Elifid'in Diyet Günlüğü

elifid

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
1.323
6
66
Samsun
1.63 boyundayım.Kızım 5 aylık olunca artık yeter diyerek 80 kiloyken bu listeyi uygulamaya başladım.

SABAH: Kibrit kutusu kadar beyaz peynir, domates, salatalık, biber, 2-3 zeytin, 2 dilim kepek ekmeği ( Haftada 2-3 kez haşlanmış yumurta)
ARA:1 elma yada armut yada 4-5 kuru kayısı, hurma, incirden biri
ÖĞLE:1 tabak zetyinyağlı sebze yemeği, 1 dilim ekmek, 1 kase cacık, salata
ARA: Aynı
AKŞAM:Öğle ile aynı fakat haftada 2-3 kez sebze yerine et
ARA: Aynı yada başka meyveler veya 1 bardat süt

İçecek olarak bol su, maden suyu, günde en az 2 kez yeşil çay ve çay içtim.
Bazen dolu dolu tabak, bazense 3 kaşık yemek yedim.Öğünlerde cacık inanılmaz tokluk hissi verdi.Salatayı et yemediğim zaman ton balıklı yedim, bazı öğünler salata da yemedim.Arada ufak kaçamaklar da yaptım :) Kahvaltıdan sonra 2 saat aralarla yedim.Sabah 10 da başladığımda akşam 20'de son öğün oldu.Hiç sıkılıp, bunalmadan, sütüm azalmadan 22 gün geçti, sabah tartıldım 76.6 yım.
Benim konumumdakilere tavsiye ederim.

Merhaba. Bende emziriyorum. 54 ile hamile kaldım 71 ile doğum yaptım 65 kiloyum şuan. Bende senin gibi bir ara 66 yı görünce diyete başladım. Diyetlerimiz hemen hemen benziyor. Çalışıyorum ve oğlum 6 aylık. Ek gıdalarada geçince biraz biraz bende kendime dikkat etmeye karar verdim. Çevremdekiler "emzikli insan diyetmi yaparmış" diye çok tepki gördüm ama hiç kulak asmadım. Özellikle annem çok tepki gösterdi. Bende sabahları uyanır uyanmaz 1 bardak su içiyorum. Sonra yarım saat sonra kahvaltıya oturuyorum. Çalıştığım için sabah 6 da ayakta oluyorum genelde.
kahvaltıda
1 yumurta
1 kibrt kutu keçi peyniri
1 bardak çay yerine şerbet(Yumurta ve peynirin protein değerini korumak için)
1 çay kaşığı reçel yada bal
1 dilim kepek ekmeği
öğle
1 kase sebze yeme
1 kase yoğurt bazen ayran (kendim yapıyorum)hazırlar yağlı oluyor
1 kase salata içinde kaşar rendesi
1 dilim kepek ekmeği
akşam
1 tabak yemekte ne varsa
1 kase salata
yağurt
tatlı ne varsa bir iki çatal
yemekten yarım saat sonra çay
çaydan sonra meyve
Önceden yatmadan önce metro çikolata ile kola içerdim. Börekleri bırakmazdım. Şimdi kaçamakları özellikle günlerime saklıyorum. Güne gideceksem eğer akşam yemeğimi yemiyorum meyve ile geçiştiriyorum. Günde de tabağımda ne varsa yarısını yada 1 er parçlarını yiyorum. Ama 1 tabak salatamı mutlaka bitiriyorum. (Kısır,patates, kereviz,vb)
Benim listemde böyle devam edip gidir. Sütümde bir azalma olmadı Allaha şükürler olsun. Valla kendimide kasmıyorum. Ama verdim diye düşünüyorum. Diz çökemiyordum bacaklarımın kilosundan şimdi arahat çöküyorum. Biraz dikkat etmek yetiyor aslında yaza kadar vermek lazım kiloları. Sabahları vücut sıkılaştırma hareketlerine başlıyacağım artık.Göbişler başka türlü gitmez dimi:)

slm arkadaşlar bende 7 aylık anneyim ve çalışıyorum 65 kiloyla hamile kaldım 84 ile doğurdum herşey başlangıçta süperdi 73e kadar düşmüştüm sütüm azaldı bir ara bende hominide gırtlak şimdi tam 78 kiloyum aynı okulda 4 bayanız doğum yapan aramızda bir iki ay var hepimizin onlar dal gibi oldu ben hala bodik gibiyim çok zoruma gidiyor emziriyorsun verirsin diyorlar ama her geçen gün vereceğime alıyorum eşimde bende balık etliydik zaten ama şimdi olduk balinaaa
tavsiyelerinize uyacağım ama benim zoruma giden okuldan öğlen geliyorum ve çoğu zaman evde yemek olmuyor akşama doğru yaptığım için bende abur cubur yiyorum ve resmennn tatlı manyaklığım başladı ı :2: falan filan heppp bahanee:))

