• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eksikmişim ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşım da ayni süreçten geçti ailesi önce bı şok oldular, biraz zaman geçince duruma adapte oldular . Yıllardır da araları çok iyi . Ama eşi dik durdu onların yorumu beni bağlamaz dedi biz evlenecegiz

Öncelikle bunca zamandır zaten erkek arkadaşınız söylememesi hata.
Ailesini karşısına alıp böyle böyle durum nedeni de bu deseydi durumu zaman içinde kabullenip alisirlardi.
Bunca zaman gizlemenin gereği yoktu ayıp bir şey değil çünkü bu.
Benim kardeşim ablam vs boşanmış biriyle olsaydı bende neden bosanmis diye nedenini merak ederdim bu çok insanca.
Keşke sizde ilk eşinizin bosanma nedenini iyice arastirsaydiniz .
Ki sevgilinizin niye boşandığınizi açıkmamasi falan çok absurd kadın da kendince haklı neyi gizliyorsunuz ?
Kadın soruyor neden bosanmis diye erkek arkadaşınız napican sen orasını diye cevap veriyor aa ne ayıp şey bu ya elbette merak edecek.

Ayrıca anne oğul telefon konuşması yaparken sizin olmaniz çok yanlış.
Bu kapı dinlemek gibi bir şey.
Bunun açıklanacak bir yanı yok.
Sevgiliniz zamanla ailesini ikna etmeyi düşünmüş olabilir bu da çok insanca ben anlıyorum sevgilinizi.
Ama kriz yönetemiyor demişsiniz işte esas sorun burada.
Sorun aile gibi görünse de genelde burdan kaynaklanir.
Bu konularda sevgilinizi ilişkinizi sınayın derim.

Not:Ben de boşandım sevgilim hiç evlenmemis biri ailesine en başından söyledi.
Önce hiçbir şey dememişler olabilir demişler.
Sonra sevgilime kız kardeşinin attığı mesajı gördüm.(Adim geçtiği için üstten gördüm karıştırma niyetiyle bakmadım)
Abi annem babam böyle bir şey beklemiyordu çok uzulmusler gibi şeyler yazmış.
Sevgilim öyle net cevap yazmış ki kız kardeşi özür dileyip konuyu kapatmış.
Asla ailesine kırılmadim bu arada beni tanıdıkça önyargılari geçecek diye düşündüm.
Ha geçmezse kötü bir yaklaşım görürsem noktayı koyarım elbette.

İyiki yanımda konuşmuş. Ne dediğini bilmek en doğal hakkım. Yoksa bugün güle oynaya yanlarına gidecektim. Beni oğluna yakıştırmayan ( ciddi anlamda yakısmadıgımızı söyledi) birinin elini öpüp güler yüz göstermek annemle tanıştırmak istemem.

Ha şimdi erkek arkadaşım annesi ile konuşur annesi hatasını anlar anlamaz onu bilemem. Ama yanımda telefonda konusması konusunda yine olsa yine böyle yapardım.

Hatanın büyüğü sizde neden telefonda anlat diyorsunuz bir de kendi yanınızda? Ve tüm konuşmayı dinliyorsunuz?
Kadın tamamen hatalı ona birsey demiyorum , bende bosandim ve ikinci evliliğini yaptim ama sizin telefonda anlat demeniz de doğru olmamış
Belki yüz yüze olsa farklı konusulurdu mevzu , benim de oglum var bana telefonla evlilik konusunu açsa ve yanında da kız arkadaşı dinliyor olsa çok bozulurdum , bir de boşanmış olması beni ilgilendirmez ama mesela benim de mutsuz olacağım durumlar var , bana da öyle biriyle evlenicem dese bunu mu buldun aşık olacak derdim ama tabi kızın dinlediğini bilsem asla demem , keşke yüz yüze konuşmalarına musade etseydiniz

Konu sahibi yanında aratarak en doğrusunu yapmış, kv adayının gerçek yüzünü görmüş!
Yüz yüze olsa farklı konuşurdu diyenler, aman da kv beni ne çok seviyor diye polyannacılık oynamaya devam edin. Gerçekler acıdır, ama insanın kendi kendini kandırmasından da iyidir.
Tam olarak şu an yüz yüze konuşma tanışma zamanı, bakalım telefonda carlayan yüz yüze gelince ne yapacak, (ben olsam kararım belli) konu sahibi ona göre kararını verir.

