Temmuz 27 agustos 30 zaman dilimindeki elektrik faturası 51. 180 tl
bu tarihler arasında süpürge 1 bulaşık mak. 2 çamaşır mak. 3 kere çalıştı. Tv ve ampul kullanımı gece çoğunlukla 9 ya da 10 dan sonra çalıştı. Mutfakta ocak ve fırın hiç kullanılmadı. Banyo için kombi 4 5kere kullanılmıştır. Buna rağmen fatura 51. 180. Bu bedel böyle kullanıma çok değil mi? Bi yanlışlık var diye düşünüyorum nasıl çözebilirim?
Bence biraz fazla.. ama sorunun temel kaynagi kacak elektrik kullanimindan meydana geliyor.. ve faturalarini odeyen insanlara yukluyorlar bunlari.. once o kacak elektrik kullananlarin icabina bakmak lazim ama nerdeeeee ??? .. Turkiyede yasamadigim icin bilemiyorum ama haberlerde goruyoruz.. adamlar aciktan aciga yapiyor bunu, kimsede dur demiyor..
1 ay tatile gitmistim o ara bile 28 lira gelmis. Hepsi vergi. Turkiyede yasiyoruz yapacak birsey yok.Böyle bi faturada hiç yemek pişmemiş çay bile demlenmemiş fırın hiç çalışmamış dediğim gibi bulasik ve çamaşır mak. En fazla 3 süpürge 1 ee yani sabahtan akşama kadar evde olup normal bi yaşantı olsaydı kaç gelecekti fatura onu düşünüyorum.
Bence bu kadar kullanıma çokkk ama çok fazla
Diyorumya iste kul hakki.. kimsede kicini kibirdatmiyo bu sorunu cozmek icin.. nerede bu yetkililer ??? Moladalar galiba..Bizm mahallede bile en az on ev var kacak kullanan ihbar etmek icin aradim ama bosuna ihbar etmekde bir sorunmus
1 ay tatile gitmistim o ara bile 28 lira gelmis. Hepsi vergi. Turkiyede yasiyoruz yapacak birsey yok.
Gece tarifesine geçmediyseniz, 10'dan sonra kullanım ile gün içinde kullanım aynı oranda işliyor haberiniz olsun.
Gece tarifesi kullanıyorsanız da gece %20 ise gün içinde %60'a çıkıyor fiyat tarifesi.
Cunku insanlarin istedigi bu ki hala susup kabulleniyorlar.Hiç kullanmadığın birşeye bedel ödemek.!! Bunu kabul edemiyorum. Parası olmayan insanlarımız ne yapsın?!
Tarifler için ayrıdan talepte mi bulunmak gerekiyor ilk defa duyuyorum. Ben geçmiş yıllarda gece 10 dan sonra kendiliğinden ucuzluyor diye bilmekteyim hâlâ :S
Aynen tarife için başvuru yapıyorsunuz.
Gece tarifesi kullanmıyorsanız bütün saatler %40 fiyat tarifesi
Gece tarifesinde
08.00- 17.00 40
18.00 -21.00 60
22.00 - 07.00 20
şeklinde oluyor.
Yalnız 5 ile 10 arası fırın, çm, bm, ketil vs çok kullanıyorsanız iki katı gelir.
Genelde gece tarifesine geçenler bu saatlerde hiç makine, fırın açmazsa tasarruf sağlayabiliyor.
Mesela ben eşime bütün yemekleri taze olsun diye işten gelme saatine yakın yapıyorum ve genelde fırın kullanıyorum ben gece tarifesi kullansam batarız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?