerin beyinleri yıkanıyor.Hemen her gün kadına yönelik şiddet olaylarının yaşandığı ülkede bu tip hedef gösterici,insanlara yanlışa sevk edici baslıklar yasaklanmalı.
Ya dersiniz ki aman bu konulara girip te erkekler inanmasın,işte saf olmasınlar.Ufacık bir sebepten kadınları katleden erkekler var.Eminim buraya atılan konular da bunu tetikler.
Birinin dur demesi lazım en azından böyle popüler siteler de daha düzgün şeyler yayınlanmalı.
Ya cnm sen onlara ne bakıyosun sözlükte habire mesaj atar sonrada pok atarlar çoğunluğu ezik sen böyle konu açarsan kendilerini iyice bir halt zannedicekler salla gitsin

Kadın-erkek ilişkilerinden daha ötesi hakkında kültüre sahip olmayan, dünyaya amaçsız geldiklerini düşünen, boşlukta dolanıp duran kafası kopmuş hamam böcekleri olarak görüyorum ben o ve o tip tüm insanları.

Baktığın zaman okumuş, eğitimli, kültürlü, hayatı görmüş gibi konuşurlar ama maalesef her insan yaşadıklarıyla kendini yetiştirip, karakterini geliştiremiyor. Öylesine yaşıyorlar işte.

Bir de orayı rehabilitasyon gibi okuyun.
Bir sürü sorunlu insan içini döküyor, ezilmiş ve bastırılmış duygularını kusuyor.

Kendini çok haklı gören, en ufak derdi olduğunda, biri tarafından reddedildiğinde, işler istediği gibi gitmediğinde nefret dolu, mağdur, çilekeş ve inanılmaz haklı olduğunu zanneden canlılar, her zaman aramızda geziyor olacak.

Son düzenleme:
Bende ekşide uzun süredir yazıyorum.. her türlü düşünce ve detaylı bilgiler var.. isteyen okur isteyen okumaz.. bende şu ''benim mantığıma uymuyor yasaklayın ben sevmedim yasaklayın'' diyenlere hasta oluyorum ....

sokakta tipini görsen taş atacağın varlıklar gelip türk kadınını eleştiriyor. yatakta çuvalmışız yok bizden kadın olmazmış ilve cilve bilmezmişiz, cilve naz yaparsak çok nazlıymış gider dağa taşa sürtünürmüş daha iyiymiş.. gördüğü tanıdığı kadın sayısını sorsak anne ve kız kardeşinden öteye gitmez, gelmiş tez yazar gibi bkluyor. hatta karşı çıktım bir iki kez hemen bi yavşama söz konusu. kadın cinayetlerinde bile kadını suçlayan bir gruptan kimseye yarar olmaz.. hele ki şu son dönemlerde konu olan nafaka olayı eyvah eyvah kıraathane ortamı gibi resmen. karşısına geçsek iki kelimeyi yan yana getiremez orada padişah kesilir. amannn her yerden engellersin de hayattan nasıl engelleyeceksin ki?

Back
X