Hatanın büyüğü sizde neden telefonda anlat diyorsunuz bir de kendi yanınızda? Ve tüm konuşmayı dinliyorsunuz?
Kadın tamamen hatalı ona birsey demiyorum , bende bosandim ve ikinci evliliğini yaptim ama sizin telefonda anlat demeniz de doğru olmamış
Belki yüz yüze olsa farklı konusulurdu mevzu , benim de oglum var bana telefonla evlilik konusunu açsa ve yanında da kız arkadaşı dinliyor olsa çok bozulurdum , bir de boşanmış olması beni ilgilendirmez ama mesela benim de mutsuz olacağım durumlar var , bana da öyle biriyle evlenicem dese bunu mu buldun aşık olacak derdim ama tabi kızın dinlediğini bilsem asla demem , keşke yüz yüze konuşmalarına musade etseydiniz
Bakın evlilik konusunu açmadı. Zaten teklifi öncesini vs biliyorlardı.
Telefonla konuşmasından öte bir kadınjn başka bir kadına yaptığı şeyi konuşmamız gerekiyordu Şuan. Ama herkes telefon konuşmasını duymama takılmış.
O da bi kadın ve yarın kocası onu terk edebilir ölebilir. Kızları boşnabilir kaç tane torunu var vs. Kadının kadına yaptığı eziyeti değil siz telefon konuşmasına takılın.

Amcamlardan biliyorum zehir ediyorlar. Geçenlerde evlendi kuzenim. Evlendiği kadın daha önce evlenmiş ve bir çocugu var küçük. Yengem her şeyi zehir etti kızın yüzü hep asıktı.
Aile yapıları fazla muhafazakar yengemlerin nedeni bu mudur bilmem.

Telefonla konuşmasından öte bir kadınjn başka bir kadına yaptığı şeyi konuşmamız gerekiyordu Şuan. Ama herkes telefon konuşmasını duymama takılmış.
O da bi kadın ve yarın kocası onu terk edebilir ölebilir. Kızları boşnabilir kaç tane torunu var vs. Kadının kadına yaptığı eziyeti değil siz telefon konuşmasına takılın.

Turkiyede yaşadığınızı unutuyorsunuz , bende bosandim diyorum size , nasıl savunabilirim ki kadının bu tepkisini?
Ama ısrarla yanlış yere takılıyorsunuz, anne oğul arasındaki ozel bir konuşma o , belki yüz yüze olsalar annesi böyle tepki vermeyecektir, belki oğlunun mutluluğunu gorecekti başka şeyler diyecekti
İnsanların zihniyetini bu şekilde değiştiremezsiniz, belki sizi tanıyınca bambaşka olacaktı fikirleri
Siz baştan telefonda söyleyerek herseyin önüne gecmişsiniz
Ayrıca siz burda konu açıp boşanan kadınlara diğer kadınların tepkisini tartışalım dememissiniz , kendi özel durumunuzu anlatıp yorum istemişsiniz, bizde konu özelinde yorum yapıyoruz
Mevzu ülkedeki boşanmış kadınların durumuysa o zaman başka şekilde konusuruz

Turkiyede yaşadığınızı unutuyorsunuz , bende bosandim diyorum size , nasıl savunabilirim ki kadının bu tepkisini?
Ama ısrarla yanlış yere takılıyorsunuz, anne oğul arasındaki ozel bir konuşma o , belki yüz yüze olsalar annesi böyle tepki vermeyecektir, belki oğlunun mutluluğunu gorecekti başka şeyler diyecekti
İnsanların zihniyetini bu şekilde değiştiremezsiniz, belki sizi tanıyınca bambaşka olacaktı fikirleri
Siz baştan telefonda söyleyerek herseyin önüne gecmişsiniz
Ayrıca siz burda konu açıp boşanan kadınlara diğer kadınların tepkisini tartışalım dememissiniz , kendi özel durumunuzu anlatıp yorum istemişsiniz, bizde konu özelinde yorum yapıyoruz
Mevzu ülkedeki boşanmış kadınların durumuysa o zaman başka şekilde konusuruz

ama işte duymasaydım saf bir şekilde giyeceğim kıyafeti planlıyordum. Elbet yüzüme seni istemiyoruz demezler.

O zaman erkek ark ım arada kalacaktı belkide ona baskı yapacakları benim hiçbir şeyden haberim olmayacaktı.

Benim bildiğimi bilmiyorlar hami diyorsunuz ya sizi tanısa bambaşka olabilirdi. Konuşmayı duyduğumu bilmiyorlar. Tanışmak isteyen yine ister.

