El iyisi olmak

100 tae arkadaşı olsa ne yapacaksın sosyal olunca ne olacak sana ne katacak ay eşinde çok eylenceli hemen ortama ayak uydurdu planda yaptı senin eşinin dediği yere gidicez deseler böyle salak birşeyle guru abidesimi olacaksın ne yani hiç alttan almasa seni yarın boşasa kapısında yatacaksın
Adam zaten 10 sene iyi dayanmış

Peki eşinizin size karşı davranışları nasıl durduk yere bu şekilde davranıyor olamazsınız
Mesela bugün çocuğun eli bir yere sıkıştı. Eşim dikkatsiz davrandığı için oldu. Ben de gayri ihtiyari ayy yavrum yaa diye bağırdım çocuk da daha çok aglmaya başladı. Eşime de dikkatli olsana bakışı attım. O da sen bağırdığın için korktu çocuk dedi. Ben de uzatma tamam dedim. Aramızda hiç bir sorun yoktu bu olaya kadar. Sonra o bozuldu bir kaç şey daha dedi. Ben de tamam uzatma dedim ya dedim. Şimdi tripcan oldu. Konuşuyoruz ama samimiyetsiz 😅 buna rağmen bir arkadaş aradı cafeye gidelim diye. Ben gidiyorum dedim çocuklari uyutmustum e git dedi. Gittim yeni eve girdim sayılır. Özür diledim. Ama artık özür istemiyorim saygı duyulmak istiyorum dedi

Eğer aranızda sevgi saygı kalmadıysa neden hala evlisiniz boşansanız daha iyi olmaz mı gerçi böyle giderse adam sizi boşar

O kadar çok konu var ki... Mesela çok asosyal bunla alakalı sen zaten arkadaşlık kurmayı devam ettirmeyi bilmiyorsun derim. Uyumayı seviyor anca uyu mezarda da uyursun bol bol diyorum 😔 ağır konuşuyorum ona karşı. Narsistsin diyor ama psikologum hayır eşin beklentilerini karşılamıyor dedi 🤣 hangisi doğru emin değilim. Sonuçta adam minimal bir arkadas düzeyinde takılmak istiyor olabilir. Sorumluluğunu yerine getirdikten sonra uyumak istiyor olabilir. Bazen hoş görüyorum bazen de çıldırıyorum
Mezarda uyursun diyen bir eş ile ben evli kalamazdım. Tamam tartışılır ki hepimiz tartışıyoruz eşimizle ama sınırlar olmalı ya. Ağzına geleni fütursuzca söylememeli insan zira yüzyüze bakacaksın,bakmaya yüzün olmali/kalmalı.
13 senedir evliyim eşime bu şekilde konuşursam bir gün,boşanma aşamasında falan olmamız gerek ki o durumda bile 2 çocuğum var her halükarda karşılaşacağız diye düşünüp biraz daha ılımlı kalmaya gayret ederdim.
Ha bu söylediklerim,şiddet,aldatma vb durumlar için geçerli değil tabi ki. Onların zaten affı yok benim nezlimde ama ufak tefek konulardan bu raddeye gelmek olmaz.

Mesela bugün çocuğun eli bir yere sıkıştı. Eşim dikkatsiz davrandığı için oldu. Ben de gayri ihtiyari ayy yavrum yaa diye bağırdım çocuk da daha çok aglmaya başladı. Eşime de dikkatli olsana bakışı attım. O da sen bağırdığın için korktu çocuk dedi. Ben de uzatma tamam dedim. Aramızda hiç bir sorun yoktu bu olaya kadar. Sonra o bozuldu bir kaç şey daha dedi. Ben de tamam uzatma dedim ya dedim. Şimdi tripcan oldu. Konuşuyoruz ama samimiyetsiz 😅 buna rağmen bir arkadaş aradı cafeye gidelim diye. Ben gidiyorum dedim çocuklari uyutmustum e git dedi. Gittim yeni eve girdim sayılır. Özür diledim. Ama artık özür istemiyorim saygı duyulmak istiyorum dedi
Bence boşanın adama eziyet ediyorsunuz

Cok agir laflariniz var. Bi de tepikleyin tam olsun. Kadin erkek fark etmez, kimse deger gormedigi yerde durmasin. Muhtemelen gitse de kafayi dinlesem diyordur

Son düzenleme:
Baslikla konuyu bagdastiramadim?

