• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eli sopalı yasli teyze

Markası ne
Bende aldım ama o kadar çok ki insan şaşırıyor hangisini alsam diye
Çete halinde gezenlerde kaçıyor mu

nerde bulabiliriz bunlari kesin cozum oluyormu

dazer-ii-kopek-kovucu-kopeksavar_500.webpkızlar ben bunu kullanıyorum, gerekmedikce kullanmıyorum,Grup, tek hepsine faydalı,Sadece yaslı kopeklerde işe yaramıyo_Onlarda zaten saldıracak derman yok.Ben hepsiburadan almıstım

kopekler niye bu kadar saldırgan sokak kopekleri genelde geceleri cok havlıyor ama gunduzleri halkın arasında alısmıslar acaba hastalıkmı var yada birileri hayvanlara kotu davrandıgı icinmi potansiyel dusman goruyorlar hepinizi..teyzeye birsey yapmıyor kopekler heralde gelen yetkileleri sopayla kovaladıgına gore kopekler goturulsun istemiyor
Bunuda arastirdim neden boyleler diye ama bisey yok kotu davranilmiyor en azindan ben oyle duydum.yasli teyze götürulmelerini istemiyor onlari besliyor ama herkes yasli teyze kadar bakiyor onlara.

yszmiyacaktim.yazayim bak benden hayvanlari severim bugun facebook da gormussunsur kulaklari kesilmis hayvanlari inan cok.uzuldum hatta yorum olarak o kisilere kufur ettim
AMA INSANLARINDA korkulari fobileri var insanlarinda belli haklari var devletin buna bir cozum bulmasi lazim. yok yasam haklari var diye kimse isin icinde siyrilamaz yurt disinda avrupada boyle bir sey varmi. daha once ben saldiriya ugradigim icin markete gidemiyorum eskiden mahallede iki uc tane vardi hic sorun olmuyordu simdi cogaldikca sorun olmuyo basladi 7 8 tane bir arada dolasiyo. ve hepsi iri iri inan bana cok kizacaksin ama INSANLARINDA YASAM HAKKI VAR.
Size kızmıyorum ama toplatlmasi çözüm deil hepbirlikte onlar için yaşam alanı oluşturulması için ugrasilabilir hem onlar mutlu olur hem insanlar

Yetkililere saldiriyor . Yemekleri veriliyor bakiliyor ama yemek verdikce daha fazla saldirganlastilar

Hayvanlar geceleri bölgelerini korumak için saldırganlasırlar gayet normal.

Siz sanırım izbe, ıssız bir yerde oturuyorsunuz. Site vs olması izbe olmadigini göstermez. Caddeler, sokaklar aydınlık olsa, dükkanlar yürüme yolları falan olsa böyle bir sıkıntınız olmazdı. Yani mahallelerin olduğu yerlerde köpekler daha sakin oluyor. Ama bos arsaların olduğu yerlerde hemen alan sahipleniyorlar. Belediye en azından caddeleri aydınlatmalı.

Hayvanlar geceleri bölgelerini korumak için saldırganlasırlar gayet normal.

Siz sanırım izbe, ıssız bir yerde oturuyorsunuz. Site vs olması izbe olmadigini göstermez. Caddeler, sokaklar aydınlık olsa, dükkanlar yürüme yolları falan olsa böyle bir sıkıntınız olmazdı. Yani mahallelerin olduğu yerlerde köpekler daha sakin oluyor. Ama bos arsaların olduğu yerlerde hemen alan sahipleniyorlar. Belediye en azından caddeleri aydınlatmalı.
Sabahlarida ayni geceleri de . Aydinlik bir yer oyle issiz degil pek aslinda

Size kızmıyorum ama toplatlmasi çözüm deil hepbirlikte onlar için yaşam alanı oluşturulması için ugrasilabilir hem onlar mutlu olur hem insanlar
ben toplatilsin barinaga kapatilsinda demiyorum aslinda mesala bir ornek veriyim avrupada evinize kedi kopek aldiniz ben bakamiyorum.deyip sokaga attiginizda buyuk bir para cezasi varmis. mesala pet sopda kedi kopek sahiplenmek bence baya pahalandirilsin insanlar barinaktan kedi kopek sahiplendirilmeye yonlendirilsun BUNUN GIBI ÇÖZÜMLER bulunsun. inanin o hayvanlarda hem sicak bir yuvaya kavusmus olur hem diger insanlar sokaga cikmadan korkmaz. sokak kopeklerinin barinaga kapatilmasida bir cozum degil bence