Görmek istemediğiniz ya da kolayca başa çıkabileceğinizi düşünüp göz ardı ettiğiniz bir şey var, sevgilinizin bir duruşunun olmaması. Adam korkuyor annesinden. Kadının kadına yaptığı falan bunları geçelim, kendisini görürsek ona söyleriz; sizin yanınızdaki adam dik durursa yapacağı şey anca rüzgar olur. Belli yaşa gelmiş, belli düşünceleri kalıplaşmış birine yapabileceğiniz çok şey yok, hoş kendisi ile evlenmeyeceğiniz için hayati bir önemi de yok, önemli olan sizin evleneceğiniz adamın fikirleri, tavrı, duruşu. Yarın bir sıkıntı yaşarsanız bilin ki birincil sebebi o eski kafalı paşa anası değil, evlendiğiniz adam olacak.

Bir de bu oğlumu kandırdın saçmalığı var, eşşek kadar 40lık adam için bile oğlumu kandırdı diyorlar. Erkekler gerizekalı, zavallı yaratıklar mı ki kansın?

Valla ben olsam açarım telefonu evet senin oğlun gerizekalı ben kandırdım ama sen daha gerizekalısın hanım teyze al oğlunu başına çal topluca cehennem olun derdim. Bu noktada yapılacak tek şey var, böyle cahil ve iğrenç insanlara iyi bir ders vermek... başka erkekler de var memlekette konu sahibesi, bu kadar saygısız ve dangalak insanlar sürüsüyle ben olsam uğraşmazdım.

Saygı konusunda bende öyle düşünüyorum. Ölmüş damadı hakkknda bile istemiyordum diyen biriyle bağım olsun istemiyorum ama erkek arkadaşımı da çok seviyorum

Görmek istemediğiniz ya da kolayca başa çıkabileceğinizi düşünüp göz ardı ettiğiniz bir şey var, sevgilinizin bir duruşunun olmaması. Adam korkuyor annesinden. Kadının kadına yaptığı falan bunları geçelim, kendisini görürsek ona söyleriz; sizin yanınızdaki adam dik durursa yapacağı şey anca rüzgar olur. Belli yaşa gelmiş, belli düşünceleri kalıplaşmış birine yapabileceğiniz çok şey yok, hoş kendisi ile evlenmeyeceğiniz için hayati bir önemi de yok, önemli olan sizin evleneceğiniz adamın fikirleri, tavrı, duruşu. Yarın bir sıkıntı yaşarsanız bilin ki birincil sebebi o eski kafalı paşa anası değil, evlendiğiniz adam olacak.

Yok yok asla bunu göz ardı etmiyorum sabah mesaiden önce geldi. Ben herkese haddini bildireceğim anne de olsa yerini bilecek tarzında konuştu.
Ama Şuan haksız olmanın verdiği pişmanlıkla üzüntüyle böyle konuşuyor mu yoksa gerçek fikri bu mu 5 sene sonra ne düşünür. Olan oldu bitti unut der mi emin değilim

Siz olayı kadının kadına yaptığı noktasına getirmeye çalışıyorsunuz.
Aynı kadın kızının da daha önce evlilik yapmış biriyle evlenmesine sıcak bakmayacaktı.
Dun kendimden de örnek verdim, aileler kızları içinde aynı tepkiyi verebilir.

Sevgiliniz, beraber yaşadığınızı, beraber yaptığınız tatili annesine söyleyemeyen biri. Annesinin fikirlerini az çok biliyor olmalısınız. Kadının bu tarz bir tepki vereceğini bal gibi biliyordunuz. O telefon konuşmasını duyduktan sonra ayrılmayıp evlenirseniz, kayinvalideyi hayatınizda tutmamak için çok güzel bir sebebiniz oldu değil mi? Ve ayrılacağinizi sanmıyorum çünkü siz o konuşmanın nereye gideceğini zaten biliyordunuz.

Yok yok asla bunu göz ardı etmiyorum sabah mesaiden önce geldi. Ben herkese haddini bildireceğim anne de olsa yerini bilecek tarzında konuştu.
Ama Şuan haksız olmanın verdiği pişmanlıkla üzüntüyle böyle konuşuyor mu yoksa gerçek fikri bu mu 5 sene sonra ne düşünür. Olan oldu bitti unut der mi emin değilim
Şu tavrı bana biraz tenhada kabadayı gibi geldi ama bilmiyorum. Bu sorun bitse başka sorun olacak, yine kaçışlarda olacak bu adam. 5 sene sonra yeni vukuatı çıkmazsa siz bile unutursunuz bunları, o kadar uzun vadeli düşünmeye gerek yok şimdilik.

Erkek arkadaşımla 1.5 yıllık ilişkimizin sonunda evlenmeye karar verdik. Yani evlenme teklifi etti güzel bir organizasyonla.

Benim daha önce 2 aylık kısa bir evliliğim oldu şiddet gördüğüm için hemen bitirdim. Taşındım ev kurdum. Çalışıyorum memurum.

