- 29 Aralık 2016
- 120
- 58
- 13
- 33
Yasli teyzem cikiyo, millete biraz sovuyo yemek bırakıyo eve gidiyor. :)Köpekler hepinize deli gibi saldırıyor bi o teyzeye mı saldırmıyor :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yasli teyzem cikiyo, millete biraz sovuyo yemek bırakıyo eve gidiyor. :)Köpekler hepinize deli gibi saldırıyor bi o teyzeye mı saldırmıyor :)
Iste bu cok zor cunku kimse kimseyle ortak biseyler yapma derdin de degil. Artik bi cozum bulucaz yoksa ana haberlerde cikariz yakinda:)O zaman belli bir yer ve saatte besleme işini ayarlayin.. eli sopalı teyze sopayı bırakıp :) öncülük edebilir.. arasi iyi olan kişiler korkan kişileri yanlarına alıp görevi yerine getirebilirler.. zor ama bence dünyayı kurtarmak gibi.. buyuk bir adım atılmış olur.. herkes daha rahat ve güvende olur..
Iste bu cok zor cunku kimse kimseyle ortak biseyler yapma derdin de degil. Artik bi cozum bulucaz yoksa ana haberlerde cikariz yakinda:)
Yasli teyzem cikiyo, millete biraz sovuyo yemek bırakıyo eve gidiyor. :)
İnşallah "iste insanlık ölmedi" diye başlar o ana haber :) caba göstermeyen şikayet etmesin diye girin konuya.. inşallah huzur bulur hayvanciklar ve site ahalisi..
aslinda fikirlerin cok guzel keske degerlendirilsevalla köpeklerin karnının aç olmasıyla alakası yok. kendi bölgelerini işaretliyor ve oraya başka canlı sokmak istemiyorlar, çünkü sokakta evcil hayvanlıktan çıkıp vahşileşiyorlar.
bizim burada her ağaç dibinde mamalar dökülmüş durumda öyle ki artık hayvanlar yemiyor bile gördüm. ama şu saatte bile yoldan geçen arabalara dahi havlamakla meşguller, hava kararınca, hatta bazen gündüz vakti bile çete oluşturup insan sokmuyorlar muhitlerine.
bu iş gerçekten çığrından çıkmaya başladı. çöp vergisi vs gibi sokak hayvanları vergisi de kesilmeli bence herkesten o parayla da tüm sokak hayvanları kısırlaştırılıp, belki her mahalleye birkaç barınak yapılmalı, şöyle geniş yeşillik bir alan olsa, hayvanları sakinleştirseler oralarda, insanlar dışarıdan gelip ziyaret edebilse hayvanları isteyen sahiplense vs.
üniversitelilerin bol yaşadığı bir muhitte oturuyorum sokakta gördüğüm cins köpeğin haddi hesabı yok. bana kalırsa her hayvan sahiplenen ehliyet sınavı gibi bir bakım sınavından geçmeli ve sahiplendiği hayvanın dna örneği kayıt altına alınmalı. sokakta bulunan hayvanın dna örneğinden kime ait olduğu bulunup sahibine sağlam ceza kesilebilir mesela.
hayır artık bu iş ciddi sorun olmaya başladı başlıyor, buna sağlam bir çözüm bulunmalı. belki bir süre boyunca belediyeler veteriner görevlendirip sokaklarda vs gezip hayvanların bozulan psikolojisini düzeltebilir (köpeklere fısıldayan adam belgeselindeki gibi) bir yandan da sokak hayvanı besleyeyim derken şiddet gören insanlar var.
yani ne biçim bi yerde yaşıyoruz anlamıyorum bazen, insanımız ayrı cins, hayvanımız ayrı cins. sokağa çıkmaya korkmak için zaten bi milyon sebep varken bir tanesi de köpekler oldu yani.
Demekki doğru şekilde beslenmiyor . Çözüm yerine ara belediyeyı oldursun mantığı insanlık dışı. Yukarda bi bayan ortak besleme yapılsın demiş konu sahibi kimse yanaşmio demiş o hayvanlar hergün orda yemek veren kişileri görse bilse zaten bu olanlar olmz biri yemek verirken biri taslarsa nasıl alışcak bu hayvanlar ?Kendisini çok fazla hayvansever ilan eden insanlar, belediyeye şikayet etmeyin,hayvanları rahat bırakın diye yakınanlar, peki ne yapmak lazım?? kendimizi köpek sürüsüne yem edelim o halde...
