Sizi ve yorumlarınızı çok begeniyorumHazır giyimin bu kadar ucuzlaması bu yüzden işte, sorgusuz sualsiz tüketim çılgınlığından
Hatırlar mısınız eskiden hazır giyim böyle değildi, annelerimiz küçülenleri saklar, ardımızdan gelen kardeşimize giydirirdi, hatta bir çoğumuzun annesi kendisi elbise dikerdi, örgü zaten ayrı bir sanattı. Öremeyen yününü alır, el emeğini verip komşusuna ördürürdü hem de böyle bir dayanışma vardı.
Aslında az ya da çok herkesin bir farkındalığı var ama rahata alışıyor insanlar. Sürekli mail zincirleriyle,videolarla dikkat çekmek isteniyor ama kaçımızın umurunda, bir ara israil markaları boykot ediliyordu hani nerde kaç gün devam ettirdik
Hazır giyimin bu kadar ucuzlaması bu yüzden işte, sorgusuz sualsiz tüketim çılgınlığından
Hatırlar mısınız eskiden hazır giyim böyle değildi, annelerimiz küçülenleri saklar, ardımızdan gelen kardeşimize giydirirdi, hatta bir çoğumuzun annesi kendisi elbise dikerdi, örgü zaten ayrı bir sanattı. Öremeyen yününü alır, el emeğini verip komşusuna ördürürdü hem de böyle bir dayanışma vardı.
Aslında az ya da çok herkesin bir farkındalığı var ama rahata alışıyor insanlar. Sürekli mail zincirleriyle,videolarla dikkat çekmek isteniyor ama kaçımızın umurunda, bir ara israil markaları boykot ediliyordu hani nerde kaç gün devam ettirdik
ne yazık ki tekstil işçilerinin kaderi bu, ama bu kaderi değiştirmek biz tüketicilerin elinde...
çok uzaklarda değil ülkemizde kot taşlama atölyelerinde kaç işçi hastalandı, hayatını kaybetti.
özellikle büyük firmaların bu konularda çok daha duyarlı olması lazım
çılgınlar gibi tüketmeye devam edereken, tükettiğimz şeylerin yalnızıca cansız varlıklar olmadığının bilincinde miyiz? 5 milyar yıllık ömründe hiç bu kadar modern olamamış bir dünyada hala kan ile beslenen canlılar olduğumuzun farkında mıyız? ya farklı şartlarda doğsaydık? tüm insanlara adil davranır Tanrı. Doğurtur ve öldürür. ama belkide tanrı eli ile ölmez çocuklar belkide bizlerizdir bu cinayetlerin sorumlusu. belki de hepimizin tırnağında bir parça kan vardır.
Sizi ve yorumlarınızı çok begeniyorumÇok sıcak çok içten çok sevecen geliyorsunuz bana,konuyla alakasız ama sizi görünce yazmak istedim
önemli olan sorunu benimsemek. sahiplenmek. sürüye kapılıp gitmek yerine durup bir dakika düşünmek. en azından kendi adına bir adım atabilmek.
O adımı atabilmenin bence en önemli yolu esnafı desteklemek. Küçük dükkanlara ne oldu hepsi avm kültürüne ve belli başlı markalara yenik düştüler. Dükkan açan herkes bin pişman olup kaçıyor, ucuz işçilik sorunu yüzünden aslında herkes mağdur. Bu aralar yeni bir akım var ülkemize gelen kaçak işçiler, her tür işte sigortasız,güvencesiz çalışıyorlar. Tarlabaşı'nda, Dolapdere'de sayıları inanılmaz derecede büyük ve herkes göz yumuyor. Zincirleme bir şey bu tüm sektörlerde salgın gibi ucuz işçilik + kalitesiz ürün. Eskiden Mavi den bir pantalon alıp 5 sene giyerdi millet artık giyebiliyor musunuz bir yıl sürmeden yırtılıyor, bir gömlek alınır yıllarca giyilirdi artık yok iki yıkamada perti çıkıyor. Ve biz tüketiciler ses çıkartmıyoruz. Etiketi olsun da yırtılsın zaten bir kotu ömür boyu mu giyeceğiz gibi saçma savunmalarımız var. Düşünürsek aslında ucuza almıyoruz hiç bir şeyi aldığımız adi mala hem değerinin üzerinde para ödüyoruz hem de ucuz işçiliğe destek verip para babalarını memnun ediyoruz. Bu her sektör için geçerli, içim acıyor bir bir kapatıp giden esnaflara...
attraente vallahi tercuman olmussun benim diyeceklerime aynen canim burayada kacak giriyorlar vizesiz sigortasiz vergisiz calisiyorlar hicbir is guvenlikleride yok ve kabul ediyorlar inanirmisin burdaki insanlar issizlik aldi basini gitti kacak insanlar yuzunden hepmi onlarin sucu var asla calistiranda onlardan daha suclu ama bu degirmen donuyor bir sekilde diye kimsenin gigi cikmiyor evet bende senin yorumlarina bayiliyorum ustelik profilini inceledim cok akli basinda bir bayansin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?