Elbisemm..

pitpigim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2015
3.853
2.770
133
34
merhaba arkadaşlar.. abimin nisanında abiye aldım ve yakın arkadasimida cagirmistim evli oda geçenlerde gorumcesinin nişanı için benden kiyafetimi istedi kuru temizlemeye verip tekrar sana vererim şuan alma gibi bi imkanim yok deyince bide kuru temizlemeye vereceğini söyleyince bende verdim elbisemi iki gün sonra geri getirdi ve etek kısmı hep kirliydi esimde evdeydi gördü ve sinirlendi senden temiz alıp bu şekilde nasıl verir dedi şimdi bugün aradı başka bi kiyafetimi istiyor abimin kinasinda giymistim gördü ama ben vermek istemiyorum temizlemeye yollayıp verseydi sorun olmayacaktı tekrar arayacak şimdilik evde değilim diye bi bahane uydurdum diğer kıyafeti kirli getirdin desem kusecek ne desem bilemedim:KK43:

Kussun, nolucak.
Oda emanete sahip ciksaydi.
Besbelli kuru temizlemeye goturulmemis o elbise.
Sen onu kac yuz liradan kurtardin, senin sayende para harcamasi gerekmedi yeni bi elbise icin.
Bi uc bes kurusluk kurutemizlemeci kadar degerin yokmuydu gozunde?
Minnettarligini boylemi gosterir o?

İyi niyetinizi su istimal eden bir insan, kırılırmış küsermiş düşünmeyin, aynen içinizden geçeni söyleyin. Yaptığı yüzsüzlük, kendinizi gereceğinize, bırakın o gerilsin. Anlayış hak eden insana gösterilir. Ha, ben açık açık söyleyemem derseniz de, prensip gereği artık eşyalarımı kimseye vermiyorum deyin, o anlaması gerekeni anlar.

ya bence boyle abıyeler verılmemlı
sımdı evet abıye dedıgın bana gore 1 kere gıyılır hadı olmadı 2 kere gıyersın
yırtılma ıhtımallerı cok yuksek kuyruklu taslı maslı oluyorlar
en azından baskasının yaptıgıyla uzulmesın dıye dusunuyorum
bence sende abıyelerı olmadı sat yanı

Kuserse kussun canım. Oteki elbisem kir içindeydi kusura bakma bidaha elbise veremem de acik acik soylemezsen daha cooook ister

Ben ablalarim disinda kiyafetlerimi kimseye veremem giymeleri icin. Boyle bir takintim var.
Yani insanlar bi kere temiz midir nedir bilmem, kuru temizleme sonucta kuru, su degmeden yapilan temizlige de guvenmedigim icin baskasina vermem kiyafetlerimi..
Siz de oyle soyleyin. Hadi abiye alacak paran yok, kuru temizlemeye verecek paran da mi yok diye..!
Bildigin otlaniyor iste sizden..

Bence başka bi arkadasiniza vermissiniz de kirli iade etmiş gibi konuşun vermeyin.

aman ya üç günlük dunya arkadasınız sonucta en fazla 20 tl kuru temızleme masrafı verırısınız maddı durumu olsa sızden ıstemez heralde elbıse ne gerek var kırmaya kırılmaya verın gıtsın ölücez hepımız ve o guzel elbıselerın hepsını bırakıp gıdıcez

aman ya üç günlük dunya arkadasınız sonucta en fazla 20 tl kuru temızleme masrafı verırısınız maddı durumu olsa sızden ıstemez heralde elbıse ne gerek var kırmaya kırılmaya verın gıtsın ölücez hepımız ve o guzel elbıselerın hepsını bırakıp gıdıcez
Üç günlük dünyada "kuru temizleme yaptırıp veririm" diye yalan söylemek, iyi niyetli arkadaşını kazıklamak, onun iyi niyetini suistimal etmek olur mu?
Madem üç günlük dünya, kırmasaydı arkadaşını. Kız elbisesini karşılıksız vermiş, hakaret eder gibi bir de kirli geri getirmiş.

Mesele 20 tl masraf değil.
Konu sahibinin iyi niyetinin kullanılması

Maddi durumu yok madem, o zaman kuru temizleme yaptırırım demeseydi.

Üç günlük dünyada "kuru temizleme yaptırıp veririm" diye yalan söylemek, iyi niyetli arkadaşını kazıklamak, onun iyi niyetini suistimal etmek olur mu?
Madem üç günlük dünya, kırmasaydı arkadaşını. Kız elbisesini karşılıksız vermiş, hakaret eder gibi bir de kirli geri getirmiş.

Mesele 20 tl masraf değil.
Konu sahibinin iyi niyetinin kullanılması

Maddi durumu yok madem, o zaman kuru temizleme yaptırırım demeseydi.
tamam ben buna bısey demıyorum elbıse sahibinede haksız dıyecek halım yok sadece öenemsızlestırmesını isıtedım kafasında.karsılıksız bır ıyılık sız hıc yapmadınızmı yada bır hata hıc yapmadınızmı belkı bu kez temızletıp gerırıcek bunu bılemeyızkı

Valla açık açık soyle.Bende öyle kırılmasın diye çok sustum.normalde eşyalarımı vermeyi sevmem ama biri istiyince hayır diyemiyorum.arkadaşım ayakkabı mi istedi kendi giymiş sonra onun arkadaşı ayakkabı istemiş benimkileri vermiş giysin diye bana sormadan üstelik verdikten sonra söylüyor .onun olsun zaten ben pek kullanmıyorum dedim .bir daha giyer miyim hiç onları.

Bende aynı dertten muzdaripim .
Açık açık söyleyin veremem kusura bakma diye ama yok benim gibi utanırsanız da bahane bulun ya da en iyisi diğerini kirli getirdiğini gorunce kocam rahatsız oldu maalesef deyin.
Biraz utanır belki

merhaba arkadaşlar.. abimin nisanında abiye aldım ve yakın arkadasimida cagirmistim evli oda geçenlerde gorumcesinin nişanı için benden kiyafetimi istedi kuru temizlemeye verip tekrar sana vererim şuan alma gibi bi imkanim yok deyince bide kuru temizlemeye vereceğini söyleyince bende verdim elbisemi iki gün sonra geri getirdi ve etek kısmı hep kirliydi esimde evdeydi gördü ve sinirlendi senden temiz alıp bu şekilde nasıl verir dedi şimdi bugün aradı başka bi kiyafetimi istiyor abimin kinasinda giymistim gördü ama ben vermek istemiyorum temizlemeye yollayıp verseydi sorun olmayacaktı tekrar arayacak şimdilik evde değilim diye bi bahane uydurdum diğer kıyafeti kirli getirdin desem kusecek ne desem bilemedim:KK43:
Saka gibisiniz ya kirli olduğunu gordugunuzde niye arayip gel bunu al temizlet geri getir demediniz hem hiç anlamam bu kiyafet alış verisini cok sacma

Annem harici kimseyle paylaşmam kıyafetlerimi
Üzülrse üzülsün kendine alsın yeni kıyafet.

doğruyu söyleseniz bile bence yine de bir şey bulup üste çıkar emin olun....en iyisi mi elbisenizi kuzeninize felan verdiğinizi söyleyin.

Veremem diyemiyorsan..

-aa aysecim ben onu nurten diye bi arkadasımdan odunc almıştım de..

Veya

-ayşecim onu eşim özel olarak bana aldı..başkasına veririsem kalbi kırılır de..

Yada biraz kılo al yada ver bedenleriniz uymasın..belliki yaptığı yuzsuzluğun sonu olmayacak

Back
X