• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eksilen Altın Bileziklerim

Hanımlar merhabalar

Geçen yıl evlendim ve düğünde takılan nakitleri atmden yatırdık ancak; altınları kayınvalide-kayınpedereime emanet ettik; çünkü düğünden sonra direkt balayına gittik ve altınları bankaya yatıracak zamanımız hiç yoktu.

Eşimle yaşadığımız şehir ile kv lerin yaşadıkları şehir arasında 10-12 saatlik yol var. Ve bir yıl içersinde yalnızca 2 defa ziyarete gidebildik, o da bayram zamanları. ilkinde kendi arabamızla gittik ve dönüşte altınları almayı resmen unuttum akraba ziyaretleri kalabalık ev vs derken, ikincisinde de eşimede unutmayalım alalım dedim ama uçakla gidip geldiğimizden güvenemedik ve almadık. Ancak; ikinci gittiğimizde eşimle bi bakalım altınlara neyimiz var diye (düğünden sonra gelen çeyrekler vardı) sayısını bilelim dedik. Ben Onları kendi annem babam gibi görüp güvendim ve aklıma hiç kötü bir şey gelmemişti. Eşim bilezikleri sayarken anneside yanımızda, bilezik sayımız 1 eksik çıktı. Ben o sıra başka şeyle ilgileniyordum ve kulağım eşimde. Eşimde tepki vermedi bende vermedim o anda. Ve daha sonrasında da eşimle birkaç ay bu konuda hiç konuşmadık. Belki ihtiyaç oldu almak zorunda kaldılar diye düşündüm. Ve eşimi bir bilezik için kırmak istemedim, kokusu yakında çıkar diyerekten.

Bileziklerin eksildiğini farkettikten birkaç ay sonra kvler bize ziyarete geldiler ve gelirken altınları getirmelerini rica ettik. Altınları kv bana verirken; baban bir akrabanın düğününde bilezik takacaktı ve onlara iyi bir bilezik almaktansa parasını seninkilerin içine koyup, senin bileziklerden ince bir tane alıp akrabaya o incesini takalım dedim, öyle yaptık, dedi. Bende o benim eksilen bilezikten bahsediyor sandım bi an; ama o düğünün tarihi benim eksildiğini farketmemden sonraydı aklıma o geldi. neyse tamam dedim ama hoşuma gitmedi tabi durum anlamadım ben şimdi filan dedim tekrar etti, ne olursa olsun izinsiz yapmamalıydılar diye düşündüm.

Odaya geçtim saydım ve bu sefer 2 adet eksik çıktı, 1 tanesinin parasını az önce vermişlerdi. Ama şok oldum yani altınlar orda durdukça eksilmiş ve çok üzüldüm. Eşimde yanımdaydı sayınca ee eksik dedim. Kaç taneydi ki dedi, aslında biliyor tabi, dedim şu kadar, eksik var dedim hadi bir tanesinin parası burada… oda şaşırdı ve onu mahcup etmek istemedim, çok tepki vermedim ama söyledim eksik olduğunu. Tamam sorarım yarın dedi. Sorma biz bi konuşalım önce dedim, geceydi ve uyuduk sonra.

Şimdi ne yapmalıyım ben?? kalp kırmak ve kırılmak istemiyorum. Onlar bizim birikimimiz ev almak için bi yandan birikim yapıyorum, bi yandan emanet bileziklerimin teker teker azalması beni çok üzdü. Şimdi ne yapmalıyım ben hanımlar bir fikir verin bana??

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
Bence zaten söylemişsiniz eşinize, başka bir şey demeyin. O konuşayım derse de boş ver önemli değil deyin. Hiç gerek yok. Bir şey derseniz tatsızlaşacak gibi duruyor çünkü diğerini (parasını verdiklerini) de izinsiz almalarına bakılırsa. Şimdi sorun yaparsanız da onlar yok sayısı bu kadardı diyecekler. Ortada ispat yok, ki ispat etmeye çalışmak da çirkin olur. Kendi içinizden başımın gözümün sadakası olsun deyip geçin. Ama bir daha da güvenip bir şey vermeyin.

Mesele altindan cok emanete hiyanet edilmesi. Cok berbat bir durum. Bence bir bardak soguk su icin ve bir daha asla vermeyin soyleseniz de uste cikarlar oyle bir hava sezdim ben.

