elalem ne der!!!! yeter beynim sus artık....

• Konu Sahibi Konu Sahibi rtv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rtv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2012
409
314
103
konuya nasıl başlasam bilmiyorum aslındaa şurdan gireyim sanırım bende biraz saflık var..böyle bi kendimi anlatma çabası içindeyim herkese..milletin benim hakkımda ne düşüneceğine yön vermek istiyorum sankii...tam bir saattir yatağın içinde döndüm yani fazlası var azı yok eminim :) hemen nedenine geçeyim;

Bugün eşimle bi yere gittik..bana hediye alacak istediğim bişeyi (canım kızz) :48: neyse orda kızıma bi ikramda bulunda çalışan snr diğeri görmedi oda bir tane uzattı kızıma eşimde ''yok şimdi aldık verdiler'' falan dedi adam ısrar etti illa alın dedi bende onun kızımın hakkıymış onun nasibiymiş dedim aldım eşim orda bana garip bi bakış fırlattı ben anladım ztn görmemiş gibi demek istedi sölemesede yani bakışıyla bana bunu ima etti o an o kadar pişman oldum kii aldığıma o şekeri (takıntı işte tam burda başladı bende elalem ne der korkusu sancısı her neyse işte) çalışanları falan tanıyorum sürekli gelip gittiğimiz bi yer ztn neyse ben beğendim aldık çıkıyoruz bi tanıdık gördük hayırdır ne aldınız dedi bende hemen gösterdim bak kocacığım bana ne aldı dedim ama şakayla karışık yani eşim ordada bana bi bakış fırlattı :53:

tam bir saattir yatakta bunu düşünüyorum yaa yemin ederim dalga geçmiyorum ikinci ikramı aldığımda adam ne aç gözlü demiştir, beni her gördüğünde aklına gelecek işte aç gözlü diyecek ne vardı sanki görmemi,ş gibi kendimi rezil ettim die düşünüyorum ordan hediyeyi gösterdiğim kadın aklıma geliyor!! salak,kadın sana aç göstermi dedi bide kocacığım diosun sanki milletin kocası yok baksana görmemiş kocası ii bi hediye almış demiştir..
bide en kötüsü kadın annemin arkadaşı.anneme kesin der damadın kızına hediye almış bana gösterdi kocacığım dedi der annemde görgüsüz müsün aldıysa aldı millet görmek zorunda mı der...akşamdan beri annemle konuşuyorum beynimde o bana bunları sölüo beynimde ben ona cevap veriyorum,annemle konuşuyorum kafamın içinde sanırım deliriyorum....derkennn baktım ki bunlar annemin lafları ve ben sürekli millete kendimi ıspat etme çabasındayım yaa geceler boyu benim hakkımda ne konuştular die düşünüyorum bi ortama girdiğimde.çok konuşuyorum kendimi anlatmaya çalışıyorum girdiğim yerlerde..annemin bana yaptığına bakın yaaaa takıntılı yakında akli dengesini yitirmiş bi kadın olucam bi gidişlee... sonum iyi görünmüo yaa daha ne takıntılar var ama bende neler için saatlerce düşünüyorum bi bilsenizz..aklıma gelirse anlatırım :53: :53: :53: :53: :53: böle kalırsınızz yanii

çocukken hep; senden bi halt olmaz (hala öle ve bildide benden bi halt olmadı :26: )bak şu şöle sen neden bölesin şu orda okudu sen neden burda okudun, teyzemin kızı yüzünden yani ondan nefret ettiğim için çocukken başıma gelenler hele anlatsam sayfalar yetmezz.. :) annem beni takıntılı yapmış yaa

bence yanlış bir şey yapmamışsın sevincini bir başkasıyla paylaşmak hiç de ayıp değil.boşverrr bacım içinden geldiği gibi yaşa.kasma kendini o ne der bu ne der.dert etme bence

bence yanlış bir şey yapmamışsın sevincini bir başkasıyla paylaşmak hiç de ayıp değil.boşverrr bacım içinden geldiği gibi yaşa.kasma kendini o ne der bu ne der.dert etme bence

aslında eet sevincimi paylaştım..kocacığım derkende şaka olarak söylemiştim yani ama öyle garip ki herkesten önce anneme nası bi açıklama yaparımı düşünüyorum ben.
''milletin kocası yok iiki bi senin var görgüsüz gib hemen göstermişin hediye aldı diye'' aynen bu konuşma geçecek eminim yanii.

