Faturalarla başım dertte

Çok fazla geliyor araştırın neden diye. Ben hergün kaç defa evi süpürürüm. Çamasır makınası hergün açılır ütü desen hergün. Bulaşık makınası günde bazen 2 kez açılır. Kettle mama olayı kahve yemek için ısıt derken rahat 7 8 kez çalışır. Fırın haftada 1 2 çalıştırırım gece gündüz tv açıktır pc olsun telefonlar olsun hep şarjda birde oğlumun akülü arabası şarjlı arabaları var bunlara rağmen 90 geçmez

bana çok geldi 200 tl. biz kettle ve fırın da çok kullanıyoruz. ilk ay 70 geldi bu ay 60 geldi. ankaradayız.

Çünkü elektriğe 1 yılda yüzde 60 zam gelmiş.. Ben evde tekim, odada bir tane abajur yanıyor o da tasarruflu, gözlerim fazla ışıktan rahatsız oluyor. Diğer odalar yanmıyor. Ama çamaşır makinesi çok çalışıyor. Geçen en son 170 gelmiş..

Yani nerdeyse annende yasiyorsun. Bu kadar gelecek bir sey yapmiyorsun. Ilginc🤔

Gece 10 dan sonra çalışan makinaya kimse bir şey demiyor mu? Ben o saatten sonra ev süpüren ya da çamaşır yıkayanı yöneticiye şikayet ediyorum çünkü direk tüm ses benim eve geliyor 😬
Ev süpüren yok o saatte ama genelde gece calisiyor camasir makinalari apartmanda. Cok sessizlikte duyulur belki ama ben hic sesi duyup uyanmadim, kapiyi kapayonca biz bile ses duymuyoruz

Merhaba hanımlar,

Benim faturalarım çok fazla geliyor. Neden böyle bulamıyorum;

Çalışıyorum. Akşam evde ancak oluyoruz. En sinir olduğum elektirik. Henüz kombi çalışmıyor. Tüm elektirikli aletlerim bosch marka A++plus. Evdeki tüm ampüller tasarruflu ampül. Hiç bir odamda avize yok. Tek ampül yetiyor. Odalar çok büyük değil. Süpürge hafta sonu detaylı süpürme oluyor. Hafta içi süpürmek yok. Gırgır yaparım. Çünkü vakit kalmıyor. Fırın ayda yılda bir çalışır. Yemekleri annemde yiyoruz çünkü. Malzemeleri ona alırım. Okuldan çıkınca anneme gider pişirme, bulaşık yardım ederim. Hep birlikte olmak ailemin hoşuna gidiyor. Fırını çoğunlukla annem çalıştırır yani.

Evde çay , kahve makinesi yok. Kettle de çalıştırmam. Çay ocakta demlenir. Çamaşır haftada 5,6 kezden fazla çalışır. Bir o kadar da annemde. :KK48: Ütüyü de 10 günde 15 günde bir toplu açar eşim , eli çok hızlı 40 dk bitirir.

Banyodan sonra saç kurutma kullanırım kış aylarında. Annem hergün süpürge açar. Ayrıca derin donrurucusu var. Birde çamaşır kurutma. Ama çok kullanmıyor kurutmayı. Benim bunlar yok. Kışın benim kombi de elektirik harcıyor. Akşam uyurken tüm cihazların fşini çekiyorum. Sadece ocak ve internet hep açık.Ben her gün bulaşık makinesi çalıştırıyorum.

Benim faturam 200 den aşağı düşmüyor Annem 80 ,90 tl ben ödediğim için biliyorum. Ektirikli cihazları gece kullanma olayını yapmıyorum. Çünkü tarifeden çıktım. Öyleyken daha tuzluydu, çok da dikkat etmeme rağmen, iptal ettim bir kaç yıl önce.
Annemin ev eski yereşleşim yeri ve eski ev. Benim semtim daha iyi ve evim daha yeni. Yaz tatilinde bile en az 30, 40 tl fatura geliyor. Sadece buz dolabı çalışıyor. Acaba benim elektirikli ev aletlerim mi çok harcıyor?

