Abiye - Gece Elbisesi - Tuvaletler ELBİSE KUMAŞI ve FİYATI ??

bOniTO

Yak hayallerini,ısıt evini. Cezmi Ersöz
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.173
221
323
kızlar ben bu elbiseye tam anlamıyla aşık oldum diktirmeyi düşünüyorum mezuniyetim için
Bugün bir moda evine sordum ama fotoğraf yoktu elimde tarif ettim yaklaşık olarak şifon elbiseler ne kadar diye 250 tl den başlar , işçiliğine işlemesine göre değişir dediler.
Kumaşıda kendileri alıyorlarmış.
Bu elbisenin kumaşları nedir ?
1.75 boy için ortalama ne kadar gider öğrenmek istiyorum ki faiş fiyatlar vermesinler ona göre pazarlığımı yapayım bende
bilgisi olanlar yanıtlarsa çok mutlu olurum :26:

arkasının detayları bu kadar çok olmayacak bu arada

Merhaba,

Bu elbisenin eteğine büyük fotoğraflarından baktım. Etek bir sürü parçanın dikilmesiyle oluşturulmuş, sıradan tam daire kloş bir etek değil. Zaten bu yüzden bu kadar zengin, dalga dalga duruyor, belde büzgü olmadığı halde. Çok zor kalıbı olan bir elbise. Ön ortadan, yan dikişlerden hep verev kesilmiş godeler koymaları lazım. Bu da metrajı arttırır. Tam daire kloş kuyruklu bir etek için 5 metre kumaş gittiğini düşünürsek, ona 4 gode eklenmiş bir etek 10 metre kadar yiyecektir. Kumaş şifon olabilir, janjanlı şifonu çok severim ve fazla maliyetli değildir. Amma velakin, böyle bir elbisenin fiyatı kumaştan ziyade dikiş becerisinden gelir. Böyle haute couture bir kıyafeti zaten çok az terzi dikebilir, diken de en az 1500tl işçiliğini alır, terzi piyasasını biliyorsam. Piyasadaki gelinliklerimizden daha zor bir kıyafet bu, eder o kadar zaten. Aynısı olur diyorsak. Yoksa yüzeysel benzerliklerle daha uyguna da diktirilebilir. Ancak ben şahsen özel dikim bir abiyenin hakkını verecek bir terzinin elinden kumaş dahil 750den aşağı pek çıkmayacağını tecrübe ettim...

http://www.thegloss.com/wp-content/uploads/2013/02/161400778.jpg

http://www.sojones.com/wordpress/wp-content/uploads/2013/02/rihanna.jpg

çok teşekkürler yardımcı olduğun için

Peki tam daire kloş kesim olsa godeler eklenmese elbisenin havası çok bozulur mu ? :26:

bana krep saten ve şifon kullanılmış gibi geldi az önce kumaş çeşitlerine baktım da internetten en çok benzeyen bunlar.
metre olarak şifon 5 metre giderse tam daire kloşa,krep saten ne kadar gider ve fiyatı ne kadardır ortalama (fiyatlar hakkında hiç bir fikrim yok o yüzden soruyorum :26: )

açıkcası ilk defa terzide elbise diktirmeyi düşünüyorum ama 1500 tl de veremem malesef çok istesemde öğrenci bütçemle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…