Bahsini geçirmek içimden geçmiyor değil; ama bunu haklıyken haksız durumuna düşmeden nasıl yapacağımı bilmiyorum
Bi tarafımda sus diyor :KK43:
Haklı çıksanız bile yaptığınız şey eşinizin ailesinin hırsız olduğunu ispatlamak olacak. Bir de böyle düşünün... Onun yerine olgun davranan siz olun bence. Özellikle eşiniz de farkında olduğuna göre olayın onun gözünde büyürsünüz küçülmezsiniz.
Can acıtıyor biliyorum. Ama insana kazık vuran aile olunca ne yazık ki ne hakkını aramak, ne hesap sormak iyi sonuç veriyor. Söylediğiniz çok haklı tek bir cümlede bile ya onları hırsızlıkla itham ediyor olacaksınız ya da bir bileziğin lafını ediyor olacaksınız. (Biliyorum bir bilezik çok paralar ediyor, ne eksikler kapatıyor ama lafı öyle olacak işte) Eşiniz de sizi öyle bilecek. Bir de onlar pişkinlik yapınca siz de kendinizi savunmaya çekeceksiniz iyice kavga gürültü.
Kurbanda kayınvalidem beni hırsızlıkla suçladı resmen. Dananın yarısı biz ve eşimin bir ablasına ait olacaktı, o yarıyı ben hazırlayıp üç parçaya bölüp ona bir payını verecektim. Tutturdu sen ona kötü yerlerinden verdin diye. Yapmamıştım. Üstelik çok titizlikle ayırmıştım. Bana hırsız demiş oldu resmen. Hem de kurban eti hırsızı. Eşim çok sinirlendi, bırak sen çalışma kendi yapsın falan dedi. Annesine bağırdı falan. Ama ne yapayım? Hala ona karşı kırgınım. Ama bir şey demedim. Zaten eşim çok şey söyledi. O hala inat etti. Bir daha gitmem desem yeriydi. En azından bir daha orada kurban kesmem diyebilirdim. Ya da ağzıma geleni sayabilirdim. Bunlar hakkımdı. Ama eşim çok çok iyi bir insan. İlişkimizde hiç sorun yok. Şimdi ben kurbanda gitmeyeceğim desem, ne kadar benim haklı olduğumu bilse de içinde bana karşı kırgınlık oluşacak mutlaka. Bu da yavaş yavaş başka yerlerden problem çıkmasına sebep olacak. 4,5 yıldır evliyim. Eşimin ailesi ile ilişkilerimde şu an önem verdiğim tek şey bu. Önceden hakkımı asla yedirmiyordum. Bir laf duyduysam karşılığını veriyordum. Ama eşim üzülüyordu. Şimdi diyorum zaten ben çok mesafeliyim. Hayatta öyle telefon edip konuşmam falan. Sadece bayramlarda gidip bir kaç gün kalıyorum. O üzülmesin istiyorum.
Sen de öyle yap derim. O şimdi senin haklı olduğunu biliyor. Öylece kalsın konu ortada. Senin hanende bir artı olarak.

Bizimkilerde bize gelen altını vermediler. Dugunden sonra bir akraba gelmiş takmış soylediler ama getirip altını vermediler bende istemedim. Sonra bir bebek dogdu ben eşimin ailesinin evinden bebegi gormeye giderken eşim anne sizdeki altınımızı verin taksın dedi. Ama kv bizde altın yokkiii dedi.
Ve 1 2 ay sonra bir akrabanın dugunune gidiyoruz kp kuyumcudan altın almış kaynanam niye aldın evde vardı ya dedi. Oda ne altını dedi hani şu gelen o duruyordu dedi. Ben şok tabi. Ama yine bir sey soyleyip kırmadım kalplerini. Hersey gelip geciyor. Para bu önemsiz bize sorsa istese zaten veririz. Ama boyle gizli saklı olunca unutulmuyor işte.
Ne kadar zaman geçsede kalıyor akılda.
Ve bu olayda hep senin aklında olacak bir sey emanet ederken.
Ki etmekte istemeyeceksin artık. Etmede.

