• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elalem ne der ??

Vallaha babam öldügünde ve biz kirik kanatlarla kaldigimizda o elalem dedikleri örgütte pek birsey görmedik. Sadece "simdi babalari öldü, kizlari kesin yoldan cikar" gibi dedikodular geldi kulagimiza. Onun icin: Hayatinizda gram fayda veya pozitif enerji vermeyen insanlari tutmamaya gayret edin. Zamanla insan bos vermeyi ögreniyor. Annem de su "elalem" bakis acisini birakamadi, bu yüzden mesela benim arkamdan kötü bir ev hanimi oldugumu da söyler. Evet, iki kücük cocuklarla ve kronik rahatsizligimla herseye istedigim kadar yetisemiyorum. Yapilacak birsey var mi? Yok. Burda da yine yardim etmeye birisi teklif ediyor mu? Yok. Sahi biz elalemi ne diye takiyorduk...
Elalem derdi yüzünden gencken hersey bize yasaklandi. Tek sebebi de kiz cocugu olusumus.

Selam kızlar ,

Elalem ne der diye düşünmenin çok yanlış olduğunu biliyorum ama bu düşünceyi kafamdan atamıyorum. Yapacağım şeylerde benim için sıkıntı olmasa bile acaba ne diyecekler diye düşünüyorum ve üzülüyorum.
Yakında evleneceğim evimiz biraz küçük misafirlerim geldiği zaman beğenmeyecek arkamdan konuşacak diye üzülüyorum.
Yada ailemden farklı bir semtte oturacağımı duyanlar aa neden ailene uzak gittin annene yakın olsaydın vs dediklerinde moralim çok bozuluyor. Biz home office çalıştığımız için merkezi bir lokasyonda tuttuk ev, ailemle farklı yakalarda olacağız. Ayıplıyorlar resmen.
Bu durumun çok saçma olduğunun farkındayım ama beynimde ki düşünceleri engelleyemiyorum. Elalem ne der düşüncesinden nasıl kurtulurum? Siz başkalarının söylediklerini nasıl takmıyorsunuz?
El alimin canı cehenneme ..çokmu gerekliler sanki..boşverin konuşsun dursunlar siz mutluluğunu za odaklanın

Selam kızlar ,

Elalem ne der diye düşünmenin çok yanlış olduğunu biliyorum ama bu düşünceyi kafamdan atamıyorum. Yapacağım şeylerde benim için sıkıntı olmasa bile acaba ne diyecekler diye düşünüyorum ve üzülüyorum.
Yakında evleneceğim evimiz biraz küçük misafirlerim geldiği zaman beğenmeyecek arkamdan konuşacak diye üzülüyorum.
Yada ailemden farklı bir semtte oturacağımı duyanlar aa neden ailene uzak gittin annene yakın olsaydın vs dediklerinde moralim çok bozuluyor. Biz home office çalıştığımız için merkezi bir lokasyonda tuttuk ev, ailemle farklı yakalarda olacağız. Ayıplıyorlar resmen.
Bu durumun çok saçma olduğunun farkındayım ama beynimde ki düşünceleri engelleyemiyorum. Elalem ne der düşüncesinden nasıl kurtulurum? Siz başkalarının söylediklerini nasıl takmıyorsunuz?
Pardon da elalem mi veriyor ekmeğinizi,hiç sanmıyorum.O yüzden bence herkes kendine baksın.Sizde kendi mutluluğunuzu,huzura.Ve bu da elaleme bagli degil diye düşünüyorum.Emin olun 40 metrekarelik yerde de otursanız,140 metrekarelik evde de otursanız elalem konuşur.aa küçük,aa uzak diyenlere canımız böyle istedi deyin geçin.Ne takıyorsunuz insanları allah aşkına.Huzurunuz kalmaz.

Selam kızlar ,

Taktığımda oluyor tabıkı ama sizin taktıgınız gıbı kucuk meseleler deil .

Elalem size bi şeyler derken sizde onlara sorun bir kaç kez bi daha bi şey demezler.ayy senin çocuk nerde,okulu daha bitmedi mi,hani evlenmiyor mu,ay daha iş bulamadı mı,...

O elalem hep bir şey der. Dünyanın en güzel evinde de otursaniz en iyi işini de yapsanız bir şey bulurlar. Bu "elalem ne der" düşüncesi genetik kodlarimizda var maalesef. Ben ne yapsam da beğenmeyen çıkacak düşüncesiyle aşıyorum

Ben ne zaman elalem ne der diye düşünecek olsam aklıma gelen ilk şey şu oluyor: elalem bir şey yaparken bana mı danışıyor? Yoo. Herkes istediği gibi alıyor kararlarını.

Back
X