merhaba
Aslında bizim sorunumuz çok yemek değil. Abur cubur yemek. Onları bıraktınmı inan mutlaka veriyosun.
Geçen hafta hastalandım. 3 gün lokma girmedi ağzıma. Sadece çorba su. Bademciklerim şişti. Ateşimden oğlum 2 gün emmedi. Bende sağıp verdim ama hep.
İşte o 5 gün resmen 3 kilo vermişim. Hiç abur cubur yemedim (yiyeeeeeeeeeemeeeeediiiiiiiim çünkü). Çevremdekiler bile farketti.
Biraz kendini tutmaya bak,. Yoksa kilolar başını alıp gidiyor inan.

Evet maalesef, şu abur cuburlar yok mu, mahfediyorlar bizi.Ben rejim yaptığım zaman kadar sağlıklı beslendiğimi bilmiyorum.Sebze, salata, meyve...
Hastalık için geçmiş olsun. Hayırlı hastalıkmış, 3 kiloyu da götürmüş :)

slm benim 7 aylık oğum var.bende benmde bi 10 kilo vermem lazım.doğumdan sonra yapıştı kaldı bunlar emziriyorum ama zaten oğlum artık daha çok diğer besinerle besneiyor.ve ende hala yemeye devam ettiğim için kio alıyorum .işeyler yapmalıyım.ama kızlar ben oğlumla kaşam yemeğini zor yapıyorum.hem nazlı bi bebek hemde diş falan çıkarıyor.akşam yemeğimi,temizliğimi zor yapıyorum akşamakadar.öğünlerimi nasıl hazıraayacam.aslında önemli olan aur cuur yememek bide taağı süpürmemek sanırım.ama ben bi yapailirsem oğlum uyuyunca kahvaltı yapıyorum.ondan sonra akşama kadar meyve aur cubur bişeylerle atıştırıyorum.of..bişeyler yapmalıyıym
kızlar benm gibi olan vrmı?irbirimize destek olaım.yoka ben zor veririm bu kiloları

Son düzenleme:
merhaba hemen hemen seninle benziyo diyetimiz 3 hafta oldu başlayalı 68 le başladım ve şuan 66 yım ara öğünler çok önemli kızlar mutlaka meyve yemiyosanız muhakkak 2 ceviz yada 2 badem,fındık veya kuruyemiş yemeye çelışın birde ben akşam 17 den sonra birşey yemiyorum benimde 6 aylık bi bebeğim var bol su içmeye çalışıyorum şekeri tamamen çıkardım hayatımdan ama tabi günlerim oluyo ve muhakkak tatlılar olıyo mecburen yiyorum

ben de sizler gibi doğum sonrası kilolarını atmaya çalışan bi anneyim... 80 kiloyla hamile kaldm 93 -94 kiloda sezeryan doğum yaptm. 87 kiloya düştüm ve şuan sabah tartısınta 83 kilo çekiyorum.:)) çok komik geliyo bunları yazmak çünkü ben ilk bebeğimden önce 70-71 kiloydum. boyum da 1.70. çok güzeldi fiziğim ama kimyam bozulunca fizikten de çaktım kaldım... şaka bi yana nasıl vereceğimi düşünmekten alamıyorum kendimi... abur cubur yemekten de... ama şuan sizlerin de yazdığı gibi ilk yapacağım şey abur cubur yememek... vee acıkmadan yememek.. açlıktan gözü dönünceye kadar değil tabii... öpüyorum kader arkadaşlarımı...

benimde 15 aylık olan ve hala emen bir oğluşum var.6 haftadır diyetteyim ve toplamda 7 kilo verdim.sadece diyet değil tabi aynı zamanda sporda yapıyorum.nerdeyse her hafta 1 kilo gidiyor.kas oranım hiç düşmedi bilakis arttı.giden kilolar hep yağdan gitmiş.
3 ara öğün 3 ana öğün besleniyorum.bol bol su.ve en önemlisi abur cuburu kesmek...yemek olarak evde ne pişirdiyesem ondan az yiyorum.her öğünde mutlaka yoğurt ve salata tüketiyorum.kendimi çooook mutlu hissediyorum:))))

