• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elektrik faturası yüzünden her ay tartışıyoruz

kelebekse38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
545
0
46
Ankara
arkadaşlar iyi akşamlar benim derdim şu:elektrik faturası yüzünden eşimle her ay tartışıyoruz bugün yine fatura geldi ve kaçınılmaz son yaklaştı anlayacağınız.313 lira gelmiş yani düşünüyorum ne var elektirikli diye.herkes ne yapıyor diye bulamıyorum.bizim evde hergün bir kez bulaşık makinesi çalışır çamaşır 2-3 güne bir çalışır.termosifen var onu da ne zamandır ekonomikte kullanıyorum.neler elektiriği çok yakar?nasıl tasarruf edebilirim?bi yardımcı olur musunuz bana?teşekkürleer şimdiden

arkadaşlar iyi akşamlar benim derdim şu:elektrik faturası yüzünden eşimle her ay tartışıyoruz bugün yine fatura geldi ve kaçınılmaz son yaklaştı anlayacağınız.313 lira gelmiş yani düşünüyorum ne var elektirikli diye.herkes ne yapıyor diye bulamıyorum.bizim evde hergün bir kez bulaşık makinesi çalışır çamaşır 2-3 güne bir çalışır.termosifen var onu da ne zamandır ekonomikte kullanıyorum.neler elektiriği çok yakar?nasıl tasarruf edebilirim?bi yardımcı olur musunuz bana?teşekkürleer şimdiden

313 lira elektrık faturası
cnm ne yapıyorsunuz sız böyle
çalıştığınızı elektırıge mı verıyorsunuz

kaldı ki, geride bir sürü fatura var..
misal oturmadığınız odaların ışıklarını söndürmekle başlayın derim
ayrıca kaçak elektırık bedelıne de bakın..
belkı bölgenizde kaçak elektrık kullanan çoksa fatura size yansıyordur..
normal değil..

Birileri sizden kaçak kullanıyor olmasın:44: 313 bahsettiğiniz kullanım için yüksek bir mebla bence.

sayacı kontrol ettirdiniz mi bozuk falan olmasın.
313 lira çok fazla yahu.
benim annemler kış boyu elektrikli soba yaktılar 80-90 geliyordu.
bulaşıkla çamaşır makinasını tam dolunca çalıştırabilirsin.
eşyaların eskiyse A++ ile değiştirebilirsin.

313 lira elektrık faturası
cnm ne yapıyorsunuz sız böyle
çalıştığınızı elektırıge mı verıyorsunuz

kaldı ki, geride bir sürü fatura var..
misal oturmadığınız odaların ışıklarını söndürmekle başlayın derim
ayrıca kaçak elektırık bedelıne de bakın..
belkı bölgenizde kaçak elektrık kullanan çoksa fatura size yansıyordur..
normal değil..

Onu biz ödemek zorunda mıymışız ya, adalete bak!

öncelikle fatura gerçekten çok yüksek gelmiş,tedaşa gidip sayacınızı kontrol etmelerini isteyin mesela bizimde bundan 5 y öncesine kadar 100-150tl arası geliyordu sonra tedaştan kontrol edildi ve sayacımızın bozuk olduğu görüldü değiştirdiler ve şimdi 70tl civarı geliyor..ancak fırın çok yakıyor bunu anladım,geçen ay çok misafirim geldi fırın çok çalıştı bu ay 110tl gelmiş..fırın,ütü,küçük ev aletleri çok yakıyo..bende termosifon kullanıyorum o gayet uygun,özelliklede eskiden tüplü şofben kullanırdım malum tüpün fiyatı 70i geçti ve 1 ay dahi gitmezdi,,termosifon çok uygun..

Türkiye'de yaşıyorsunuz değil mi?
Bu rakam bildiğiniz esnaf lokantası faturası falan olabilir ancak.
Eşinin kavga çıkarmasına gerek yok,sen sorun yapmıyor musun ki bu rakamı.
Bana böyle bir rakam gelse geceden kurumun önüne kamp kurmuştum hesap sormak için.
Elektrik harcamamız sizinle aynı bizde de hergün hemen hemen bulaşık makinesi çalışır.
Çamaşır üç günde bir,iki notebook,fırın boş durmaz yemekleri fırında yapmayı severim.
60 tl

Kocanla niye kavga ettiğinizi de anlamadım, birbirinizden gizli akü falan mı doldurduğunuzu sanıyorsunuz? Zaten 2 kişiyseniz ne kullandığınız bellidir. Sorun sizde değil bence.

kesinlikle biri sizden kaçak elektrik kullanıyordur bu kadar fatura 5 evin elektrik faturası gibi. geçmiş ayklarda ne kadar geliyordu canım onu da merak ettim.

