Eldiven

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
Bebegim 40 gunluk tabiki eldivenleri cikardigim an ellerini yuzunde :)
Sizce eldivenleri tamamen ne zaman çıkarmak gerekiyo?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Artik cikarabilirsin sen cikarmadan ellerine alismaz ben 1 ay bitince cikardim tirnaklarini kes surekli yuzunu cizmesin onceleri korkar ama bi kac gun sonra alisir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Oncelikle bebegin hayirli olsun benim kizim 3 aylik fakat ben hala cikarmadim 4. aya kadarda cikarmayi dusunmuyorum surekli tirnaklarini kessemde Elini agzina goturuyo daha tam ellriyle tanisamadi damaklarini acitabilir ellerini kullanmayi anlamaya basladiginda cikarticam hem havalarda serin oldugu icin elleride usumuyo benim fikrim bir ay kadar daha cikartmasan daha iyi olur

Oo maşallah baya buyukmus bebisin bize gore hala decat ediyosan bizde beklesek iyi olur sanirim.doktorlar cok tutmayin motor gelisimi icin ellerini kullansn diyor ya aklim karisti havalar isinimcaya kadar beklemeli sanırım

3. Aya girdiginde otomatik olarak basliyolar aslinda elleriyle tanismaya bizimki bikacgundur ellerine bakiyo fakat hala tam algilamis deil bence erken ellerini cikaritsaniz dengesiz hareketler yaptigi icin gozune sokabilir damagini acitabilir hic gerek yok riske girmeye havalar isininca acarsiniz :)

3. Aya girdiginde otomatik olarak basliyolar aslinda elleriyle tanismaya bizimki bikacgundur ellerine bakiyo fakat hala tam algilamis deil bence erken ellerini cikaritsaniz dengesiz hareketler yaptigi icin gozune sokabilir damagini acitabilir hic gerek yok riske girmeye havalar isininca acarsiniz :)

Daha zamanimiz var o zaman haklısınız risk almaya gerek yok ;) tesekkur ler cevabiniz icin

Ben yaklaşık bir aylıkken çıkardım. Parmakları eldivende hareketsiz kalıyordu.
Şu anda çıkarmaya karar vermezseniz bile arada havalandırın bence. Düşünsenize elleriniz sürekli eldivenin içinde .
Ya da gece çıkartın , gerçi gece çıkartmak lazım zaten çok tehlikeli.

Son düzenleme:
Hergun yikiyorum en gecte iki gunde bi malum konak olmasin kafasi diye gun icerisindede elleri buyumusmu diye acip seviyorum :)) baygi bi havalaniyo gece uyurkende problem olmuyo eldivenleri uyurkende yarim kundak yapiyorum kendi kendini korkutuyo acikta kalinca uyaniyo basliyo aglamaya :))

Oo maşallah baya buyukmus bebisin bize gore hala decat ediyosan bizde beklesek iyi olur sanirim.doktorlar cok tutmayin motor gelisimi icin ellerini kullansn diyor ya aklim karisti havalar isinimcaya kadar beklemeli sanırım

Bence cikar cnm ellerini kesfetsin bebegin ben yirmi gunlukken cikardim simdi dort aylik ucuncu ayinda ellerini tanidi ellerini yumruk yapip emmeye basladi doktor cok normal ellerini kesfediyo birak bise olmaz ilerde ayaklarini da emecek emme ihtiyacini karsiliyomus ben ellerini kesfettigi icin eline cingirak tutturmaya basladim tutmayi ogrensin ellerin ne ise yaradigini ogrensin diye simdi cingirakla oynuyo ellerini uzatip kendisi aliyo ben vermeden . Hem internetten de arastirabilirsin bu seyler gelisimine yardimci oluyo

Nurlum 1 aylikken mi cikarttin buyuk cesaret :) gun icinde tabiki havalandiriyorum ama acar acmaz hemen yuzune goturuyo :)
Esmaduru bende senin gibi hergun yikiyorum benim kizim sadece yuzustu yatinca uyuyo yoksa dedigin gibi elleri kimildatip uyandiriyo bide gaz durumu var ellerini sarsam bile ikinip agliyo.
Konak olmasini engellemek icin ne yapiyosunuz peki?
Sampuanla mi alakali?

20 gunlukken mi oooo
Demekki erken değil bizim icinde usumezmi elleri acaba?

Roseanne haklisin banyo yapmak icin üzerini degisirirken bile korkuyo minik bebisim ciplak kalinca yapisiyo ellerime hemen :)

Nurlum 1 aylikken mi cikarttin buyuk cesaret :) gun icinde tabiki havalandiriyorum ama acar acmaz hemen yuzune goturuyo :)
Esmaduru bende senin gibi hergun yikiyorum benim kizim sadece yuzustu yatinca uyuyo yoksa dedigin gibi elleri kimildatip uyandiriyo bide gaz durumu var ellerini sarsam bile ikinip agliyo.
Konak olmasini engellemek icin ne yapiyosunuz peki?
Sampuanla mi alakali?