Bunlar basit şeyler ya akıllarında bile kalmaz; hem hepimiz yakınlarımıza samimiyetten kaynaklanarak diyebiliyoruz ''Bak sevgilim/kocam ne aldı'' gibi kafana takmaya değmez düşünme düşündükçe boğulursun

Canım anneler hayatımızı cok Etkiliyor malesef
Anneliğimizde bile etkili oluyormuş , mesela cocuğumuza karşı kontrolü yitirdiğimiz zamanlarda bilinç altından anneden gördüğümüz sekilde cocuğa tepki veriyormuşuz ,
Neyse senin yaptığın hata degil , ne olmus şekeri almışsan veya kocacigim hediye aldı demişsen , samimi bulmuş da söylemişsin , ama bu takıntıları kendi kendine aşamıyorsan psikolojik yardım almanı öneririm , bunlar tamamen bilinç altıyla ilgili , eminim bir psikolog desteğiyle kolayca çözersin

amaaan hiç takılma bence kadın belki kaçıncı rüyasında onu mu düşüncek boşversene..anneler hep elalem ne der diye diye büyüttü bizim nesili..şimdiki çocuklar öyle mi..boşveeer geçer gider...şekerleri almana gelince alırsın tabi nolmuş asıl geri çevirseydin ayıp olurdu..hem açıklamanı da yapmışsın kızımın nasibiymiş diye..bunda hiç bir görgüsüzlük yok bana hiç garip gelmedi mesela:) ben olsam ben de alırdım:)

konuya nasıl başlasam bilmiyorum aslındaa şurdan gireyim sanırım bende biraz saflık var..böyle bi kendimi anlatma çabası içindeyim herkese..milletin benim hakkımda ne düşüneceğine yön vermek istiyorum sankii...tam bir saattir yatağın içinde döndüm yani fazlası var azı yok eminim :) hemen nedenine geçeyim;

Bugün eşimle bi yere gittik..bana hediye alacak istediğim bişeyi (canım kızz) :48: neyse orda kızıma bi ikramda bulunda çalışan snr diğeri görmedi oda bir tane uzattı kızıma eşimde ''yok şimdi aldık verdiler'' falan dedi adam ısrar etti illa alın dedi bende onun kızımın hakkıymış onun nasibiymiş dedim aldım eşim orda bana garip bi bakış fırlattı ben anladım ztn görmemiş gibi demek istedi sölemesede yani bakışıyla bana bunu ima etti o an o kadar pişman oldum kii aldığıma o şekeri (takıntı işte tam burda başladı bende elalem ne der korkusu sancısı her neyse işte) çalışanları falan tanıyorum sürekli gelip gittiğimiz bi yer ztn neyse ben beğendim aldık çıkıyoruz bi tanıdık gördük hayırdır ne aldınız dedi bende hemen gösterdim bak kocacığım bana ne aldı dedim ama şakayla karışık yani eşim ordada bana bi bakış fırlattı :53:

tam bir saattir yatakta bunu düşünüyorum yaa yemin ederim dalga geçmiyorum ikinci ikramı aldığımda adam ne aç gözlü demiştir, beni her gördüğünde aklına gelecek işte aç gözlü diyecek ne vardı sanki görmemi,ş gibi kendimi rezil ettim die düşünüyorum ordan hediyeyi gösterdiğim kadın aklıma geliyor!! salak,kadın sana aç göstermi dedi bide kocacığım diosun sanki milletin kocası yok baksana görmemiş kocası ii bi hediye almış demiştir..
bide en kötüsü kadın annemin arkadaşı.anneme kesin der damadın kızına hediye almış bana gösterdi kocacığım dedi der annemde görgüsüz müsün aldıysa aldı millet görmek zorunda mı der...akşamdan beri annemle konuşuyorum beynimde o bana bunları sölüo beynimde ben ona cevap veriyorum,annemle konuşuyorum kafamın içinde sanırım deliriyorum....derkennn baktım ki bunlar annemin lafları ve ben sürekli millete kendimi ıspat etme çabasındayım yaa geceler boyu benim hakkımda ne konuştular die düşünüyorum bi ortama girdiğimde.çok konuşuyorum kendimi anlatmaya çalışıyorum girdiğim yerlerde..annemin bana yaptığına bakın yaaaa takıntılı yakında akli dengesini yitirmiş bi kadın olucam bi gidişlee... sonum iyi görünmüo yaa daha ne takıntılar var ama bende neler için saatlerce düşünüyorum bi bilsenizz..aklıma gelirse anlatırım :53: :53: :53: :53: :53: böle kalırsınızz yanii