Keske bastan hic vermeseydin ayip yapmislar nolursa olsun sncta emanet verilmis sey bu ben olsam cok snrlenir kavga ederdm esimle falan sen gene sogukkanliligini korumussun

Eşini kırmamakla iyi yapmışsın ama sustukça daha beterini yaparlar kesinlikle sormanız gerekiyor işte bizim bu kadar bilezik vardı diğeri çalınmış galiba falan deyin yani onlar değil biri onlardan çalmış olabilir gibi söylemelisiniz en azından.

Tum arkadaslarımın da dedıgı gıbı, bence hem onkara soylemıssın hem de esın durumdan haberdar olmus. Cok ustelersen esın mahcup olabılır aılesının yaptıgı seyden dolayı. Bence hıc uzatma, emın ol kı hak yıyenler ıcın hesaplasma obur dunyayı bıle beklemıyor, bu dunyada bır sekılde yasıyorlar, ıcın rahat olsun

Benim kv de kendi tarafının taktığı altınları hiç vermedi.Bizden sonraki her düğünde de bizi çağırıp "onlar sana bilezik takmıştı bilezik al"diye eşimi yoldu.Hiç bir şey demedim.Sallamadım bile.Öğrensin anasını.

Bankadan kasa kiralayın , ben bu yıl öyle yaptım yıllık kirası 225 ytl 225 ytl de depozito veriyorsunuz ama kafanız rahat oluyor . Kimseyide sıkıntıya sokmuyorsunuz .

Hanımlar merhabalar

Geçen yıl evlendim ve düğünde takılan nakitleri atmden yatırdık ancak; altınları kayınvalide-kayınpedereime emanet ettik; çünkü düğünden sonra direkt balayına gittik ve altınları bankaya yatıracak zamanımız hiç yoktu.

Eşimle yaşadığımız şehir ile kv lerin yaşadıkları şehir arasında 10-12 saatlik yol var. Ve bir yıl içersinde yalnızca 2 defa ziyarete gidebildik, o da bayram zamanları. ilkinde kendi arabamızla gittik ve dönüşte altınları almayı resmen unuttum akraba ziyaretleri kalabalık ev vs derken, ikincisinde de eşimede unutmayalım alalım dedim ama uçakla gidip geldiğimizden güvenemedik ve almadık. Ancak; ikinci gittiğimizde eşimle bi bakalım altınlara neyimiz var diye (düğünden sonra gelen çeyrekler vardı) sayısını bilelim dedik. Ben Onları kendi annem babam gibi görüp güvendim ve aklıma hiç kötü bir şey gelmemişti. Eşim bilezikleri sayarken anneside yanımızda, bilezik sayımız 1 eksik çıktı. Ben o sıra başka şeyle ilgileniyordum ve kulağım eşimde. Eşimde tepki vermedi bende vermedim o anda. Ve daha sonrasında da eşimle birkaç ay bu konuda hiç konuşmadık. Belki ihtiyaç oldu almak zorunda kaldılar diye düşündüm. Ve eşimi bir bilezik için kırmak istemedim, kokusu yakında çıkar diyerekten.

Bileziklerin eksildiğini farkettikten birkaç ay sonra kvler bize ziyarete geldiler ve gelirken altınları getirmelerini rica ettik. Altınları kv bana verirken; baban bir akrabanın düğününde bilezik takacaktı ve onlara iyi bir bilezik almaktansa parasını seninkilerin içine koyup, senin bileziklerden ince bir tane alıp akrabaya o incesini takalım dedim, öyle yaptık, dedi. Bende o benim eksilen bilezikten bahsediyor sandım bi an; ama o düğünün tarihi benim eksildiğini farketmemden sonraydı aklıma o geldi. neyse tamam dedim ama hoşuma gitmedi tabi durum anlamadım ben şimdi filan dedim tekrar etti, ne olursa olsun izinsiz yapmamalıydılar diye düşündüm.

Odaya geçtim saydım ve bu sefer 2 adet eksik çıktı, 1 tanesinin parasını az önce vermişlerdi. Ama şok oldum yani altınlar orda durdukça eksilmiş ve çok üzüldüm. Eşimde yanımdaydı sayınca ee eksik dedim. Kaç taneydi ki dedi, aslında biliyor tabi, dedim şu kadar, eksik var dedim hadi bir tanesinin parası burada… oda şaşırdı ve onu mahcup etmek istemedim, çok tepki vermedim ama söyledim eksik olduğunu. Tamam sorarım yarın dedi. Sorma biz bi konuşalım önce dedim, geceydi ve uyuduk sonra.