Haftasında çıkaranlar var hele ki yaz bebeğiyse :)))
Tirnaklarini sık kesmeye calisirdim. Bir kac kez çizdi tabii yüzünü ama kısa sure sonra alışıyor bebekler , çizmeyi birakiyor. Ellerini tanıması , parmaklarını hareket ettirmesi daha önemli benim icin .
Gece takmayın en azından eldiven, şapka . Gözünüzün önünde olmayacaksa çıkarmanızı öneririm . Yaşanmış cok talihsiz olaylar var bu konuda.
Üşüme konusuna gelince , evde doğalgaz varsa zaten sorun olmuyor. Sobali evlerde odadan çıkarınca takılabilir. Birde bildiğim kadariyla bebekler giyinik yerleri kontrol edilerek üşüyüp üşümedikleri kontrol edilir.

Kafa derisinin kuruluğu konağı tetikler , bol şampuan kullanmaktan kaçınmak gerekir, her gun yıkanıyorsa bebek her seferinde şampuan kullanmaya gerek yok.
Konak önleyici şampuanlar var , onları araştırıp uygun bulduğunuzu kullanabilirsiniz.

Ben kuvetini hafif sicak ilik suyla dolduruyorum altina yastik yapiyorum havlularla sabunla kopuklu hale getirip kizimi yatiriyorum bizdede gaz sorunu oldugu icin karnini ovuyorum 10 dk kadar daha sonrada kafasini cansinla kopukluyorum iki kere gozlerine degdirmeden yuzunude kopukluyorum en sonda gozlerini kopukleyip duruluyorum klhergun yikadiginizda konak olma ihtimali hic yok parmaklarinizin ucuyla iyice ovalayin konak bebegin yagindan olusuyo hergun yada 2 gunde bi yikanmayinca yaglar birikiyo ve konagi olusturuyo sonrasi cok kotu oluyo bi komsum vardi kadin haftada bi yikiyodu bebegi kafasi kalip gibi olmustu yazik yavruma sonra dayanamayip uyardim kadini hergun yikamalisin diye taradik birlikte saclarini temizledik konaklari canida acidi biraz ama duzeldi sonunda

Haftasında çıkaranlar var hele ki yaz bebeğiyse :)))
Tirnaklarini sık kesmeye calisirdim. Bir kac kez çizdi tabii yüzünü ama kısa sure sonra alışıyor bebekler , çizmeyi birakiyor. Ellerini tanıması , parmaklarını hareket ettirmesi daha önemli benim icin .
Gece takmayın en azından eldiven, şapka . Gözünüzün önünde olmayacaksa çıkarmanızı öneririm . Yaşanmış cok talihsiz olaylar var bu konuda.
Üşüme konusuna gelince , evde doğalgaz varsa zaten sorun olmuyor. Sobali evlerde odadan çıkarınca takılabilir. Birde bildiğim kadariyla bebekler giyinik yerleri kontrol edilerek üşüyüp üşümedikleri kontrol edilir.

Kafa derisinin kuruluğu konağı tetikler , bol şampuan kullanmaktan kaçınmak gerekir, her gun yıkanıyorsa bebek her seferinde şampuan kullanmaya gerek yok.
Konak önleyici şampuanlar var , onları araştırıp uygun bulduğunuzu kullanabilirsiniz.

ev doğalgazlı sürekli yumruk halinde duruyo elleri açıp açıp seviyorum :)
eldiveni cıkartmanın zamanı artık geliyo sanırım sıcak olsa havalar hemen cıkarcam söylke yarım kollu çıtçıtlı ile durulcak gibi ahh nerde o sıcaklarrrrrr yaz gelse bi an önce
dalin kullanıyorum ben ama saçlarının bi kaç yerinde konak benzeri bişeyler var kızımın hergün yıkıyorum ama 1 gün sampuan ile 1 gün sadece su ile
yinede dediğin sampuanı araştırıcam canım çok sağol

ev doğalgazlı sürekli yumruk halinde duruyo elleri açıp açıp seviyorum :)
eldiveni cıkartmanın zamanı artık geliyo sanırım sıcak olsa havalar hemen cıkarcam söylke yarım kollu çıtçıtlı ile durulcak gibi ahh nerde o sıcaklarrrrrr yaz gelse bi an önce
dalin kullanıyorum ben ama saçlarının bi kaç yerinde konak benzeri bişeyler var kızımın hergün yıkıyorum ama 1 gün sampuan ile 1 gün sadece su ile
yinede dediğin sampuanı araştırıcam canım çok sağol
Konak olan yerlere banyodan yarım saat evvel varsa saf zeytinyağı yoksa iyi marka (içeriği kimyasal dolu olanlardan olmazsa daha iyi olur ) bebe yağı ile biraz masaj yapın , bir sure bekleyip yumuşayinca bebe taragiyla tarayabilirsiniz. Bir kaç gunluk tekrardan sonra yüksek ihtimal düzelecektir. Bu arada evde şapka takıyormusunuz bilmiyorum ama takmamanızı öneririm .ter birikince gözenekleri kapar , bu da konağı arttirabillir.

Yok sapka takmiyorum hatta sadece hastanede taktim eve geldigmdr çıkardım halada takmadim.
Mustela isimli bi sampuan buldum netten hakkinda bisey biliyomusunuz?

eldiveni hiç önermiyor doktorlar bizimki daha 1 aylık kontrolünde dr görünce bunları çıkar takma dışarı çıkarken tak bi tek bırak ellerini tanısın oynasın dedi kundakta hiç yapmadım nerdeyse hareketlerinden korkup uyansada alıştı bi süre sonra özgürce uyuyodu

Back
X