çocukken hep; senden bi halt olmaz (hala öle ve bildide benden bi halt olmadı :26: )bak şu şöle sen neden bölesin şu orda okudu sen neden burda okudun, teyzemin kızı yüzünden yani ondan nefret ettiğim için çocukken başıma gelenler hele anlatsam sayfalar yetmezz.. :) annem beni takıntılı yapmış yaa

Bi zaman bu bendede oldu ama benim 17 yildir kaygi bozuklugum var, ilaclrdan sonra cok sukur baya duzeldim

Gormemis falan degilsin, haraketlerin son derece samimi ve sicak.
Ben bazen kendimle dalga gecerim görmemisim ben diye:-)

şu elalem ne der takıntımızdan nefret ediyorum böyle yetiştirilmişiz malesef aynı durumları bende çok yaşıyorum anneniz benim anamın kopyası diyebilirim niye öyle yaptın niye böyle dedin bak şu ne yapmış sen onun gibi olamadın... her birey kendince özerk biriciktir kimse kimseye benzemek zorunda değil her anımız her anımızada uyacak diye bi kural yok istediğimize istediğimizi anlatırız karşıdaki ister dinlesin ister sallasın hatta isterse deli olduğumuzu düşünsün (ki bu başıma çok gelen bişi :1:) hayatımızı biz düzenliyoruz elalem değil kafamızı takmaya değmez elalem ne derse öbür dünyada gıybetinin cezasını çeker boşveeeer...

bencede yaptiginda hic bi kotuluk gorgusuzluk yok. gercekten sen takinti yspmissin bence kendini kasma kim ne derse desin icinden geldigi gibi davran yoksa gercekten pisirik olursun esinde seni sen olarak ksbul etsin annende.. ya gorundugun gibi ol ya oldugun gibi gorun.. baskasi olup iyi olcana kendun ol kotu desinler hiic takma

bence takma böyle şeyleri kafana ince ayrıntıya girersen kendini mutsuz edersin.kendi yaptıklarını sonradan eleştirme olmuş bitmiş birkere de aklına getirmemeye çalış..

böyle devam edersen kendini hasta edersin.komik duruma düşmekten korkma ohhh iyi yaptım de çık işin içinden.

Takıldığın şeye bak hepimiz böyle şeylere takılsaydık,ben hiç takmam valla yaparım o kişi zaten 5 dk sonra unutcak..Kendini kasmadan yaşa ya,eşinin hatası ama sana niye sürekli öyle bakışlar atıyo ne var ki bunda küçücük bişey..Seni böyle yapan bence eşin..Ama umursama içinden geldiği gibi yaşa hiç bişeyi takma kafana,biz eşimle nişanlıyken ne delilikler yaptık rezil olduk ama 5 dk sonra ayrıldık o ortamdan unutuldukk :16:

Takıldığınız konu bu olsun Allah başka dert vermesin ama insanın bazen kendiyle muhasebe yapması güzeldir bir çok insan yapar bu muhasebeyi böylece yaptığı yanlışları iç sesinin rahatsızlığından kurtulamadığı için tekrarlamaz ama dediğim gibi en büyük derdiniz bu olsun bir kaç güne kalmaz unutursunuz önemsiz şeyler hangimiz birşeyler yapıp sonra pişman olmuyoruzki bu tip davranışlar sizi rahatsız ediyorsa bir daha yapmazsınız olur biter olmuş birşey için kendinizi yiyip bitirmeyin :)

Niye tatlı canınızı bunlarla üzüyorsunuz, beyninizi boşuna yoruyorsunuz. İkram geri çevrilmez ki, sizde almışsınız, bu kadar takılmayın, ufak tefek uğraşlarla kendinizi oyalayın.
Beyni böyle lüzumsuz şeylerle yormak, ilerde unutkanlığa ve dalgınlığa sebep oluyor.
Alışverişinizi gösterme tarzınız sizi fazla rahatsız etmiş, sanırım eşinize biraz şımarmışsınız ama daha dikkat edersiniz.
Komşunuzun aklında bile kalmamıştır. İnanın ki herkes herşeyi çok çabuk unutuyor.
Allah bunları unutturacak dert vermesin.