yapabileceğiniz bir şey yok, hepsinin kısırlaştırılmasına ve aşılanmasına önayak olun, aç kalmamaları için besleme alanları oluşturun ve düzenli olarak besleyin, o zaman kimseyi rahatsız etmezler.
Keskeee ama neredeeee... bizde hersey devletten beklenir yapilmazsada direk yok etme yoluna gidilir. Koruyayim kollayayim yok. Bkz kedi kopek evlerine saldiran kadinlar amcalar. Konu sahibi sen alinma lutfen seninle alakali birsey demedim. Arkadasin yorumunu cok begendim belirtmek istedim..

Isiran kopekler icin farkli prosedur gelistirilmesi lazim en azindan. Benim yasadigim yerde de cok kopek var ama hepsi saldirgan degil. Bazilari grup yapip saldiriyor, isiriyor. Ozellikle iki tanesi. Isiriyor 10 gun gozetim muayene icin alip tekrar birakiyorlar. Her isirmada ayni sey. Hic isiranla isirmayan bir olur mu diyorum. 5199'a ayar gerek. Yetiskinler neyse de cocuklar icin buyuk risk.

ben toplatilsin barinaga kapatilsinda demiyorum aslinda mesala bir ornek veriyim avrupada evinize kedi kopek aldiniz ben bakamiyorum.deyip sokaga attiginizda buyuk bir para cezasi varmis. mesala pet sopda kedi kopek sahiplenmek bence baya pahalandirilsin insanlar barinaktan kedi kopek sahiplendirilmeye yonlendirilsun BUNUN GIBI ÇÖZÜMLER bulunsun. inanin o hayvanlarda hem sicak bir yuvaya kavusmus olur hem diger insanlar sokaga cikmadan korkmaz. sokak kopeklerinin barinaga kapatilmasida bir cozum degil bence
Zaten inanın çok büyük paralar verip alıyorlar petshoplardan eğer oradaki satislar sıkı denetlemelerle yasaklanırsa ki yasak ama denetleme olmadgndn kimse tinlamiyor ozaman insanlar sokağa ve barinaklara yönelir

Hepsi yapilmis kisirlastirma beslenme. Ama tik yok
Kisir hayvan saldirganlik yapmaz benim bildiğim ,bence care cantada mama tasimak:) çok ciddiyim. Size rahatsiz olacaginiz kadar yaklastigi zaman yere çömelin (tehdit olarak görmez böylece) çantadan buzdolabi posetine koyduğunuz mamayi cikartin ve sakince tatli sozler soyleyerek mamayi yere dökün ve ilerleyin.
Böyle böyle birkaç sefer sonra artik sizi mahallenin kralicesi olarak gorurler (o ve henuz yardim etmediginiz digerleri)
Bizim mahallede de bir çete var, hep birlikte geziyorlar,devamli bir kovalamaca,hepsi de ayı gibi (dişardan bakana) sevimsiz köpüşler. Ben böyle böyle (hatta genelde mama bile vermeden* sadece eğilip sakince konuşarak) alistirdim kendime. Artik o ceteden hicbirinin bana zarar verecegini dusunmuyorum. Ayni zamanda barinak gönüllüsüyüm, ömrüm boyunca ananemin canavarından başka hiçbir hayvandan korkmadim:)) ama ananemin köpeği öyle saldirgan bir manyak ki köpek korkusu neymiş bende iyi bilirim.

*genelde mama vermiyorum maalesef cunku cantamda sadece kedi mamasi tasiyorum-kopek mamasi alsam da kiloyla almadigim icin bitiyor hemen

Köpekler hepinize deli gibi saldırıyor bi o teyzeye mı saldırmıyor :)

Geçici düzensiz az miktarda ve hepsine aynı anda yapilmayan besleme Geri tepiyor sanırım.. Toplu olarak belli saatlerde aynı noktada besleniyorlar mi?

Site diyorsunuz.. kalabalik sonucta.. Bugün siz sosis verirsiniz aksama biri taş atar.. akillari karisiyor ve guven olusmamis..

