Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sıktın ama ya.... hala odunumun parası diyorsun,sana ne laf anlatılır ne bişey söylenilir, muhabbetinden hiç haz alınacak biri değilsin...
kızlar lütfen cevap vermeyelim bu zavallıya, ona cevap yazıyoruz.hem parmaklarımıza yazık hemde ona cevap yazarken zamanımıza...
benzer şeyleri yaşamış biri olarak şunu önerebilirim size,
eşinize bu konuda asıl derdinizin eşiniz olduğunu güzelce anlatın öncelikle.
sonrasında da ortalığı karıştıran her kimse, onunla görüştüğünüzde bu tarz çok ciddi olmayan sağlık sorunlarının eşinize anlatılmasını istemediğinizi çünkü eşinizin aradaki mesafeden dolayı kendisine durumun ciddiyetini örtmek için yalan söylenmiş olabileceğini düşündüğünü bu yüzden de çok panik yaptığını ama elinden de bir şey gelmediğini söyleyin.
ailede uzak mesafedeki bir yakınımız vefat ettiğinde genel olarak öncelikle ilk söylenen beyaz yalan o yakınımızın durumunun ciddi olduğunu söylemek olur, ki cenazeye gelene kadar metanetini koruyabilsin.
bu noktadan hareket edebilirseniz karşınızdaki de susar, tabi anlayacak kapasitesi varsa.
yoksa her hapşırık tıksırtıkta ortalığı velveleye vermenin tek amacı ilgi çekmek olabilir.
artniyetliler çünküüü bencilerr hayatlarınd asadece insanları üzmek için odaklanmış insanlar varr allah ıslah ettsinnn eşnizde taviz veriyorr demekii ailesinee hatata büyük ailesinede ozamn sizde aynını yapınn bak izle bakalımm durumalrı
aynı şeyi ben eşime yapamamki, çünkü ailem bana üzülecegimi bilecek haber vermiyorlar,önemli brişeyde olsada en yumuşak şekilde bana anlatıyorlar,yıllar önce amcam vefat etmiş. ben hatırlamıyorum çok küçüktüm yani.. neyse diger amcamda askerdeymiş..amcamı cagırırken , abin rahatsız gel biraz gör diyerekten cagırmışlarki, gurbette, yolda tek başına daha fazla bunalıma girmesin diyee..
aynı şeyi ben eşime yapamamki, çünkü ailem bana üzülecegimi bilecek haber vermiyorlar,önemli brişeyde olsada en yumuşak şekilde bana anlatıyorlar,yıllar önce amcam vefat etmiş. ben hatırlamıyorum çok küçüktüm yani.. neyse diger amcamda askerdeymiş..amcamı cagırırken , abin rahatsız gel biraz gör diyerekten cagırmışlarki, gurbette, yolda tek başına daha fazla bunalıma girmesin diyee..
Canım üzülseler de hatalarını söyleyeceksin yüzüne. Söylemezsen aynı hareketi bir daha yaparlar. Zaten normali uzaktakılere geç haber verılmesidir. Düşünceli insan öyle yapar ama yapmıyolarsa ve eşin bundan dolayı çok rahatsız oluyosa senın de eşin için üzülmek hakkın. İyi etmıstın annesıyle konusmakla. Bence dürüst bir davranıs. Yüzüne canım cicim diyip arkasından söylenmektense hatayı yüzüne söylemek daha iyi bence. Yalnız esınle çok yüz göz olma bu konuda. Yani süreki ailesinin hatasını söyleme. Sonucta annesı, babası ne kadar hata da yapsa onları savunur sen kötü olursun.
biraz uzun olucak ama umarim okursun...
