Eksikliklerini başkalarını küçümseyerek kapatmaya çalışan hemcinslerimiz...

annenızın cumlesını tekrarlıyorum ben de ;
"hayatının her döneminde karşılaşacaksın onlarla boş ver sen derslerini çalış" .
aynen boyle canım .

bunlar küçük şeyler canım, ileride neler neler bekleyecek daha bizi... sen de tepkını şaka, iğneleme yollu ver, sert, ciddi söyleme, yoksa haklıysan haksız konuma düşebilirsin tek tasan da boyle şeyler olsun. başarılar.

iyiydi bu güldürdünüz beni.

evet haklısınız, özgüven sorunu. ama ben böyle kalsın istemiyorum bu kız. üniversitesi var bu işin, iş hayatı var, evliliği var..

senin düzeltebileceğin bir problem değil tatlım bu.onun içn üzülmekten başka bir şey yapamazsın.sen bence sanırım sınava hazırlanıyorsn kendi önündeki hayatını düşün.o ve nice çeşit insanlar çıkıcak karşına biliyormusun.hepsine kulak verip şişersen kendin dr luk olursun :)

Son düzenleme:

haklısınız. öyle yapmalıyım sanırım. :)

sorun etme tatlım böyle şeyleri
bu insanlar her yerde ve her yaşta var malesef
çok bunaltırsa ilişkini kesersin olur biter
hiç yokmuş gibi davran

Sana böyle boş boş konuşan insana sen 2 kere boş konuşacaksın ki akıllansın.

Akıllanana kadar laf sokmaya devam, sonrası huzur.

benim kendi en yakın akrabam bilee kendi kocasıyla benım sevgilimi kıyaslıyosaaa veya kendi yaşamıyla benım yaşamımı kıyaslayıp benı aşağılamaya çalışıyosa dış kapının dış mandallarından herşeyi beklerim ki arkadasımda yapıyo ama takmamaya çalışıyorumm

Evlenmeden önce yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen, sürekli benim dolabımdan giyinen, benim gezdirip tozdurduğum, yıllarca cebinden kuruş çıkartmadığım, her fedakarlığı yaptığım kuzenim, ben nişanlandığımda diğer kuzenime nişanlımı sormuş. Diğer kuzenim 'oo çok yakışıklı Sevgi ablamla yakışıyorlar' demiş. Kuzenimin verdiği cevap: Yakışıklılık karın doyurmuyor malesef... Yani bir hayırlı olsun çıkamadı ağzından. Neden böyle dediğini biliyorum. Benim hedefimde öyle yakışıklı olsun falan yoktu. Beni mutlu etsin yeter derdim. Ama kalbi kadar yüzü güzel bir adamla evlendim. Kendisi insanlarla dalga geçen biriydi, mesela bir taliplisine "bodur" diğerine şuna bak suratı ben içinde deyip durdu. Evlendiği kişi bu ikisinin karışımı oldu :) Kuyruk acısı bu yüzden. O zamanlar çok kızmıştım insanların nasıl bu kadar fesat olabileceklerine. Alışıyorsun merak etme. Annen çok güzel söylemiş: Hayatında bunlarla hep karşılaşacaksın.

Son düzenleme:
olmaz olur mu böyleleri çok canım ben bu tür insanlarla mecbur kalmadıkça muhatap olmamaya çalışıyorum.bir arkadaşım var kendisi çok kısa ve zayıf benim boyum kilom yerinde olduğu halde sürekli bana ve kendisinden daha boylu olanlara çok kilo almışsın şişkosun yok filancanın yüzü güzel ama fiziği beş para etmez diye konuşur ben şöyle kendime bakıyorum böyle yapıyorum şu bana güzelsin cildin çok temiz dedi vs gibi sürekli üstü kapalı kendini överaslında boyunu ve zayıflığını kompleks yapmış ve sürekli tersini ispatlamaya çalışıyor ama ben asla onu eksik noktasından vurmuyorum çünkü hoş bir davranış değilbaşlarda ben çok kızmıştım bu arkadaşa ama şimdi alıştım artık çok umursamıyorumsende umursama canım eğer çok rahatsız edici şekilde konuşuyorsa da araya bir mesafe koyarsın olur biter

olmaz olur mu böyleleri çok canım ben bu tür insanlarla mecbur kalmadıkça muhatap olmamaya çalışıyorum.bir arkadaşım var kendisi çok kısa ve zayıf benim boyum kilom yerinde olduğu halde sürekli bana ve kendisinden daha boylu olanlara çok kilo almışsın şişkosun yok filancanın yüzü güzel ama fiziği beş para etmez diye konuşur ben şöyle kendime bakıyorum böyle yapıyorum şu bana güzelsin cildin çok temiz dedi vs gibi sürekli üstü kapalı kendini överaslında boyunu ve zayıflığını kompleks yapmış ve sürekli tersini ispatlamaya çalışıyor ama ben asla onu eksik noktasından vurmuyorum çünkü hoş bir davranış değilbaşlarda ben çok kızmıştım bu arkadaşa ama şimdi alıştım artık çok umursamıyorumsende umursama canım eğer çok rahatsız edici şekilde konuşuyorsa da araya bir mesafe koyarsın olur biter