benim de 9 aylık ve hala emen minnoş bi kızım var..6 aylıkken biraz dikkat ederek 79 dan 74 e düştüm..sonra dikkat mikkat dağıldı..yedim ama gene fazla yememişim heralde ki 72 olmuşum..şunu farkettim emzirmek ilk 6 ay hiç kilo verdirmiyo ama 6 aydan sonra adette olunduysa verilio..şu an bizim metabolizmamız günlük 500 kalori daha fazla yakıyo süt için..ben bugün yürüyüş bandında kendimi paraladım 40 dk sadece 230 kalori yaktım düşünün..aslında emzirmek çoook büyük bi avantajken biz bunu dezavantaja çeviriyoruz..3 ana 3 ara öğün yiyerek,bol protein ve özellikle yumurta(ben her gün yiyom valla) süt,bol su,rezene,kuru yemişler ama kararında 1 avuç kadar mesela ve abur cuburdan uzak durarak biz bu kiloların üstesinden geliriz bayanlar..başka bi topiğe her gün menümü yazıyorum motivasyonum artıyo..kararlı olup bozmadıkça mutlu oluyorum..şu an sabah 70.4 tüm..huzurluyum..70 le hamile kalmıştım zaten 64 le evlenmiştim hedefim 65 o yüzden..boyum 164..hadi annişler hiç zor değil biz nelerle baş ediyoruz..kilolardan mı korkcaz??

slm kızlar doğru söylüyorsunuz.bende karalıyım.peki sizler nasıl i diyet uyguluyorsunuz.
kelebek_86 diyetin haftada ir kio çok güzel.bende yarın başayacam.burda günlük tutacağım.inş sağlıla zayıflarız.kilolardan bende korkmuyorum artık.

Benim kızım da 6 aylık 17 den sonra yemesem duramıyorum.Çünkü gece 1 den önce kesinlikle yatamıyorum bebek yüzünden. Tatlı krizlerim olurdu, yarım kiloyu neredeyse bir oturuşta yerdim.Hurma, kuru incir ve kayısı sayesinde kurtuldum krizlerden. 5 kilo verdim ama sevinemiyorum, daha çooooook kilo var önümde :18:
Bebeklerimiz büyürken bizim küçülmemiz dileklerimle

Emziriyorsanız mutlaka 3 ana 3 ara öğün yapın.Yemeden durmaya çalışınca, bir öğünde daha fazlası tüketiliyor.Ben ilkine 58 le hamile kaldım.O zamanlar insanlar şişman nasıl rahat ediyor diye şaşırıyordum, başıma geldi.Ama kesin olan kadına kilonun hiç yakışmadığı.Ben günü saatlere bölmüştüm ve o saatlere göre yiyordum.Yoksa sıkıldıkça ne bulursam ağzıma atıyordum, bulamazsam da eşimi arayıp tatlı getir, krizim tuttu diyordum umarım cümlemiz kurtuluruz

Ben de 1.64 üm. Hedefim ise evlilik kilom 58. Bu hırsla yaza kadar hallederim gibi geliyor. Siz de çok güzel söylemişsiniz ağzınıza sağlık

Kızlar birşey itiraf edeyim...Belki benim gibi sabırsız biri varsa işine yarar.Ben her sabah dijitalde tartılıyorum ve bir kağıda yazıyorum. Ve sabahları eksilen gramı görmek beni o gün için çok motive ediyor.

kızlar ben hamileliğimde 30 kilo aldım.ve şu an hala 10 kilo fazlam var.bebeğim 18 aylık hala emiyo.çok yavaş kilo verdim deli spor yaptım ve yemedim ayda 1 kilo verdim.çok yavaş ya anlamıyorum.emzirince hızlı kilo verilirmiş ama bende öyle olmadı malesef..bir an önce kurtulmak istiyorum çok skıldım bu durumdan artık

Yazdıklarını okuyunca daha ne olsun diyesi geliyor insanın...Ne kadar gayretli olduğun belli.Metabolizmanı hızlandıracak birşeyler yaptın mı hiç...

slm arkadaşlar! diyet başarı öykülerinde bahsedilen küçük egzersizler ve zayıflama tüyoları işimize yarayacak gibi... mesela eylülse diye bir hanfendi çok güzel vermiş kilosunu. onlar kadar olmasa da -emzirdiğimiz için- hafif yemeye başlayablrz di mi? ben beyaz ekmek yemiyorum artık ve kayısı hurma gibi şeyler yogurt ve süt tüketiyorm acıktıkça.. çayıma şeker atmayı da bırakıyorum yavaş yavaş.. hepimize sağlık ve sağlam irade diliyorum...

bugün itibariyle 10 kg gitti..çok şükür...3 ana öğün 3 ara öğün yaparak devam ediyorum.spor salununada gidiyorumtabi..bebişi emzirmeyede devam..hedefe çok az kaldı.görenler çok şaşırıyor:)çok mutluyum:)

merhaba hanimlar.görünce yazmak istedim.emzirirken diyet yapmak her zaman sütü azaltmaz.yani uzmanlarin diyet yapmayin demesinin sebebi bu degil.diyet yapinca vücudumuzdaki zararli maddeler bebeklere geciyo malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…