- 17 Nisan 2015
- 695
- 755
- 103
- 35
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
daha gecenlerde bı ıftarda oglumla ay nı yastakı bır cocugu gordum 6 kg fazla bızden, ama bır yıyısı vardıkı al karsına kebabcıya gıt
sankı mubarek kuzu cevırme yedı
benım kada ryemek yedı cocuk ve tatlı tatlı
annesı almaya calısıyor cocuk yemeye calısıyor
dunya tersıne
buarada bızde kurdan bacaklıyız fakat yuzu yanaklı yanakları olmasa alcan hastaneye yatırıcano denlı
Öyle ama ciddi çabaladım bugünlere gelmek için. 22 aylıkken sadece anne sütü istediği için emzirmeyi bıraktım,çok zayıfltı o dönem, 22 aydan sonra toparladık diyebilirim.Kiziniz 22 percentilde dogmus su an 65 percentil. Bu cok iyi bi gelisme, bizimki 50de dogdu su an 28 de. Secici oldugunu yazmissiniz ama, miktar olarak ne kadar yiyor? Ogun boyutlari ve sikligi nedir? Kac saat uyuyor?
Kurabiye tarifi verebilir misiniz belki benim oglum da yer bi umut,Öyle ama ciddi çabaladım bugünlere gelmek için. 22 aylıkken sadece anne sütü istediği için emzirmeyi bıraktım,çok zayıfltı o dönem, 22 aydan sonra toparladık diyebilirim.
Seçici diyorum gerçekten öyle,şöyleki bu sabah kahvaltı hazırlamadım,ne yemek istersin dedim,corn flakes istedi,hazırladım,kendimede nesfit aldım,2 kaşık aldı,anne kahverengi olanından istiyorum dedi,onu hazırladım (hani şu top top olanlardan) ondanda iki kaşık,anne seninkinden istiyorum dedi,ondanda 2 kaşık. Düşünün bir kahvaltı edecek alt tarafı ,oda istediğim kahvaltı değil ama aç kalmasindan iyidir,değişiklik olsun diyerek verdim,onu bile 3 kez değiştirmeme rağmen bitirmedi. Parka gittik koştu oynadı geldik,1 köfte zor bitti,makarnayla,1 bardak ayranı bitirdi (Onu seviyor çok şükür) şaat 14.30da uyudu henüz uyanmadı. Uyanınca Ramazan olduğu için,yemek isterse yiyecek yoksa ceviz,fındık,badem(1 avuç) yada tuzlu kurabiye yaptım ondan yer belki,akşamda yemek yer bizimle,semizotu var muhtemelen mırın kırın edecek,bende parka gitmek istiyorsan yemelisin deyip kenara çekileceğim.
Benim bu kiloyu aldırmam kolay olmadı. Sağlıklı atıştırmalıklar taşırım çantamda parkta oynarken veririm,evde kurabiye (ceviz kuru meyve vb şeyler ekleyerek yada tereyağlı/çorekotlu tuzlu)yaparım tam buğday unundan. Süt içmediginde dondurma yaparım vs.hep onu yemezse bunu yaparım tarzında alternatif arayarak dikkat etmeye çalışıyorum beslenme düzenine,böyle böyle kilo aldirdım diyebilirim.
Benim var benim var :)Şu zayıf çocukları çok merak ediyorum benimki kadar olanı varsa Allah rızası için bir fotoğraf göndersin özelden
ben de göndereyim en azından içimiz rahatlasın bir tek ben de var diye üzülmeyelim
Esim o zamanda bulur tartisacak bir sey
28. Persentildeyiz dogdugundan1.5 yasina kadar hep 50 idi. Sizin kac persentildi dogdugunda?
En son su sipraktin varmis onu da deneyip birakicam akisina galiba.Çok özür dilerim sanki kızımı gördüm çok ufaklıkta ve bayağı güldüm.
Ya sağlıklıysa ne olur alışın bu duruma. Benim gibi doktor doktor gezdirip çare aramayın.
Hoş artık gezmiyorum :)
Benim 24 aylikken 12.400 idi simdi 12.700 yani 6 ayda 300 gram alabilmis. gunde 2 gram bile almamis.Bu arada kızım 24 aylık 10.500 gr.
Yuzu falan cok suzuldu, kemikleri de resimde cok belli olmuyor. Ama zatenben kendim o kadar takmiyorum. Her goren zayiflamis derken zayiflamadi sadece az kilo aldi boyu uzadi falan derdim.Bu çocuk mu zayıf
O zaman ben nerelere gideyim
en azından kemiği falan görünmüyor
benimki seninkinin iki katı yaşında ve kolu bacağı daha ince duruyor
Ve sanirim buyudukce inceliyorlar. Sizinki 2.5 yasindayken nasildiBu çocuk mu zayıf
O zaman ben nerelere gideyim
en azından kemiği falan görünmüyor
benimki seninkinin iki katı yaşında ve kolu bacağı daha ince duruyor
biz yediriyoruz. kendisi yediğinde keyfine bir iki ısırık alıp bırakıyor.
sadece meyveli yogurdu abur cuburu falan sonuna kadar bitirir.
.
En son su sipraktin varmis onu da deneyip birakicam akisina galiba.
Ve sanirim buyudukce inceliyorlar. Sizinki 2.5 yasindayken nasildi
Bunu yaparsam ilk aylarda bayagi kilo kaybeder. Aslinda cok iyi bir yontem ama esim heralde basimin etini fiziksel olarak yer bu durumda.Benim kızım bebekliğinden beri iştahsız bir çocuktu oturup ağladığımı bilirim yaklaşık 1 senedir kendisi yiyor ikiz kardeşiyle karşılıklı. ilk başlarda bir tadına bakıp kalkmak istiyordu kaldırıyordum ben de, yemek masasında oturma süresi en fazla yarım saat tuttum yemedi mi kaldırdım herşeyi ısrar etmemeyi geç de olsa öğrendim aç yattığı zamanlar oldu sabrettim, tepki gösterip yere döktü etti sildim temizledim muşamba örtü serdim sandalyesinin altına . Birkaç ay böyle devam ettik sonuç olarak artık benim elimden asla yemiyorlar, ilk başladıklarında çatal kaşık kullanma becerileri yoktu şimdi kendi mama setlerindeki bıçaklarla porsiyonlarını bölüyorlar ve kızımın iştahı düzene girdi herşeyden yiyor sihirli değnek değmedi tabii o yemeyi kendince eğlenceli hale getirdi kendisi yiyerek ve yemek yemekten zevk almaya başladı benim ikizler de 2,5 yaşındalar. Ve çok şükür maaşallah iştah sorununu aştık ara ara burun kıvırdığı da oluyor ama artık yemek seçmiyor çünkü biliyor ki başka çaresi yok bir alternatif yemek yok o beğenmediği yemekten başka, kendi kendisine yesin bırakın ısırık alsın bıraksın istemediği anda kaldırın sofrayı inanın düzene girecek artık bebek değil çocuk o.
Geçen gün akşam yemeğinden sonra eşim bana tutturdu tatlı ye diye nesela ama ben o kadar tokum ki midemde yer yok. Eşim ısrarla çatalla tatlı uzattı ağzıma onun hatırı için bile yemedim yiyemedim o an aklıma geldi ben kzııma 18 ay böyle eşimin bana yaptığı gibi ısrar ettim diye vicdan azabı duydum. Sorun oğlunuzun kilosu değil yeme alışkanlığını düzenlemesibu yüzden dert etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?