Canım 313 çok abartılı bir rakam bizde çok kullanılır ama 75 geliyor. Biraz idare etsem 60 falan gelir. Bu nasıl bir harcama mutlaka var bir numara bu işte. Tüm apartman sizden mi çekiyo ne :)))

Canım 313 çok abartılı bir rakam bizde çok kullanılır ama 75 geliyor. Biraz idare etsem 60 falan gelir. Bu nasıl bir harcama mutlaka var bir numara bu işte. Tüm apartman sizden mi çekiyo ne :)))

canım 313 lira gerçekten çok biz nerdeyse 8 kişi yaşıyoruz :) hergün bulaşık çamaşır makinası elektirik süpürgesi çalışıyor ekstra 2 tv pc gün boyu açık 80 geliyor en fazla siz kaç kişi yaşıyorsunuz? bir araştırın derim.

Son düzenleme:
babamlarla oturduğumuz bir evde böyle bir sorun vardı, faturalar hep yüksek geliyordu. babam bu konularda çok titizdir ve elektriktende anlar, sayacı kontrol etti sonra elektrikçi çağırdı onlarda baktı ama sayaçta bir bozukluk yokmuş. sonra evdeki bütün elektrikli şeylerin fişlerini çekti gidip sayaca baktı ve bizim sayaç hala dönmeye devam ediyordu, tekrar elektrikçi çağırıp gösterdi ama o adam bile anlayamadı baya uğraştılar kaçak var mı diye baktılar ama bulamadılar. zaten o apt.da kiracıydık ve 6 ay oturmuştuk. ama kış boyu birileri bizden elektrik kullanmıştı bilerek veya bilmeyerek bilmiyoruz. belkide ilk yapılırken elektrik tesisatında bi kaçak vardı.

Kocanla niye kavga ettiğinizi de anlamadım, birbirinizden gizli akü falan mı doldurduğunuzu sanıyorsunuz?

Oyy o kadar çok güldüm ki bu yoruma :52:

Cidden ya hiçbir aklı başında erkek karısına 313 lira elektrik faturası gelmiş diye arıza çıkartmaz.
Bu işte bir hata var ama
Konu sahibi de bizi meraklara gark etti ,gitti.

Fatura fazla geldi diye siz neden birbirinizle tartisiyorsunuz?
Esiniz sizin elektirikle beslediginizi falan mi zannediyor?
Arkadaslarin cevabina bakilirsa normalin cok üstünde bir fatura ama bu sorunu cözmenin yolu birbirinizle tartismak degil, gerekli yerlere müracat ederek sebebini ögrenmektir.

babamlarla oturduğumuz bir evde böyle bir sorun vardı, faturalar hep yüksek geliyordu. babam bu konularda çok titizdir ve elektriktende anlar, sayacı kontrol etti sonra elektrikçi çağırdı onlarda baktı ama sayaçta bir bozukluk yokmuş. sonra evdeki bütün elektrikli şeylerin fişlerini çekti gidip sayaca baktı ve bizim sayaç hala dönmeye devam ediyordu, tekrar elektrikçi çağırıp gösterdi ama o adam bile anlayamadı baya uğraştılar kaçak var mı diye baktılar ama bulamadılar. zaten o apt.da kiracıydık ve 6 ay oturmuştuk. ama kış boyu birileri bizden elektrik kullanmıştı bilerek veya bilmeyerek bilmiyoruz. belkide ilk yapılırken elektrik tesisatında bi kaçak vardı.

bence sizde dediğim yöntemi bir deneyin, buzdolabı dahil evdeki herşeyi prizden çekin ve sayacınıza bir bakın dönmeye devam ediyor mu? bunu eşinizle yapın oda görsün, ayrıca akşam saatlerinde falan apt.daki herkesin evinde olduğu bi saat yapın ki, ortada bi kaçaklık var mı görürsünüz. ama böyle bişey varsada ne yapabilirsiniz işte onu bende bilmiyorum. ne zamndır o evdesiniz, ve ev kendinizin mi?

Çamaşır bulaşık bizde de her gün biri olmazsa öteki,bazen ikisi birden çalışıyor.
Sırf onlarla bu kadar fatura gelmez.
Bizim apartmanda kliması olanlar,evi kalabalık olanlar var.Onların bile en fazla 150 tl faturası oluyor.

Back
X