Sinirleri bozuk bir adet yeni gelin olaraktan yaziyorum. Psikolojisi bozulmak icin cabalanan bir gelin.
Kizlar ben yeni evliyim, evlendim mi kiyaslanmak icin kobay mi geldim anlayamadim.
Butun isin basinda kaynanam var. Tabiki etrafindakilerin kendi akli yok mu diyebilirsiniz evet dogru ama yinede durumu bu hale getiren herkese bir sekilde yon veren kaynanam.
Eltim var o 1,5 yillik evli yeni dogum yapti adina Esra diyelim. Allah var cok marifetli elinden her is gelir cokda severim kendisini, yemekleri lezzetlidir bakimlidir her konuda iyidir gercektende hakkini yiyemem.
Ama benim herseyim mi kotu be insan, onceleri ima ile basladi simdi acik aciga soyluyor.. ben yemek yapamiyorum Esraya bak( tabi her yemegi yapiyorum ama eltim kadar marifetli degilim herkes ayni olamaz ki) Esiminde aklina soktu artik hep yaninda diye diye, esimde her firsatta yengesini ovuyor nekadar kiriliyorum. Kaynim bile misafir olduklarinda bana benim yemeklerimi kucumsuyor, esini ovuyor. Kaynanam sayesinde herkes eltimi over oldu, yani benim yemegimi yerken benim yemegime birsey demiyip tuzsuz mu olmus ne ah Esra bir yapar ki vs gibisinden konusulsa ne hissedersiniz..
Sonraa Esra cocuk dogurdu ama tas gibi masallah fizigi ne guzel vs hep esiminde yaninda ayni seyleri tekrarliyor evet benim biraz basenlerim var okadar fit degilim ama hep bana laf carpiyor bu sekilde.. hep bunlari once kaynanam dillendirdi dillendirdi simdi diyorum ya kaynim bile yuz bularak bana sen iyisin masallah benim karim cok zayif diyebiliyor..
Ben hep kiyas halinde olmaktan cok yoruldum tum sesimle bogure bogure aglamak istiyorum arkadaslar yeter diye bagirasim var .. bende hep diyorum yengemin eline su dokemem evet cok guzel yapiyor evet cok zayif evet cok iyi vs tamam kabul ediyorum bende onayliyorum ama ben onun gibi olamam ki, herkes ayni olabilir mi Allah askina, tamam iltifat etsinler bu cok guzel birsey ama hep beni kiyaslarak beni kotuleyerek etmesinler ya cok yoruldum
Bu konuda henuz kimseye birsey demis degilim cunku birsey der demez adim kiskanc ve fesat diye cikacak buna adim gibi eminim. Kaynanam var ya o omrumu yiyen kadin var ya Dilrubae Esrayi kiskaniyor diyecek bi guzelde isleyecek yine herkesi ..
Simdi bana birileri esime, kaynanama, kaynima adim kiskanca cikmayacak bir sekilde guzelce hangi dille anlatmam gerektigini cok rahatsiz oldugumu, ne demem gerektigini soylesin Allah rizasi icin