anlayis gostermen lazim sana ne kdr ters gelse sirf esin icin onu anlaman lazim. senin ailen sizi uzmemek icin olani biteni soylemiyor olabilir, ki ben de boyle yapardim ama bu demek degildir ki dogrusu bu... bu konuda dogru veya yanlis diye kategori yok. aile yapisi bu.. onlarda bu normal sizde bu.. dolayisiyla esine tavir koymamalisin cunku eminim ki o aileden biri olarak o da ayni aciyi hissediyor..
bak sana ben bi ornek vereyim kendi evliligimden.. esimin ailesi yaklasik 37 yillik bir evlilikten sonra 4 ay once bosandilar.. neden mi ?annesi babasini aldatiyormus.. ve bunu herkes biliyor annesi hala daha masum rolu yapiyor.. biz de ayri yerlerde oturuyoruz ucakla 3 saat uzagiz birbirimize ve annesi geçtigimiz sene tam 1 sene boyunca her gun aradi ve aglasi.. esim cok anneci ve bu onun icin cok buyuk bi cokuntu oldu dolayisiyla o sen sakrak adam gitti, içine kapanik somurtkan bi adam geldi yerine ve bu 1 sene devam etti 1 gun iyiyse 3 hafta kotu...
annesinin arayip da aglama nedenlerini sayiyorum sana;
-nafaka istiyomus, kocasinin sirketlerinin hisselerinin herseyin yarisini istiyormus(baba bayagi zengin)
- silikon istiyomus 3 cocuktan sonra gogusleri sarkmis ama parasi yokmus
- liposaksin (ben yazamiyom bile:istiomus, sigarayi biraktiktan sonra kilo almis
- ev istiyomus bu yasindan sonra baba o kdr zenginken kirada oturamazmis( istedigi ve simdi aldigi ev akilli binalardan 2 oda 1 salon eve 745 bin euro odendi..
- en pahalisindan herseyi kapsayan saglik sigortasi istiyomus dunya haliymis bu ne olacagi belli degilmis
- cabuk bosanmak istiyomus cunku bu adam ona hicbisekilde hitap etmiyomus ve cok yipranmis manevien...
vesaire... ve bu konusmalar olurken her dk babayi kotuluyo cocuklariyla arasini açmaya calisiyo...ve kadinda oyle bi kapasie var ki her an nasi buluyosa o kdr gozyasini, aglayabiliyo...
3 oglan dakadini baska adamlarla yatip kalktigini biliyo ama hicbiri karsisina geçip bisi soylemiyo nedenleri de su kendini oldururmus, bidaha yuzlerine bakmazlarmis vs vs...
butun bunlar olurken bizim kendi sorunlarimiz dunya kdrdi, yeni evlendik ben kendimiz hayatimizi kuralim diye ne kendi ailemden ne onunkinden hicbi maddi destek istemedim ve dunya kdr borcumuz var eve mobilya almak vs yuzunden biz bunlarla ugrasirken bide bu çikti...
dusun bu olay bnm ailemde olsa ben annem benim yuzume baksa da bakmasa da yuzune herseyi çat çat soyler bana aglanmamasini soylerdim.. esim yabanci ve onun dogrusu bu.. bana tamamen ters syler ben pisirecek corba bulmaya çalisirken kari ordan silikon liposaksin diyo!!
kendini benim yerime koy ne yapardin? ki iyi dusun bunlarin hicbiri sizinki gibi saglikla ilgili degil, ne yapardin?
ben ilk ay çok zorlandim ha yeri geldi kavga ettim soyle yuzune ne diye aglaniyor vs vs ama baktim sonra olan benim esime oluyor sustum. arkadasça yaklasmaya calistim onun dusunce yapisiyle davranmaya calistim davranamadigim anlar da oldu o zaman tamamen sustum, yuruyuse çiktim resme basladim kavgadan kaçindim.... boyle 1 senemiz bitti (evliligimizin ilk yili...)
kavgayla cozemezsin sorununu esine daha cok yuklenme, sana ne kdr saçma gereksiz de gelse her kisinin tarzi ve aile yapisi dusuncesi farkli. sabret arkadasim.. gerekirse onunla ayni fikirdesin gibi davran ama sakin kendi dogrularini diretme...
birkaç gün önce açılan bir konuda , kocasi kızın ailesiyle görüşmüyor diye kızcağıza epey yüklenmiştık k.k. Olarak. seni seviyorsa aralarında ne yaşanırsa yaşarsın konuşacak diye.aklıma o konu geldi.
