Hiç kendini gaza getirme. Önemli olan erkek arkadaşının tutumu.
Benim babamın da birkaç aylık evlilik geçmişi var (kendi ayrılmış ama şiddet middet yok). Annemin ailesi kesinlikle istememiş. Eğer o yıllarda telefon olsa da babam 'hadi yanimda ara' dese şu lafların bin beterini duyardı eminim

ama evlililer 35 sene olacak gayet de mutlular. Annem ailesini hiç katmadi araya,kimse de laf söyleme cüretinde bulunamadi .
Bence önemli olan bu.
Ama ben olsam yanımda ve telefonla söylemesi için ısrar etmezdim. Çok saçma bir hamle. Bunun haber verilecek bir şey haline getirmeniz kadına yorum yapmak için fırsat vermiş . "Anne ben kaza yaptım" gibi kötü haber telefonuyla değil, evlenme teklif ettiği müjdesini verirken senin hakkında 'kizcagiz iki aylık kötü bir evlilik yapmış, ama ben ona söz verdim. Artık her şey güzel olacak dedim. O mutluluğu hak ediyor' falan deseydi tepkiler çok daha farklı olurdu.
Bence sen de işleri biraz zora sokmussun.
O ailesiyle konuşup, aile istemese de bir orta yol bulup sana guleryuzle gelmelerini saglamaliydi.
Boşu boşuna ipler gerilmiş. Ama dediğim gibi, hemen kendini doldurma. Bazen bazı insanlar ilk an saçma sapan tepkiler verebiliyorlar. Benim annem de çok fevri , bir anda parlayan,ağzına geleni söyleyen bir kadındır. Ama onun fikri beni bağlamaz, kendi bileceği iş:)
Sevgilim yanımda ara diye tutturup telefondaki harareti duyunca tutup 'annen beni sevmedi,bana kötü söz söyledi,ben ayrılıyorum' dese bence bu bana haksızlık olur. Çünkü annemin tepkisinden ben sorumlu değilim. Bunu duymuş olması üzücü ama madem evlenecek kadar seviyor ben ortayolu bulana kadar beklemesini talep ederdim heralde adamdan.
O yüzden size önerim incinen gururunuz ile fevri tepkiler vermemeniz. Önemli olan eş adayının bu süreci nasıl yönettiği. Belki de aile sizi bu ya da başka nedenlerle hiç sevmeyecek ama oğullarına duydukları saygıdan (ya da oğullarını kaybetmemek için belki bit tık korkudan) size iyi davranacaklar. Bu kötü bir şey değil ki. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, yuzune kötü davranmasin yeter. Sen de onları çok sevmezsin zaten bu saatten sonra. adam orta yolu bulur da ailesini tanıştırmaya getirirse,ailesi sana karşı nazik ve kibar bir tavirda bulunursa bence konuyu fazla uzatma.
Bu arada eş adayına da sinir oldum
derler ya 'biliyorsun midenin huyunu, niye içtin turşunun suyunu' diye. Adam annesini biliyor, neden aramış yanınızda. O da ayrı hikaye