Ogretmen oldugunu, kendini gelistirdigini belirten bir kisinin paragraf dusmani olmasina da anlam veremedim.

Herneyse, esinizi neden eziyorsunuz? Bu sorun ne zaman basladi? Ilk hangi olayla tetiklendi? Esiniz hep böyle iyi biri miydi yoksa size karsi buyuk bir suc isleyip mi bu hale geldi? Sizin onu ezme sebeplerinizde haklilik payiniz var mi yoksa sadece keyfiniz oyle istedigi icin mi eziyorsunuz?

Kaybetme korkunuzu ne zaman kaybettiniz?
Aslında boşluklar bıraktım ama tam düzgün olmamış 😅 konu başlığının sebebi herkese iyi tavranip tolere edebiliyorken, eşime sürekli tırnaklarımı çıkartıyor olmam. Kendimi el iyisi gibi hissettiriyor.

Aslında evlendigimizden beri benim yaşadığım bir durum bu. Ama onun kendini duzelttigi konular bana bir kere yine aşırı ağır konuşup (bence haklıydım) ortalığı dagittigimda attigi tokat sonrasında oldu. Yaşadığımız en büyük olay da malesef bu. Zaten yeterince büyük bir olay. Bende de o olaydan sonra iyice kayış koptu.

o bakısı sürekli yapıyorsunuz değilmi

Merhaba hanımlar.
Bugün kendimle ilgili sıkıntılardan bahsetmek istiyorum. Çevremde, ailemde düşünceli iyi biri olarak bilinirim. Üç çocuğum var çok şükür, onlara elimden geleni yaparım. Çalışıyorum, öğretmenim, sürekli kendini güncellemeye ve ogrencilerine faydalı olmaya gayret eden biriyim bunla ilgili de çevremde hep olumlu tepkiler aliyorim. Gelen misafirimi en güzel şekilde agirlarim vs vs... Ama gel gelelim iş eşime gelince yırtıcı bir hale geliyorum. Bazı sorunlarımız oldu. Eşim yardımcı biri değildi, büyük sıkıntılar yaşadık. Asla onun otoritesini kabul etmedim. Hep yırtıcı, yıkıcı olan ben oldum bazen hak etti bazen de bile bile üstüne gittim. Kucumsedigim oldu, buna göre davranıp onu begenmedigim, saygısızca konuşmalar yaptığım oldu. Çok sivri dilliyimdir, çok kırıcı konuşmalar yaptığım oldu. Bana kalsa yüz kez bosamistim ama eşim bir şekilde büyüklük gösterdi. Benim zorumla aile terapistine gittik hatta ben psikologla görüşmeye devam da ettim bir dönem. Aslında eşimin de memnun olmadığım konularda kendini düzeltmesi terapistten sonra oldu. Cabaladigini görüyorum. Annem yalnız, eşim gözetir. Dedem ben de kalıyor, bir süre daha kalacak, saygıda kusur etmez. Asla gitmeme gelmeme karismaz. Gece geç gelsem sorun etmez. Herkes ondan memnun, herkes benden memnun, bı ben kocamla cebellesiyorum. Özellikle adet öncesi dönemde deli dehşet birşeye dönüşüyorum 😔 eşimi çok kirdigimin farkındayım ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Önerilere açığım. Eski konulardan eşimin cinsliklerini bilenler de vardır. On yıldır evliyiz artık bir yoluna girmek istiyorum. Bu kadar eşime karşı asi olmak beni de çok yoruyor. Yuvamı da yıpratıyor 😔
Okuduğunuz ve şimdiden yorumda bulundunuz için teşekkürler.
Merhaba , sorunun kaynağı geçmişte, çocuklukta yaşadıklarınız olabilir , ben de asi bir insanım bazen eşimi baya bu konuda zorladığımı görüyorum fakat ben psikoloji ile yakından ilgilendigim için temelde neden bu şekilde olduğumu anlamlandirabildim, çocukken sevgisiz ve baskıcı bir ailede büyüdüm o zaman ne kadar sesim çıkmadı ise şimdi de o kadar fazla çıkıyor sesim her konuda, bu baskıyı uygulayan annemin tarafıydı, en basiti annemden izin alsam diğer akrabalar ( dayı , teyze, anane ) bunlarla cebellesmek zorunda kalıyordum, babam olmadığı için herkesin nazı ve hükmü bize geçiyordu, işte tüm bunlar beni yetişkin bir kadın olduğumda daha asi ve hırçın yaptı, ailem eğitime önem vermediği halde sırf kendi sözüm geçsin diye binbir cefa ile okudum öğretmen oldum , yani demem o ki geçmişe iyi bakın özellikle çocukluk ve ergenlik dönemlerine, hayatınızın neresinde kimlerle içten içe mücadele veriyordunuz, bugün ise o gün kusamadığınız tüm öfkeyi eşiniz üzerinden atmaya çalışıyorsunuz, aslında kavganız eşinizle değil kendinizle , birazcık farkındalık ile daha uysal olabilirsiniz ben kendimi bu şekilde frenliyorum 🙃