Neden peki şimdi kimse aynı cümleleri kurmuyor anlamadim.
Önceki konularınıza da baktım.
Aranizda ne geçtiği tam olarak yazmiyor.
Ama ben son açtığınız iki konudan şunu anladım ,herkesin yaşadığı ufak tefek sorunlar bile sizi çok sinirlendiriyor.
Ve bana göre sizin tek derdiniz eşinizin de ailesiyle konuşmasını engellemek.
Boşverin onları neyin kavgasini veriyorsunuz .sız konuşmuyormuşsunuz ışte...
.
herkesin değil,, eşimin ve benim oldugum konular elbetteki beni sinirlendirir.eşime yapılan psikolojik baskılar evlendigimizden dolayı..yani işin içinde bende varım. son açtıgım 2 konudan değilde, kayınvalidemin bana olan son görüştügümüzde sarf ettiği sözler başka konu başlıklarındaki yazdıgım cevaplar arasında var...
Öncelikle adminden bu pea denen arkadaşımızın engellenmesini istiyorum forumun huzurunu kaçırıyor Benimde başıma geldi aynı şeyler arkadaşım.kayınvalidem her hafta sonu arayıp ölüyorum bitiyorum yemek dahi yiyemiyorum diyor eşinden göremediği ilgiyi oğullarından görmek istiyor en son ben telefonla aradım dayanamadım anne bak oğlun 3 gün önce kalp krizi geçirdi sizi öyle duyunca üzüldü dedim eğer ona birşey olursa sizden bilirim dedim ogünden beri arayıp hastayız demiyorlar eğer oğlunuzu arayıp üstüne giderseniz beni karşınızda bulursunuz dedim şimdilik herşey duruldu sadece hastayız diye ameliyat olursanız kanser olursanız söylüceksiniz dedim ama çok sinirlendim korktular
herkesin değil,, eşimin ve benim oldugum konular elbetteki beni sinirlendirir.eşime yapılan psikolojik baskılar evlendigimizden dolayı..yani işin içinde bende varım. son açtıgım 2 konudan değilde, kayınvalidemin bana olan son görüştügümüzde sarf ettiği sözler başka konu başlıklarındaki yazdıgım cevaplar arasında var...
illaki vardır yaşanmışlıkların ki eşinin ailesiyle konuşmuyorsun.
ama bu yaşanmışlıklarda tek hatalı onlarmıydı diye düşündüm açıkçası.
çünkü bu konuda sinirden elini ayağını titreten olayda bana göre haklı değilsin.
daha önceki konunda babası eşime ''anneni çok ihmal ettin'' demiş.
buna da çok sinirlenmişsin.
ben evliyim ve benim kayınvalidemde bu tarz olayları hep yapar,
herşeye hastalanır,duygu sömürüsü yapar.
ben böyle olayları takmıyorum,oğluyla onun arasında,kadın ilgi bekliyor.
yaşlı kadın oğluna,kızına şımarıyor diyorum.
sende biraz böyle baksan olaylara huzurunu bozmazsın en azından.
daha öncede dediğim gibi ben evlenince kız veya erkek diğer tarafın ailesiyle konuşmadığında sinirleniyorum.
kimse evlendiği kişinin ailesiyle anlaşmak zorunda değil,ama bana göre saygılı olmak zorunda.
onların yaşına hürmeten ,buda böyle bir insan ,onun karakteri bu diye hoşgörülü olunup,mesafeli yaşamak(kavgasız ,gürültüsüz)bu kadar mı zor.??