• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elalem ne der ??

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Selam kızlar ,

Elalem ne der diye düşünmenin çok yanlış olduğunu biliyorum ama bu düşünceyi kafamdan atamıyorum. Yapacağım şeylerde benim için sıkıntı olmasa bile acaba ne diyecekler diye düşünüyorum ve üzülüyorum.
Yakında evleneceğim evimiz biraz küçük misafirlerim geldiği zaman beğenmeyecek arkamdan konuşacak diye üzülüyorum.
Yada ailemden farklı bir semtte oturacağımı duyanlar aa neden ailene uzak gittin annene yakın olsaydın vs dediklerinde moralim çok bozuluyor. Biz home office çalıştığımız için merkezi bir lokasyonda tuttuk ev, ailemle farklı yakalarda olacağız. Ayıplıyorlar resmen.
Bu durumun çok saçma olduğunun farkındayım ama beynimde ki düşünceleri engelleyemiyorum. Elalem ne der düşüncesinden nasıl kurtulurum? Siz başkalarının söylediklerini nasıl takmıyorsunuz?

O elalem dediğin başkasının çocuklarına laf ederken, kendi çocuklarının kararlarına saygı duyup laf söyletmiyorlar. O elalem dediklerimiz kendi hayatlarını istedikleri gibi yaşıyorlar. Hiç kafaya takmayın. İki gün konuşur, somra da kendilerine yeni dedikodu malzemeleri bulurlar. Hayatınızı dilediğiniz gib yaşayın. Kendinize laf söyletmeyin.

Cunku o baskalari güzel seyler oldugunda da konusacak birşeyler buluyorlar.

Evin büyük olur ailene de yakınsındır maddiyatin kaynagini sorgularlar mobilyalarinin güzelligini degil pahaliligini konusur dünyalari sunsan olmayanı bulurlar.🤷🏻‍♀️

Ve o baskalari kendilerine ayni durum oldugunda kimi nasıl ezdilerse ayni yerden vurulmayi da hic sevmiyorlar..

Tecrübe ile sabittir zamanla ögreneceksin..

Selam kızlar ,

Elalem ne der diye düşünmenin çok yanlış olduğunu biliyorum ama bu düşünceyi kafamdan atamıyorum. Yapacağım şeylerde benim için sıkıntı olmasa bile acaba ne diyecekler diye düşünüyorum ve üzülüyorum.
Yakında evleneceğim evimiz biraz küçük misafirlerim geldiği zaman beğenmeyecek arkamdan konuşacak diye üzülüyorum.
Yada ailemden farklı bir semtte oturacağımı duyanlar aa neden ailene uzak gittin annene yakın olsaydın vs dediklerinde moralim çok bozuluyor. Biz home office çalıştığımız için merkezi bir lokasyonda tuttuk ev, ailemle farklı yakalarda olacağız. Ayıplıyorlar resmen.
Bu durumun çok saçma olduğunun farkındayım ama beynimde ki düşünceleri engelleyemiyorum. Elalem ne der düşüncesinden nasıl kurtulurum? Siz başkalarının söylediklerini nasıl takmıyorsunuz?
Senin gibi olsam içtiğim sudan,soludugum havadan,tatil için gittigim güneşten ve denizden hatta kocamla yaptığım seksten zevk alamazdim.
Kolay hayatıni zora sokma.
Herkesi dinleyecek olursan yolunu yönünü sasirirsin.
Soruna cevaben takmıyorum,dinlemiyorum.

Selam kızlar ,

Beyninizdeki düşünceler sizin değil kaygılarınızın. Duymicaksınız. :)

Muhtemelen küçüklükten beri el âlem ne der düşüncesi ile buyutuldugunuz için istemsizce her olayda fonda el âlem ne der çalıyor. Bazen insan mantıken bildiği bir şeyi başkasından da duymak iyi gelir Bu tarz olaylarla karşılaştığınızda el âlemi onemsemeyecek samimiyetinize guvendiginiz bir dostunuz varsa onla sohbet edin biraz, doğru olan düşünceleri duymak biraz iyi gelir belki. Bu konuyu aşmak için psikoloji videoları, kitapları mevcuttur muhtemelen onlardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca hani a niye uzağa gittin demeleri ayipliyorlar anlamına gelmeyebilir. Yani lafın gelişi öyle sormuslardir. Bazı insanlar her konuştuklarını düşünmezler, o an aklına geleni söylerler. Ama soran kişiler hadlerini aşıyorsa da hadlerini bildirin. Bu el âlem dediğimiz kişileri takmamak için önce cevap vermek gerekiyor sanırım. Eskiden çok fazla takardim. Takardim derken kendi bildigimi yapardım yine ama yapılan olumsuz yorumlara canım çok sıkılırdı. Yaş artınca artık sanırım insan bu konuda da daha bi olgun oluyor. Yeri geliyor gülüp geçiyorsun yeri geliyor lafı yapıştırıp geçiyorsun. Beyninizi kemiren düşüncelere kendi icinizde yanıt verin. X teyze gelip aa piperr e bak, evi ne kadar küçükmüş dese ne olacak? Gerçekten ne olabilir, en kötü ihtimal gidip başkasına söyler. Sonra? Yani size olumsuz dönüt olacak bir şey olmaz. Ayrıca evin küçüklüğünü ayiplayan ya da bu tarz şeyleri ayiplayan kişi zaten sizi gerçekten seven insanlar değildir. Ee sizi gerçekten sevmeyen insanlarda varsın konuşsun, dış kapinin dış mandalıdir.

