eleştiri yapalım!

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Hanımlar hadi iğneyi de çuvaldızı da kendimize batıralım. Sağlık, aile vb konularda ciddi sıkıntılar yaşayan gerçekten dertli arkadaşlarımızı tenzih ederek soruyorum acaba çok mu mükemmeliyetçiyiz ? Şükretmeyi biliyor muyuz ? Kendinize hiç sordunuz mu ? Ben mesela konu da açmıştım yeni evliyim birikim nasıl yaparım diye ama sonra oniki senelik evli ve evi&arabası hiçbir şeyi olmayan birini okudum ve utandım. Sizler de öz eleştiri yapıyor musunuz bazen ? Hayatta ne dertler var biz de yok kocam bana sormadan misafir davet etti yok kayınvalidem yan baktı derdinde.....

Şükür ayrı şey..
Bazı sorunlarımız hakkında farklı görüşlere ihtiyaç duymak ayrı..
Sizin konunuzu hatırlıyorum, bana da çok büyük bir dert gibi gelmedi..
ben de biraz önce kulak yaramla ilgili konu açtım, tabiki çok ciddi bir sorun değil..
ama güzel tavsiyeleri olan arkadaşlar olursa faydası olcaktır mutlaka, o hesap..
yoksa burası dert yarıştırma platformu değil ki zaten arkadaşım, Allah hepimize iyilik versin..

20 lik disimi cektirdim dun. Cok zor oldu. Biraz da canim tatli. Cenem cok fena bir de basima vuruyor agrisi. Birer hafta arayla uc tane daha cektirecegim. Evde kanser hastasi gibi ah vah icindeyim. Allah buyuk dert vermesin dusunemiyorum daha ciddi bir saglik sorunum oldugumda nasil olurum acaba

Buradaki konulardan ziyade geneli için dedim ben. Yeterince şükrediyor muyuz diye. Yoksa ben de havuza giremediğim için sıkıldım konu açtım. Belki de ben anlatamadım ama bazen fazla mükemmeliyetçi oluyoruz biz kadınlar. Allah herkese iyilik versin tabii ki.

şimdi başka bir konuda gördüm aslında derdimiz aynıymış siz de boşanmışsınız

Derdi olmayan kul yok,çok şükür sağlıgımız en büyük zenginliğimiz..

Cok haklisiniz...

Kimsenin derdini kucumsemiyor olmasi gerekeni soyluyorsunuz...

Herkesin hayati berbatken mutlu gorunme sevdasi, sosyal paylasim sitelerinde her gun edilen kavgalarin degil de uc gunluk tatil fotograflarinin kocaman sahte gulumsemelerle paylasilmasi toplumu depresyona soktu...

Herkes 'millet mutlu ben neden boyleyim' diyor...

Daha buyuk dertleri olanlar varken haline sukretmek yerine problemleri halletmiyor, dert ediyor insan...

Bunun caresi de kendimizden mutlu olana ic gecirmek yerine kendimizden duskun olandan ibret almak...

Aksi halde eskilerin onca yokluk icinde mutlu mesut tuten ocaklarinin yerini surekli dirdir, elestiri ve mutsuzluk barindiran evler alacak...

şimdi başka bir konuda gördüm aslında derdimiz aynıymış siz de boşanmışsınız

Evet tam 7 sene oldu. Çok kötü bir tecrübeydi gençliğime mal oldu ama bitti. Şimdi taze evliyim herşey yolunda. Sakın ümidinizi kaybetmeyin bu bir süreç geçiyor inanın.

Evet tam 7 sene oldu. Çok kötü bir tecrübeydi gençliğime mal oldu ama bitti. Şimdi taze evliyim herşey yolunda. Sakın ümidinizi kaybetmeyin bu bir süreç geçiyor inanın.

ay ne güzel ya benim daha 4 ay oldu resmi boşanamadık bile. bazen içime sıkıntılar basıyor bunları hak edecek ne yaptım diye düşünüyorum

Rabbim e her gun sukrederim her gun farz namazlar haricinde sukur namazi kilarim Rabbimin versigi nimetleri unutmamak adina
Cunku insan kendi dersini dert sanip daha buyuk dertkeri gorunce anliyor aslinda derdinin buyuk olmadigina
Benim de derdim su an kendime gore buyuk yani herkese Allah dayanamacagi yukler yuklemiyor
"amaaaan cnm senin derdinde bu muydu " demek yanlis ( bazilari durup dururp dert ariuor kendine o ayri ) herkesin derdi kendine
Basimiza kotu bisey gelince sabir.edip Allah tan sabir dayanma gucu isteyip dua etmeliyiz cunku derdimizin dermabi ancak Allah ta
Dertlerimize uzulup agliuoruz bu cok normal cunku biz aciziz kuluz v bol bol sabir guzellikler istemelyiz Allah tan
derdin buyugu kucugu olmaz ( bazilari haric ) herkesin derdi kendine gore buyuk hepimiz bu hayatta oyke ya da boule imtihan ediliyoruz inemli olan bu imtihanlarimizdan basarili bi sekilde gecebilmek