Son düzenleme:
kızlar bu saate kadar giremedim dün akşam acillerde uğraştık sabah beşe kadar..kızım biraz rahatsızlandı boğazları dolmuş..
herkese yorumları için çok teşekkür ederimm arkadaşlar..Bazen kendime bakıyorum kızdığım zaman falan özelliklerr aynı onun gibi konuşuyorum şu hayatta bi gün yüzü görmedim,canımı-kanımı kuruttunuz gibi oysa ben bu lafları duymaktan o kadar bıkmış nefret etmiştim ki ona benzersem kızımda benden bezerse die düşünüyorum bazendee..Eşime gelince aslında bu huyumu biliyor..Kafaya takacaksan kimseye birşey anlatma snr sorun ediyorsun kendine yazık diyor..ŞEker meselesinde eet bana ne gerek vardı görmemiş gibi hemen saldırdın bakışı fırlattı o ayrı...
mesela bizim eşimle bir-iki sene önce bazı sorunlarımız oldu boşanma aşamasına geldik (onun ailesi merkezli) bi çok kişi duydu bunu şimdi bir ortama girdiğimde mesela eşimin tanıdıklarının olduğu ortama sanki herkes bana gülüo beni ayıplıo acıo gibi hissediyorum oysa olay ben le alakalı falanda değildi ama ben kendimi zavallı gibi hissediyorum

Niye tatlı canınızı bunlarla üzüyorsunuz, beyninizi boşuna yoruyorsunuz. İkram geri çevrilmez ki, sizde almışsınız, bu kadar takılmayın, ufak tefek uğraşlarla kendinizi oyalayın.
Beyni böyle lüzumsuz şeylerle yormak, ilerde unutkanlığa ve dalgınlığa sebep oluyor.
Alışverişinizi gösterme tarzınız sizi fazla rahatsız etmiş, sanırım eşinize biraz şımarmışsınız ama daha dikkat edersiniz.
Komşunuzun aklında bile kalmamıştır. İnanın ki herkes herşeyi çok çabuk unutuyor.
Allah bunları unutturacak dert vermesin.

amin canım.Dün akşam acilde işimiz uzun sürmezdi ama o kadar kalabalıktı ki..o an dedim Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.
bende bi çok kişinin hatalarına şahit oldum ama onları gördüğümde ilk aklıma gelen şey bu olmuyor hatta hatırlamıyorum bile unutuyorum gidiyor dediğin gibi.. Evet bak kocacığım bana ne aldı dedim i,şte o Kocacım lafı ne gereksizdi ne gerek vardı diye düşünüyorum o kadına ne hem benim kocacığımdan...daha dün kavga gürültü bugün kocacım olmuş demiştir eminim..
ne gibi uğraşlar bulabilirim mesela..şu an kpss ye hazırlanıorum yavaşta olsa bişeyler yapıyorum kendimce,arad ufak tefek el işleri elimden gelir onlarla uğraşıyorum..

Ben oyalanmak için dikiş dikmeyi öğrenmiştim, kızıma ve kendime evime çok güzel şeyler dikerdim. Zamanla da hemen hemen bütün kurslara gittim. Halk eğitim merkezlerinde başladım kızımı da alırdım küçükken yanıma beraber giderdik. Şimdi büyüdü kocaman oldu. Bazen geriye dönüp bakınca ne kadar lüzumsuz şeyleri kendime tasa edip, kendimi de çevremi de hırpalamışım dediğim oluyor.
Kısacası canından ve canından olandan başka kimseye fazla önemseme.

Ben oyalanmak için dikiş dikmeyi öğrenmiştim, kızıma ve kendime evime çok güzel şeyler dikerdim. Zamanla da hemen hemen bütün kurslara gittim. Halk eğitim merkezlerinde başladım kızımı da alırdım küçükken yanıma beraber giderdik. Şimdi büyüdü kocaman oldu. Bazen geriye dönüp bakınca ne kadar lüzumsuz şeyleri kendime tasa edip, kendimi de çevremi de hırpalamışım dediğim oluyor.
Kısacası canından ve canından olandan başka kimseye fazla önemseme.

haklısın aslında!!! ben öyle dikiş falan bilmiyorum ama dantel,örgü yapıyorum ara ara..dikiş yapabilen insanlara hayranım yani :) şu sınavı atlatayım bende düşünebilirim halk eğitimin açtığı kursları alt kalt komşum var tam yaşını bilmesemde 50 yaşından fazladır ve yeni nakış yöntemleri öğrendi bir güzel şeyler yapıyor görmen lazım..

Ne görgüsüzlük denilecek bir durum var orta da ne de düşünüp üzülecek.
Sen sadece sevincini paylaşmışsın canım buna da bir şey yok.
O yüzden böyle ince deatyları kafana takıp üzme kendini.

Back
X