Aslında boşluklar bıraktım ama tam düzgün olmamış 😅 konu başlığının sebebi herkese iyi tavranip tolere edebiliyorken, eşime sürekli tırnaklarımı çıkartıyor olmam. Kendimi el iyisi gibi hissettiriyor.

Aslında evlendigimizden beri benim yaşadığım bir durum bu. Ama onun kendini duzelttigi konular bana bir kere yine aşırı ağır konuşup (bence haklıydım) ortalığı dagittigimda attigi tokat sonrasında oldu. Yaşadığımız en büyük olay da malesef bu. Zaten yeterince büyük bir olay. Bende de o olaydan sonra iyice kayış koptu.
Madem tokat attı o halde boşan bir de eğitimcisiniz güya

Mesela bugün çocuğun eli bir yere sıkıştı. Eşim dikkatsiz davrandığı için oldu. Ben de gayri ihtiyari ayy yavrum yaa diye bağırdım çocuk da daha çok aglmaya başladı. Eşime de dikkatli olsana bakışı attım. O da sen bağırdığın için korktu çocuk dedi. Ben de uzatma tamam dedim. Aramızda hiç bir sorun yoktu bu olaya kadar. Sonra o bozuldu bir kaç şey daha dedi. Ben de tamam uzatma

Ah ahh kimler kimlerle beraber. Doğru eşleşme hiç görmedim zaten 🙄 Eşinizin dediği gibi narsist olabilirsiniz. Şu an yazarken bile zevk aldığınızı hissediyorum ve bu korkunç. Üzüldüm eşinize. Başka bir şey diyemiyorum

Ee eşinizi sevmiyorsunuz ve sevmeyeceksiniz belki 5 yıl sonra falan sevmeden de olur deyip alışıp gidersiniz.
Eşiniz neden kendine böyle bir hayatı reva görüyor onu anlamadım ama birisi beni azarlasa bile çocuk muyum babam böyle azarlamadı diye dellenirim şahsen.
Siz tam olarak neyin en iyisi olmaya çalışıyorsunuz anlamadım da bu arada
Aslında seviyorim ama sevgi nasıl oluyor emin değilim her haline de aşık değilim. Bazen hiç sevmiyorim bazen aşırı aşığım. EN iyisi olmak değil başlık. EL iyisi olmak

Eski konularinizi bilmiyorum ama kendiniz de davranislarinizin esinizi kirdigini bilerek yapiyorsunuz ,amacinizin ne oldugunu anlayamadim.Esinize saygi duymuyorsunuz ve sevgi de bitmis gibi.Esinizin daha once sizi cok kiracak onemli bir hatasi mi oldu,yoksa kariyeri ve geliri sizden dusuk mu?yada buyuk bir para mi kaybetti?Eger cevabiniz hayir sa esinize cok buyuk haksizlik ediyorsunuz.ikinizde mutsuz oluyorsunuz,vicdaniniz rahat degil,kendinizi degistirebilirsiniz.
Bir hatası oldu. Bahsettiğim gibi. Ondan sonra işler bende çok değişti. Ama o da değişti farkediyorum. Umarım birşeyler değişir

Back
X