Guzel bir konu olmuş; kendi adıma konuşuyorum ben bu yaşıma kadar(38 küsur yaşımdayım) her daim kendime özeleştiri yapabilen biriydim hatta fazlasıyla.....
Çok sabırlısın der bana arkadaşlarım..Fakat malesef, gerek kendi ailemden, gerek eşimin ailesinden öyle çok manevi (en son kayınpederim ve kayınvalidemden manevi maddi kazık yedim)kazık yedim ki anlatsam roman olur o derler ya o hesap
geçmişe baktığımda içim rahat alnım açık başım dik çünkü bana yaptıkları karşısında fazla aşırı olgun davranmışım...Neyse uzun lafın kısası, ben tüm yaşadıklarımı Allah'a havale ederek onlara küsmeden yavaş yavaş araya mesafemi koyarak uzaklaşmaya çalışıyorum bugünlerde beni üzen kişilerden.....Benim çevremdeki bazı kişiler öylesine bencil olmuşlar ki...Ne yapayım herkes yerinde sağolsun sağlık olsun diyorum ve mesafe koyuyorum konuşsam da anlamıyorlar çünkü bazıları her şeyde hep kendileri haklı karşısındakini dinlemiyorlar bile sağlıklı konuşma tartışma ortamı bile olamıyor böyleleriyle,bazılarına yaranamadım bundan sonra da yaranmayı düşünmüyorum.....

ay ne güzel ya benim daha 4 ay oldu resmi boşanamadık bile. bazen içime sıkıntılar basıyor bunları hak edecek ne yaptım diye düşünüyorum

Yaşanacaksa yaşanıyor bu tip sorgulamalara girmeyin. Sizin iyilik kötülül eksiklik ya da herhangi bir kusurdan değil bu inanın. Güzel bir ömür dilerim. Erkeklere küsmeyin ha

Özeleştiri yapabilen insanlara her zaman imrenerek bakmisimdir
Ben pek basarili degilim maalesef bu konuda

Ben insanların birbirine yaptığı zulümler dışında hiç bir şeyi takmam. Birbirine eziyet eden üzen insanlar varken para pul gibi şeyler çok komik geliyor. Ailevi olarak da maddi olarak da çok kötü günlerim oldu çocukluğumda ergenliğimde. Bir gün de niye ben demedim. Isyan etmedim. Ama kötü davranışlara gelemem. Tahammül edemem. Kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok.

Dün akşam eşim elindeki meyve suyunu döktü diye bi ton söylendim ,derdim dökmesi değil,döktükten sonraki tavrı oldu,gayet umursamaz tavır takındı,ben ise 2 gün sonra doğum yapıcam ,kızımı yıkamışım ,kendim yıkanmışım yerime yeni oturmuşum ,sıcaklarla boğuşuyorum bi yandan ,karnımı taşıyamıyorum artık ,oturduğum yerden kalkmakta bile zorlanıyorum ,dedimki silermisin ,zatem parkeye döküldü yani vileda ile silecek altı üstü ,bana dedi ki dur bi dakka ,dedim ne duru ya sil işte ,bi ton laf ettim ,sen beni sevmiyosun ,dikkate almıyosun beni düşünmüyosun diye bi dünya tantana ettim ,halbuki bizim için elinden geleni yapan adamı üzdüm ,kendime çok kızdım sonra ,ama son günlerim ve artık çok bunaldım ona patladım,dert değil belki ama üzdü beni akşam akşam bu olanlar .evet bu sebeple bazen çok küçük şeyleri dert ettiğimi anladım ,daha sakin olmalıyım sanırım.

Ben de iki ay önce evlendim. Sevgililik gibi değil evlilik hepimiz biliyoruz. Adamın herşeyi bazen batıyor gündüz akşam geç gelmesin diye dua ediyorum özlüyorum elli kere mesaj atıyorum ama klozet kapağını indirmese deliriyorum. Epey sürtüştük bir ara halbuki eşim ev işlerine de yardım eder ama o kapak inicek arkadaş batıyor! Sonra dedim kendime sen böyle bir adamı buldun bu kadar aşıksın napıyorsun.

Böyle şeylere takılmamak lazım hayat kısa ve çok güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…