Besleniyor, korunuyor, aşılanıyor, kısırlaştırılıyor fakat yinede bir sonuç alınamıyor...
Hayvanlar saldırgan belli ki niye insanlar canlarını tehlikeye atsınlar ki??
Ayrıca evet çok fazla hayvanseverz en azından insanlardan daha çok sevdiğim kesin zira hiçbiri hırsız tecavüzcü yalanci sahtekar değil gerçek sevgiyi hissttklrndn gerçekten seven süper dostlar tavsiye ederm !Kendisini çok fazla hayvansever ilan eden insanlar, belediyeye şikayet etmeyin,hayvanları rahat bırakın diye yakınanlar, peki ne yapmak lazım?? kendimizi köpek sürüsüne yem edelim o halde...
Besleniyor, korunuyor, aşılanıyor, kısırlaştırılıyor fakat yinede bir sonuç alınamıyor...
Hayvanlar saldırgan belli ki niye insanlar canlarını tehlikeye atsınlar ki??
Keskeee ama neredeeee... bizde hersey devletten beklenir yapilmazsada direk yok etme yoluna gidilir. Koruyayim kollayayim yok. Bkz kedi kopek evlerine saldiran kadinlar amcalar. Konu sahibi sen alinma lutfen seninle alakali birsey demedim. Arkadasin yorumunu cok begendim belirtmek istedim..
Kesinlikle butun kalbimle katiliyorum. Kendi adima ustume duseni yapmaya calisiyorum. Kedi evleri kurdum kus beslenme noktalari yaptim kopeklere tavuklu makarna haslar gotururum. Kedilere tavuk alirim. Patipark haytap gibi kuruluslara duzenli bagis yaparim. Sayimiz az degil aslinda bilinc duzeyi eskiye gore cok artti ama bunun yaninda butun bu yapilanlari yok etmeye calisan bir guruhta var. Allah iyilerle beraberdir ben inaniyorum yurtdisindaki seviyeye bizde en kisa zamanda gelecegiz..
o hayvanları barınaklara tıkmak, yavaş ve acılı bir ölüme terketmek demek... maalesef ülkemizde barınakların durumu felaket, en son kütahya barınağında hayvanlar açlıktan yavruları yiyordu
bu dünyada köpeğin, kedinin, kuşun, farenin de en az bizim kadar yaşama hakkı var, ama biz onlara alan bırakmadık, şimdi uygulayabileceğimiz tek çözüm popülasyonlarının artış hızını kontrol altına almak (kendimize de yaptığımız gibi)
ama korkan insanlara da kızamıyorum, bizim ülkemizde bir nesil, aman yaklaşma, aman ısırır gibi korkutmalarla büyüdü. oysa durup dururken bir köpeğin bizi öldürme ihtimali, bir adamın bizi öldürme ihtimalinin yanında oranlanamayacak kadar düşük, yine de insanlardan değil köpeklerden korkuluyor.
Istedigim daglara atilmalari degil barinaklara ama barinaklarda yetersiz. Ve yemekleri sulari veriliyor zaten. Her markete gittigimizde illaki bi salam alirim ayrica.beni gaddar yapmayin :)
ay öyle demeyin. bizim mahallede var bir kadın. toplatılması için uğraşan kadınlara sokakta, adamların önünde or...puu diye bi bağırması var. o adamların yakasına yapışıp arabalarını filan tekmeliyor. ne yapsın adamlar da kadını mı dövsün. kaçıyorlar.teyze neden saldırıyor
hadi diyelim saldırdı bir sürü yetkili bir teyzeden mi geri duruyor ne yapıyor bu teyze alev mi çıkarıyor ejderha gibi saçmalık
Nereye götürüleceği benim sorunum değil belediyenin sorumluluğu altındaToplatilip nereye götürülsün?
Verilecek cevap yok. Aslında varda banlanasim yok.Nereye götürüleceği benim sorunum değil belediyenin sorumluluğu altında
Beni çocuklarıma veya başka bir insana saldırıp saldırmadığı ilgilendiriyor