Her yönden şekilciliğin enjekte edildiği bir dönemde yaşadığımıza göre maalesef bu kişilikteki insanların sayısı giderek artmakta.
Giderek mana varlığını yitirmekte. Madde ve şekil öne çıkmakta.
Yolda karşılaşır selam verirsin. Selamını almak yerine, ilk söylediği; Saçının boyası gelmiş.
Aaaa!!! Bilmiyordum, iyi ki söyledin.
Evine gelir, başkalarının kendisini nasıl ağırladığını öve öve anlatır. Son model yemek takımlarından söz eder.
Plajda karşılaşsan, gözleri selülit keşfine çıkar.
Pazarda rastlaşsan, poşettekilerin kalite kontrolünü yapar.
Sıkıntısı olmadıkça insanlığın önemi yoktur. Lakin başı sıkışsa insanlık aramaya başlar.
Ah! ah! Yitirdiğimiz değerlere dönme zamanı çoktan geldi.
Bu konudaki rahatsızlığım öyle boyutlara ulaştı ki, izole yaşamaya başladım.

aşağılık psikolojisi. karşısındaki insanın kendi gözüne batan mükemmel yanını görmemek için kötü tarafları ön plana çıkarmak. bunu yapan insanlarda genelde kendisiyle problem yaşayan insanlar.
bunu bugün bir kez daha anladım.

komşularımdan biri beni sürekli strese sokmaya çabalıyor okul konusunda. kpss ye hazırlanıyorum, aynı zamanda okulda son yılım. nasıl gidiyor diye başladı iyi falan dedi. okul nasıl kpss nasıl diye sordu. bende okul bitecek inşallah kpss de şimdilik puanlar iyi gibi ama yükselmem lazım dedim. bana dediği; biliyorsun değil mi okulu biteremezsen kpss puanın hiç bir işe yaramaz dedi.
sürekli eğitimim hakkında eleştirmeler, eğitimimle ilgili açık bulmaya çalışmalar. o böyle yaptıkça ben okulumun kıymetini anlıyorum.
ayrıca ben kurslara gidiyorum. ilk yıldan beri dil kurslarına devam ettim. beni her gördüğünde hayrola bu seferde japoncaya mı yazıldın diyor. ne insanlar ya!

bir de gerçekten zeki olup bunla övünen tipler var çevrelerindeki insanların zekasını da kıskanırlar
bizim okul dolu bu tür insanlardan
ben okuluma 100.cükle girdim. sınıfımda okula giriş puanı bakımından sonuncu görünüyordum. allahımm bir ezmeler bir ezmeler anlatamam. kız okula 462yle girmiş ben 460la bana geri zekalı muamelesi filan yapıyor.

tabi çok fena hırslandım şu an sınıfın en iyilerindenim bir kıskanıyorlar anlatamam. geçen gün de gelmişler bana fatma sen her gün farklı test kitabıyla geliyorsun hepsini bitirmen mümkün değil dediler. ben her hafta bir konu belirlerim o konuyla ilgili tüm testleri de çözerim bir kaynaktaki testler bitince ötekine başlarım öteki kaynaktaki bitince sonraki kaynağıma başlarım. öyle olunca okula farklı kaynakla geliyorum. sonra ard arda 3 matematik sınavından 100 aldım sinir oldular. bahsettiğim insanlar sabahtan akşama kadar yemeyip içmeyip test çözüp bir de insanları küçümseyen tipler. ben ise hafta sonları tiyatroya giderim arkadaşlarımla da gezerim. yakıştıramıyorlar bana. açık açık da söylüyorlar. sınavda ben yüksek aldıysam onlar düşük aldıysa hocalara söylemedikleri laf kalmıyor

annen doğrusunu sööylemiş her dönem ve heryerde var hayatımızın her noktasında çıkıyor bunlardan maalesef sadece hemcislerimizde değil diğer cinstede var.o yüzde yapılanları takıp üzmetabiii ca sıkıcı ama komplekslilerede gülüpgeçeceksin..sen kendi hayatına kendi derslerine bak.senin doğruların çok kişi tarafından yanlış görülmüyorsa doğrudur ve doğru yoluna devam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…