Eleştri ile başa çıkma

Karakiz

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
73
55
288
37
Merhaba bayanlar, benim artık başa çıkmakta zorlandığım bir konu var. İsyerimde ki amirim beni calismamakla suçluyor, sadece suçlasa iyi başka kisilerede bunu söylüyor. Başkalarının yanında benimle eleştiriyor.Üstelik ben elimden geleni yaptığım hatta benim yapmak zorunda olmadığım işlerle bile ilgilendigim halde.Yaptığım herşeyi sonuna kadar kontrol eder hata var mı diye. Zaten buluyor da hata bulmak isteyince bulunur. Benimle alakası olmayan konular için bile bana kızar. Başkalarının yanında benim çalışmadığımi tembel olduğumu söyler. Ya hani bazı tipler vardır iş yerinde hiç calismazlar ama çalışıyor gibi görünürler. Bazıları da çalışır ama sanki çalışmıyormus gibi dir. Ben o ikinci kisimdayim galiba. Önceden yaptığım iste de öyleydi beni iş yapmamakla suçluyor du yanımdaki ama ben ayrılınca yanına gelenle de calisamadi kendi bıraktı. Beni kaybedince degerimi anladı.
Ben de hiç hakkımı savunmuyorum ona karşı çok sessiz kalıyorum. Hata bende olmasa bile sessiz kalıyorum kabul etmiş oluyorum. Eğer cevap verirsem konuyu daha da uzaticak sonuçta yine ben suçlu olucam.
İşin komik tarafı sinirlendigimi biliyor bazen ve beni sinirlendirmek için yapıyor.
Benim psikolojimi bozansa bu yaptıkları değil. Tam zıttı olan davranışlari çok iyi birisi aslında yukarıdaki durum haric bana çok iyi davranıyor. Kendisinden başkası bana birşey dese o kişiye karşı savunur.
En tuhaf olanda bana kızar sonra da hiç birşey olmamış gibi davranır. Sanki o kadar lafı o söylememiş gibi. O zaman da be nasıl davranmam gerektiğini bir türlü çözemiyorum. Mesafeyi koruyup ciddi devam etsem olmuyor illa barismanin bir yolunu buluyor. Çünkü normal de bir amir gibi değildir. Ben de ışte bunu anlamıyorum benim calismamdan memnun değilse niye iyi davranıyor.

Ayrıca bazen gerçekten çok kırıcı oluyor farkında değil. Artık sessiz kalmakta da zorlanıyorum. Öyle duruma geliyorum ki ağlamak istiyorum. Gözlerim filan doluyor kendimi zor durduruyorum.
Beni o kadar herşey için suçluyor ki kendimi gerçekten yetersiz hissediyorum. Halbuki yeteneksiz birisi de değilim ama sanki hiç birşey için yeteneğim yokmuş gibi yaptığım işlerin hepsi hatalı oluyor. Kendime olan güvenimi kaybettim Benim üzerimden sadece kendi egosunu tatmin ediyor galiba. Şimdi bende mi sorun yoksa müdürüm mu biraz değişik. Yada ne yapmam lazım bu eleştirileriyle başa çıkmak için kulaklarımı tikayip sessiz mi kalayım ekmek parası yoksa onunla konuşayım mi en azından başkalarına beni kotulemekten vazgeçsin.
Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkür ederim yorumlariniz için.

Benziyoruz biraz. Ben biri beni eleştirince hep kötü niyetle söylediğini düşünüyorum o yüzden artık kulak tıkıyorum ne tepki vericeğimi de şaşırıyorum bazen

mobbing olabilir, işten çıkmanı mı istiyor acaba..

Bir ay önce olsa öyle bir niyeti yok derdim. Ama başka bir bölümle ilgili şartlar değişti ve ordaki iki sekreterden biri alınacak gibi ve o bölümün müdürü çok yakın arkadaşı belki bizim bölüme almayı düşünüyor olabilir. Öyle birşey yapsa kızmayacagim ınan kendim bırakamıyorum yipraniyorum işten kovmazlar ama yer değişikliği yapabilirler.

Mobbingin bi değişik şekli işte. Çift karakterli davranıyor. Sizi eziyor bi güzel ama 3.şahıslara karşıda koruyor böylece sizi susturmuş oluyor. Allah bildiği gibi yapsın böylelerini

Yeni ise girdim bende.. bazi insanlar var etrafimda butun gun dirdirdir birbirlerine hayatlarini anlatiyorlar.. basimizdaki sorumluda onlarla birlikte kahkaha vs.. bunu ben yapmis olsam, eminim sen calismiyorsun, hic bisey yapmiyorsun diyecekler, ve kiskanclik sezdim onlarda, en nefret olaylardan bir tanesi is yerinde kiskanclik, bu tip insanlar komigime gidiyor.. bende senin gibi elimden geleni yapiyorum simdilik.. ama henuz beni ezmediler.. bakalim ilerleyen gunlerde ezmeye calisacaklarmi.. gerci laflarinida esirgemediler, banane yahu hepsi gelip ben su kadar senedir burdayim dedi, yani bunu bana kasten duyuruyorlar, sen yenisin biz tecrubeliyiz gibisinden.. .. bide bizde ustun calisan kisilere siz diye hitap ediyoruz dediler.. sen demiyoruz dediler..ilk kez boyle birseye denk geldim.. halbuki kendileri sen diye hitap ediyor.. acayip negatif elektrik aldim .. Allah'tan sirketin sirf bir bolumunde calismiyorum, bir kac bolumunde gorev verildi bana.. calisanlarin bir taneside aaaa cok tuhaf nasil olurda sana bir kac tane gorev verilir diyor, halbuki kendiside ayni sekilde calisiyor, bende almis oldugum egitimle ilgili o yuzden dedim.. sustu...

Sana kolay gelsin ama işin gerçekten çok zor. Böyle tiplerle uğraşmak hic kolay değil. Bir kişide değiller üstelik.

Mobbingin bi değişik şekli işte. Çift karakterli davranıyor. Sizi eziyor bi güzel ama 3.şahıslara karşıda koruyor böylece sizi susturmuş oluyor. Allah bildiği gibi yapsın böylelerini
İnternet den araştırdım pasif mobbing diye birşey varmış. Bunlarla uğraşmak aktife göre daha zor diyor. Sürekli kötü davranmayip arada iyi davranıyor ki anlamasin karşıdaki.

Hic zaman kaybetme bir daha ayni seyi yaptigin da uyar bence kim olursa olsun seni ezmeye hakki yok. Sustukca yapmaya devam edecek cunku bir turlu oylelerinin derdi bitmez ve surekli ise huzursuz gidersin. Sizin karsiniz da cocuk yok surekli azarliyosunuz beni de cevap ver hic cekinme vallahi

Alenen mobbing... Yapabilir misin bilemiyorum ama ...Amirini bu şekilde davranıp seni sürekli küçük düşürmeye devam ederse manevi tazminat davası açacağın hakkında uyar. Ayrıca durumunu amirinin üstüne de bildir. Bu şekilde olmaz, dişini göstermediğin sürece seni ezmeye devam edecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…