Su faturam da aynı. Annem bulaşıkları elde yıkar. Ben bulaşık makinesinde. Bizde duş alma daha fazla olabilir. Ama o her gün evi süpürür , siler. Yok yok itiraf edeyim annem daha tasarruflu o_O ama 3 katı geiyor ya

Kombiyi hiç dikkat etmem. Ev bayağı sıcak olur. Çocukların hasta olmasından korkuyorum. O da çok geliyor.

İnternet faturası aslında öyle film felan da izlemeyiz ama yıllardır evde var. Eşim iptal ettirmiyor.

Telefon faturaları kısmen uygun.

Evet hanımlar , nerde yanlış yapıyorum . Bir akıl verin
Binanızın oturma izni alınmış mı. 1 yıldır oturum izni alınmadığı için yüksek fatura ödedik nerdeyse evde değildim ayda 3 4 defa çamaşır mak. 3 4 defa bulaşık mak. Çalışmasına rağmen. Sürekli çalışan birtek buzdolabı ve her ay 80 90 lira ft. Ödüyoduk. Elektirik ft. Birim fiyatı yazmıyo ama şu faturasında birim fiyatı yazıyo nerdeyse aradaki fark 3 lira. Oturum izni alınmadan önce 5 metreküp ortalama su kullanıyodum 67 lira falan ft. geliyodu şimdi 6 metreküp şu kullanmışım 45 lira ft geldi. Bunu bi araştırın zaten ft üzerinde yazıyo.tek zamanlı ticarethane yazıyosa tek zamanlı mesken e çevirmeniz gerekli.

Bende ayni dertliyim bu konuda eskiden herkese elli gelirse bize yetmis gelirdi
İkinci tasindigim yerde herkese seksen doksan gelirken bana 120-150 arasi gelirdi
Hala ayni hep cok fazla geliyo yazin en fazla odedigimiz 300 tl klimadan dolayi oda
Tasarrufu denedim oyle bi fark goremedim
Esyalarin hepsi a++ ama yalan heralde

Evin kat irtifakı tapusu var. Kat mülkiyeti tapusu yok. Bizim müteahhit bayağı belediyeye borç yapmış . Sonra battı. Son projelerindeki evleri teslim dahi edemedi. Biz de başvuru yapmamıza rağmen mükiyet tapumuzu alamadık. Son imar affı da bizi kapsamadı.
Ama iskanı var mı? İskanımız varsa da , bu sebeple alakalı mı bilmiyorum. İnsaat firması 2007 de 500 tl bizden abonelikler için para aidı. Sonra eve taşınırken 2008 de tekrar elektirik ve suyu açtırıp , abone olmak için 500 tl daha ödedim. Bilemiyorum gerisini de
Anladığım kadarıyla oturum izni alınmamış yada oturum izni alınmış siz meskene çevirmek için müracat etmemişsiniz. Oturum iznini bu arada mücahitin alması gerek eğer çok borcu varsa biraz zor görünüyo.

Binanızın oturma izni alınmış mı. 1 yıldır oturum izni alınmadığı için yüksek fatura ödedik nerdeyse evde değildim ayda 3 4 defa çamaşır mak. 3 4 defa bulaşık mak. Çalışmasına rağmen. Sürekli çalışan birtek buzdolabı ve her ay 80 90 lira ft. Ödüyoduk. Elektirik ft. Birim fiyatı yazmıyo ama şu faturasında birim fiyatı yazıyo nerdeyse aradaki fark 3 lira. Oturum izni alınmadan önce 5 metreküp ortalama su kullanıyodum 67 lira falan ft. geliyodu şimdi 6 metreküp şu kullanmışım 45 lira ft geldi. Bunu bi araştırın zaten ft üzerinde yazıyo.tek zamanlı ticarethane yazıyosa tek zamanlı mesken e çevirmeniz gerekli.
Araştıracağım
Hergün annenlerde yiyorsanız hergün bulaşık makinasında ne yıkanıyor diye sormadan edemedim :confused:
Ay çok yaşayın. Cidden di mi? Nasıl çıkıyor o kadar bulaşık.
Sabah kahvaltı, Akşam eve geliyoruz. Yine akşam yemeği. Basit birseyler , fırın gerektirmeyen. 6 kişilik aileyiz. 4 çocuğum var. Çıkıyor valla :)

Back
X