Erkek arkadaşımla tanıştık çok iyi anlaştık Allah var nazik anlayışlı saygılı biri. Çok iyi anlaşıyoruz. Günlerce yan yana olsak sıkılmadan eğlenebiliyoruz. Gülüyoruz. 1.5 yıldır en fazla 3-5 gün iş için ayrı kalmışızdır.

Kısa keseyim.. zaten hep bu boşanma durumumu anlatma taraftarıydım. Annesi ile tanıştırmak istedi hep. Ben de işler ciddiye binmeden bir karar almadan tanışmayı düşünmediğim için hep hayır derdim.
Evlenme kararı alınca tanışmadan önce annenlerle paylaş başkasından duymasınlar senden duysunlar gizli saklı tutulacak bişi değil. Ayıp değil günah değil sonuçta dedim. Bu hafta yaşadığımız şehire gelecekler erkek ark. Ziyarete benle de tanışmak istiyorlar dedim konuş.

İçime doğdu ya benim yanımda ara dedim aradı.

Neden beni seçmiş
Ne eksiği varmış onun
Evlenme teklif etmesi nişan demek değilmiş.
Ailelerin de rızası olması gerekirmiş
Anne babanın rızası olmadan olmazmış
İçine doğmuş bi sıkıntı varmış..

Bunun gibi cümleler. Öyle üzüldüm ki anlatamam anlatacak kelime bulamıyorum üzgünlüğümü

Ekleme:Benim erkek arkadaşımı kandırdığımı sandı hatta. Sana söyledi mi dedi. Evet söyledi en başından deyince şaşırdı. Neden ayrılmış dedi. “Sen napıcan neden ayrıldığını” deyince neden paylaşmıyor seninle dedi.
Ben biliyorum sebebini deyince de şaşırdı. Gelince konuşuruz dedi kapattı.

Yapacağım şey belli ama paylaşmaya geldim çok üzgünüm
Söylencek bişey yok gerçekten çok çok üzüldüm

Şu tavrı bana biraz tenhada kabadayı gibi geldi ama bilmiyorum. Bu sorun bitse başka sorun olacak, yine kaçışlarda olacak bu adam. 5 sene sonra yeni vukuatı çıkmazsa siz bile unutursunuz bunları, o kadar uzun vadeli düşünmeye gerek yok şimdilik.

Bana da öyle geldi emin değilim. Şuan kaçıyor mu bilmiyorum ailesi gelecek bugün. Tabi görüp duymayacağım ama anlaşılır herhalde.

Aşko hiç evlenmemiş bir kız annesine gidip ‘’ benim hayatımda biri var daha önce evlenip ayrılmış ‘’ dese o anne kızına da böyle tepki verirdi belki. Yani kız erkek gibi düşünme ilk tepki bu. Şaşırması normal

Siz bile bile yapmışsınız bunu.
Yani kültürümüzde hiç bir aile çocuğunu evlenmiş boşanmış kişiye ilk etapta layık görmez. Sonra sevmişler olsun herkesin başına gelebilir ılımına geçerler.
Sizin başka bir planınız var gibi 🤔
Ya ayrılmak istiyorsunuz bahane olsun bu niyetiyle yaptınız.
Yada anne oğul arasını açmak istiyorsunuz ve zeminini hazırladınız.

İyi niyetli gelmediniz bana.

Sevgiliniz, beraber yaşadığınızı, beraber yaptığınız tatili annesine söyleyemeyen biri. Annesinin fikirlerini az çok biliyor olmalısınız. Kadının bu tarz bir tepki vereceğini bal gibi biliyordunuz. O telefon konuşmasını duyduktan sonra ayrılmayıp evlenirseniz, kayinvalideyi hayatınizda tutmamak için çok güzel bir sebebiniz oldu değil mi? Ve ayrılacağinizi sanmıyorum çünkü siz o konuşmanın nereye gideceğini zaten biliyordunuz.

şu yazdığınız şey cok kırıcı annesini hayatımda istemesem direk söylerim.

Siz bile bile yapmışsınız bunu.
Yani kültürümüzde hiç bir aile çocuğunu evlenmiş boşanmış kişiye ilk etapta layık görmez. Sonra sevmişler olsun herkesin başına gelebilir ılımına geçerler.
Sizin başka bir planınız var gibi 🤔
Ya ayrılmak istiyorsunuz bahane olsun bu niyetiyle yaptınız.
Yada anne oğul arasını açmak istiyorsunuz ve zeminini hazırladınız.

İyi niyetli gelmediniz bana.

Yani şu olaydan da art niyet çıkardınız ya ne diyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X