Şimdi ne yapmalıyım ben?? kalp kırmak ve kırılmak istemiyorum. Onlar bizim birikimimiz ev almak için bi yandan birikim yapıyorum, bi yandan emanet bileziklerimin teker teker azalması beni çok üzdü. Şimdi ne yapmalıyım ben hanımlar bir fikir verin bana??

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
Siz sakin araya girmeyin. Siz kotu olursunuz. Esinizin anne babasi esiniz muhatap olsun bu konuyla. Yarin bigun kotu bisi olsa siz kotu anilirsiniz ogluyla onlar yine iyi olur..en guzeli sizin karismamaniz..

ah canıım ben de bırakıp balayına gittim düğün cd sinde onlarca altın fazla çıkıyor bana gelen tırt. bişey de diyemezsin bize hırsız diyorlar der çıkarlar işin içinden. Giden gitti, boşver huzurunu bozma bari. sonuçla eşinin ailesi...

Üzerine daha fazla duserseniz bu durumun esiniz mahçup olur ve üzülür. Esinizin ve sizin mutlulugunuzdan daha önemli değil. O bilezik size hiç takilmamis gibi düşünüp yolunuza devam edin derim. Bu olayın üstüne düşersiniz de haksız değilsiniz tabii ki. Ama dediğim gibi huzur mutluluk daha önemli diye düşünüyorum

Çok iyisiniz ama madalya takmayacaklar unutma :eek:

Canim sukret geri gelenlere benim altinlarimi kayınpeder alti ve kendi borclarini odedi guya sonra bana alacakmis esime oyle deus ama 5 yillik evliyim bi daha bahsi bile acilmadi alırken de bana kimse alabilirmiyim diye sorma di.eşime sormuslar sadece oda kiramamis babasını nasil olsa geri alacak diyordu ama gitti giden size tavsiyem kimseye hic biseyinizi vermeyin
maşallah sende ki de peygamber sabrıymış. bana ait iğnemi bile bana haber vermeden birisi alsın benim için HIRSIZLIKTIR.

maşallah sende ki de peygamber sabrıymış. bana ait iğnemi bile bana haber vermeden birisi alsın benim için HIRSIZLIKTIR.
Benim için de hırsızlık ama esime sözüm geçmiyor isteyemem kendisi anlayisli olursa verir diyor 5 senedir sinir oluyorum hic konusu bile acilmiyor.Ben istesem bile vermeyecek biliyorum çünkü benim inadima herseyi yapiyorlar.Esim istesee bir daha hic biri onunla görüşmeyecek oda onun icin cesaret edemiyor....Helal etmiyorum ama...

Benim için de hırsızlık ama esime sözüm geçmiyor isteyemem kendisi anlayisli olursa verir diyor 5 senedir sinir oluyorum hic konusu bile acilmiyor.Ben istesem bile vermeyecek biliyorum çünkü benim inadima herseyi yapiyorlar.Esim istesee bir daha hic biri onunla görüşmeyecek oda onun icin cesaret edemiyor....Helal etmiyorum ama...

Allah sabrını arttırsın. Eşinde haklı ama, kusura bakma ben kimsenin kuruşuna tenezzül etmiyorken ne ayıptır 'GELİNİN TAKISININ TAMAMININ ÜSTÜNE ÇÖREKLENMEK'

Para gözlü bir insan değilim ama kusura bakmasın, ben kimseye hakkımı vermem, hak çalmak günahtır. ama hakkını aramamakta günahtır.

Yaa başka bir sorun olmasında, bileziği mileziği dert etmeyin fazla. Size inat yapıyorlarsa hesap sorun ama..

O kaybolan bilezik belki kaybolmsmistir , siz sayısını hatirlamiyorsunuz ya da onlarda habersiz başkası almış.

Habersiz yapmaları ayıp olmuş ama yine de aldıkları bilezigin parasını koymaları kötü niyetli olmadıklarını gösterir.

Back
X