• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eli bol olmak

rukiyem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2015
139
12
98
29
Kayın validemin bu eli bolluğu yok mu sınır edip beni ya koca pencerelerle yemek yapar dört gün yeriz ve ben yemek var deyince de hanı nerde bi tabak bise der nasıl az yemk yapmaya çalıştırabiliriz yoksa ayrıldığımızın bize yollicak ya bide her yemek vakti oğlum gelsin onu bekleyelim modunda esim in çıkış saatleri belli olmuo bazen 9 a kadar beklediğimizden oluyo esim beni beklemeyi dio onlar beklio biktim yaa bundan artık ben yiyincede öcü gözüyle bakio kaynnam bu gidişle bizim yemeklerimizi ayırmamız ve onların alışması zor olacak herhalde off:(

Vaay kaynanayla ilgili değişik bir dert :KK53:
Büyük tencereleri saklayın dicem ama olmucak, siz yapın yemekleri.
Bir yemek 4 gün yenir mi abartı.
Birde acıktıysanız siz mutfakta atıştırın bence, eşiniz gelene kadar idare eder en azından.

Eli bollukmu pis boğaz ayol.
4 gün aynı yemekmi yenir.

bu nasıl eli bol? aynı yemek 4 gün yenır mı :KK53:
acıkınca '' şekerim var'' tarzında bişiler söyle gitsin.

hem ayır yemeklerı gıtsın, niye bu dert kı, yoksa aynı evde mısınız??
aynı evdeysenız zor bıraz ayırmak yemeklerı

Ne denirse bi de eskiden kalabalik mis evleri oyuzdwn azaltamamis bolede gidio ben yaptığında da salçalı deyip duruo midesine dokunulmuş deyip yemio kendi yaptığından yiyo ne napiyim yapan bi turlu yapmayincada gergin yemek yapabilen mi dio bana yaparım arkadaş dört gün yemektense

Bi de ben diyette olduğum için altıdan sonra yemiorm kaynanmda kesimi beklio hersefernde mecbur bende erkn yeyip kalkiorum

Gelinin iyi niyetine bak kaynana yemek yapmamak için 4 günluk yemek yapıyo gelin eli bol diyo valla benim aklıma gelmez böyle düşünmek

Kp bişey demiyor mu

Diyetteyim DİE bana dio bize niye yedirion kilo aldircan dio bize sen yemion DİE biz niye yiyoz mesela eşime tatlı yapılmaktadır ortak malzeme olduğu için yukarı da cikario m onada laf yapan bi turlu yapmadan bi turlu ysa

maşallah nasıl bir tencereymıs bu. aşure kazanı gibi bir şey olması lazım koca 4 gun yemek yedırdıgıne göre....

Kaynnam seviyorum ama bu alışkanlığından vazgeçirmek zor ya:) bi tencere yemk olup o ne bi tabaklık şey var orda dio

Büyük hanı düğünlerde pilav yapılır ya sonra en büyük tencere ye aktarılır tepsi boyutunda onda yanı yapımı iki düdüklü var biri küçük biri büyük kayinvalidem büyükten yapıp mesela kendisine ne kadar solesem de anne yemek var çok yapion DİE ama yok oda farklı bi alışkanlık ya

Tamam da sen yap yemekleri salçalı bulursa az koy salça

Ben de yiyemem salçalı, az koyarsın olur biter

Ayrıca da tek çeşit yerine 2-3 çeşit olursa az olsa da yeter yani

Ben 3 kepçemin çorba pişiririm öğünlük yani

Doymazsa bir daha yaparsınız o az diyebilir gözü alışmış da tabakta oturup yerken de mi az diyecek

Back
X