Çorbalar Ekşili Terbiyeli Köfte (Resimli)

annem ve anneannem salçalısını yapardı bunun. memur işi pirinci bol daha büyük köfteler olurdu yemek olarak yerdik. nefret ederdim bu yemekten, o kıymayla niye kuru köfte yapmadın diye kızardım anneme. bana göre kıymadan sadece köfte yapılmalıydı, yemeğe konan kıymadan nefret ederdim. hala daha da hiçbir sebze yemeğine et kıyma koymamkaydirigubbakcemile3
o zaman nefret ettiğim yemeği şimdi burda görünce duygulandım. kaç sene oldu yemeyeli acaba? meğer seviyormuşum bu yemeği, özlemişim... ya da ben babaevimi özlemişim:gitme:
her ay olduğu gibi yine aldığım bütün kıymayı köfte yapıp buzluğa attım çünkü kıyma demek köfte demektir.:mymeka: ah be 50 gram kıyma olsa bi tabak yapıverirdim kendime. canım çekti vallahi en kısa zamanda yapıcam.
bi kere de misafirlikte yemiştim bundan. kadın içine havuç ve bezelye de koymuş. güzeldicokacimcoook

biz malatyalılar bunu çok yaparız ve severek yeriz
ben yapılıncA koca bi kaseye koyar yerim
çok çekti canım şimdi
:1rolleyes:

offf anenannem hep yapar sulu köfteyi en sevdiğim çorbadır yaaaaaaaaaaaaaaaaa iyiki tarifini buldum hemen yapıcammmm çok teşekkürler

kızlar dün bu yemeği yaptım annem babam abim kapış kapış yedi hemde herkes 2 tabak yedi çok beğendiler nasıl anltıyorlar herkese bir yemek yapmış harika diye tarif için çok teşekkür ederim ya:)

bu yemeğe bayılırım ama benim köftelerim dağılıyo pirnç az koyarım ama yinede dağılır niye acaba bilen varmı

Off Libyanacım en sevdiğim çorbayı yapmışsınnnn.Ellerine sağlık..
Bunun içine havuç da koyuyorum bu arada ben, öyle de çok lezzetli oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…