Elimden her iş gelmiyor...

Albetis

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2017
449
854
18
Merhabalar.

Benim ufak çaplı gibi görünen ama gerçekten artık canımı sıkan bir sorunum var. Belki aranızda olan vardır ya da bir fikri olan olur diye size sormak istedim.

Ben resmen ellerimle bir iş, bir şey yapmam gerektiğinde sıkıntıdan patlıyorum. Ama bu öyle basit bir sıkıntı değil. Mesela kaş alırken 10-20 tel kopardım diyelim sonra sıkıntı basıyor atıyorum elimden cımbızı. Mesela geçen poğaça yapacağım hamurdan bir parça koparıp yaparken sıkıntı bastı böyle ama nasıl sıkıntı boğulacak gibi oluyorum nasıl yaptım o poğaçaları anlamadım mesela... Patlayacak gibi oluyorum böyle ellerimi kullanarak bir iş yaparken. İncik boncuk işlerde bu böyle genelde.

Sebebi nedir tahmininiz falan var mı? Yada yaşayan? Artık bu fazla gelmeye başladı. Nereye gitsem ne sorunum vardır bilmiyorum da :/

Tam anlamıyla kafanıza koymadan mı başlıyorsunuz bir şeye can sıkıntısına mı

Yanın da müzik açın , hareketli belki iyi gelir ,en azından ben öyle yapıyorum ,yoksa bazen oyun hamuruna dönüyor elim de ...

Yanın da müzik açın , hareketli belki iyi gelir ,en azından ben öyle yapıyorum ,yoksa bazen oyun hamuruna dönüyor elim de ...
Ama cidden normal bir sıkılmak değil benimki. Sıkıntı basıyor boğuluyor gibi oluyorum. Yoksa normalde ben de müzik açar temizlik yaparım mesela. Ama bu pek öyle değil.

Tamemen keyfsizlikten....zaten onu yapmaya gidene kadar bir sürü öf pof ediyorsundur içinde

Ama cidden normal bir sıkılmak değil benimki. Sıkıntı basıyor boğuluyor gibi oluyorum. Yoksa normalde ben de müzik açar temizlik yaparım mesela. Ama bu pek öyle değil.
Psikolojik bir durum da söz konusu tabi , ev basıyor ,elimiz kolumuz kalkmıyor bazen o yüzden anlıyorum ,ama çözüm yoluna gidemiyoruz bazen de ,vitamin eksikliğinden kaynaklanması da olası tabi bir bakıtın isterseniz, umarım geçer...

Ben tlfla konusuyprum hamur isi yaparken yada olmadi muzik dinliyorum ev isindede oyleyim kulaklikla tabiki :)

32 yasindayim hayatimda hic pogaca yapmadim :) uzulme beterin beteri var

Çünkü herneyse yaptığınız onu yaparken 'o an'da değilsiniz. Otomatiğe bağlamış gibi yapmayın. Ne yaptığınıza meraklı bir çocuk gibi dikkat kesilin. Sonuca değil sürece odaklanın.

Ben de mantı, sarma gibi şeyler yapsam aynı boğulma hissini yaşıyorum. Hayır zaten yapacağımdan değil, ama biri gel iki el at diyor ya, ya ben onları seyrederken bile boğuluyorum...

Sanırım ucu gözükmeyen işlerde amaan 2 saat uğraşacaksın, 10 dk da yenilecek, ya da temizlik gibi değil, olmasa da olur işler için ne canımı sıkıcam diye düşündüğümden.

Enteresanmış, yani sadece yemek yaparken değil kaş alıcakken de oluyomuş, bana normal gelmedi açıkçası, hani sadece yemek yaparken olsa diyeceğim ki yemek yapmayı sevmiyosun mesela ben de el işi incik boncuk yapmayı sevmem ama öyle boğalacak gibi olmuyorum hiç yaptığım zaman. Belki buralarda psikolog varsa daha net aydınlatabilir bizi.

Bende ütü yaparken öyle hissediyorum,barışamadım gitti,ama üzerine gidiyorum,kazanacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…