Selam kızlar ,

El alem sırf kendi durumlarının üstünü örtmek için sizi konuşur ki konuşursa bı gün iki gün niye takıyorsun ki senin düşündüklerini senin yasadiklarini biliyorlar mı içinden geçenleri biliyorlar mı o yüzden salla sonuçta sende başkaları için el alemsin başkaları için bişey diyor musun önce kendine bak

Şu elalem meselesi bana çok komik geliyor.

Evimi beğenmiyorlar konuşuyorlar, elbisemi beğenmiyorlar konuşuyorlar, makyajımı beğenmiyorlar, konuşuyorlar...

Eee sonuç?
bi sonuç yok sorunda orada başlıyor. Bende yanlış olduğunu bildiğim halde bu düşünceyi engelleyemiyorum

Ben üniversiteyi doğup büyüdüğüm şehirde okudum. Üniversitenin bahar şenlikleri olurdu, akşam geç saatlerdeydi. İzin almak için evi aradım, dayımlat bizdeymiş, dayımın da dolduruşuyla annem izin vermedi. Bu arada dayım da akademisyen. Neyse, yıllar geçti. Ben mezun oldum ve evlenip İstanbula geldim, işimde, gücümde mutluyum. Sonra bu bahsettiğim dayımım oğlu yine o şehirde üniversite kazandı. Ve bilin bakalım ne oldu? Ailesiyle aynı şehirde olmasına rağmen ona ayrı öğrenci evi açtılar, rahat etsin diye. Araba aldılar. Mezun oldu, sözde daha iyi hazırlansın diye başka bir şehirde kpss kursuna gönderdiler, ama kazanamadı falan filan. Böyle hikaye çok bende. Bu arada o dayım bana hakikaten el oldu, görüşmüyoruz yıllardır. alem de umrumda değil. Bu da böyle bir anımdır 🤣

Okumuş etmiş bir kadinda bunu düsünüp duruyorsa demek ki bizden hiç birşey olmaz
Maalesef öğretim görüp okumakla pek alakası olmuyor çoğunlukla. +20 küsur yıl boyunca hep kendisini yetiştiren ebeveynden, cevreden hep el âlem ne der minvalinde cümleleri duyarsa insan ve birazda hassas bir yapıya sahipse artık büyüyünce o cümleleri duymasa bile bu sefer kendi iç sesi insana o cümleyle sesleniyor. Bir işe basladiginda yıllarca tanıdığın o ses bir merhaba diyor yine. Ama böyle gelmiş böyle gider demeyip insanın bunu düzeltmesi gerekir elbette..

Maalesef öğretim görüp okumakla pek alakası olmuyor çoğunlukla. +20 küsur yıl boyunca hep kendisini yetiştiren ebeveynden, cevreden hep el âlem ne der minvalinde cümleleri duyarsa insan ve birazda hassas bir yapıya sahipse artık büyüyünce o cümleleri duymasa bile bu sefer kendi iç sesi insana o cümleyle sesleniyor. Bir işe basladiginda yıllarca tanıdığın o ses bir merhaba diyor yine. Ama böyle gelmiş böyle gider demeyip insanın bunu düzeltmesi gerekir elbette..
Ben okumadım rizeli bir ailenin kızıyım 40 yaşinda oldum hala elalem ne der umrumda degil banane yahu ne derlerse desinde çok da fifi :27: hiç gelenekçi biri olmadim olmiyacagım 😎 kendine kına bile yapmamıs bir gadınım :70:

Selam kızlar ,

Yasantisiyla mutlu olan insan ve aldığı kararlardan emin olan insan elalemi kicina bile takmaz....siz bence bir yerlerde mutlu degilsiniz elestiri olunca kafaniz karisiyor .benim ev 2 oda bu zamana kadar asla batmadi bana çünkü küçük ama benim ve içinde ailemle mutluyum ama arabamdan memnun degilim birisi laf atsa kurustür dese eve gelip araba modellerine sonrada cebime bakıp oturuyorum kicimin ustune . Kurustur mürüstur her işimi goruyor 😄

Back
X