Sabah karanlığında issiz bir yoldan okula giderken 20 aç köpek çetesini asardim.. havlayip koşmaya basladiklarinda şarkı mirildanip kaldırıma otururdum.. elimdeki ekmeği bir ısırır bir yere atardim.. mutlaka ben de yerdim.. 3 gün sürdü bana aşık olmaları :)

Demek istediğim birileri illa ki kötü davranıyorlar ki alisamiyorlar maalesef..

Geçici düzensiz az miktarda ve hepsine aynı anda yapilmayan besleme Geri tepiyor sanırım.. Toplu olarak belli saatlerde aynı noktada besleniyorlar mi?

Site diyorsunuz.. kalabalik sonucta.. Bugün siz sosis verirsiniz aksama biri taş atar.. akillari karisiyor ve guven olusmamis..

Sabah karanlığında issiz bir yoldan okula giderken 20 aç köpek çetesini asardim.. havlayip koşmaya basladiklarinda şarkı mirildanip kaldırıma otururdum.. elimdeki ekmeği bir ısırır bir yere atardim.. mutlaka ben de yerdim.. 3 gün sürdü bana aşık olmaları :)

Demek istediğim birileri illa ki kötü davranıyorlar ki alisamiyorlar maalesef..
Evet haklisiniz belli bi saat yok kafalarina gore besliyorlar. Kotu davranmaktan ziyade fazla iriler ve biri geldimi arkalarinda bir ordu da geliyor.insanlar cekiniyor ve puskurtmek icin host diyebiliyorlar:) yakinlik kurmaya korkuyor insan baslarda yakinlik kurdum sevdim ama saldirmaya basladiklarinda kendimi geri cekmek zorunda kaldim. Belkide korktugum icin saldiriyorlardir bilemiyorum.

Kisir hayvan saldirganlik yapmaz benim bildiğim ,bence care cantada mama tasimak:) çok ciddiyim. Size rahatsiz olacaginiz kadar yaklastigi zaman yere çömelin (tehdit olarak görmez böylece) çantadan buzdolabi posetine koyduğunuz mamayi cikartin ve sakince tatli sozler soyleyerek mamayi yere dökün ve ilerleyin.
Böyle böyle birkaç sefer sonra artik sizi mahallenin kralicesi olarak gorurler (o ve henuz yardim etmediginiz digerleri)
Bizim mahallede de bir çete var, hep birlikte geziyorlar,devamli bir kovalamaca,hepsi de ayı gibi (dişardan bakana) sevimsiz köpüşler. Ben böyle böyle (hatta genelde mama bile vermeden* sadece eğilip sakince konuşarak) alistirdim kendime. Artik o ceteden hicbirinin bana zarar verecegini dusunmuyorum. Ayni zamanda barinak gönüllüsüyüm, ömrüm boyunca ananemin canavarından başka hiçbir hayvandan korkmadim:)) ama ananemin köpeği öyle saldirgan bir manyak ki köpek korkusu neymiş bende iyi bilirim.

*genelde mama vermiyorum maalesef cunku cantamda sadece kedi mamasi tasiyorum-kopek mamasi alsam da kiloyla almadigim icin bitiyor hemen
Yaktım bunu marketten cogu zaman salam alirim. amacım her gördüğüme vereyim. Amannn bi yanda etraf doluyo o korkuyla buldugum en uzaga firlatip hemen ordan tuymek. Helede bi tanesi var allahim iki defa saldirdi oyle bir kactim ki kendimi olimpiyatlarda hissettim:))

Evet haklisiniz belli bi saat yok kafalarina gore besliyorlar. Kotu davranmaktan ziyade fazla iriler ve biri geldimi arkalarinda bir ordu da geliyor.insanlar cekiniyor ve puskurtmek icin host diyebiliyorlar:) yakinlik kurmaya korkuyor insan baslarda yakinlik kurdum sevdim ama saldirmaya basladiklarinda kendimi geri cekmek zorunda kaldim. Belkide korktugum icin saldiriyorlardir bilemiyorum.

O zaman belli bir yer ve saatte besleme işini ayarlayin.. eli sopalı teyze sopayı bırakıp :) öncülük edebilir.. arasi iyi olan kişiler korkan kişileri yanlarına alıp görevi yerine getirebilirler.. zor ama bence dünyayı kurtarmak gibi.. buyuk bir adım atılmış olur.. herkes daha rahat ve güvende olur..

Back
X