• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimden hiçbir şey gelmiyor:(

Neden bu kadar karamsar olduğunuzu anlayamadım.
Ne güzel mezun olmuışsunuz, hemen iş bulmuşsunuz. Tam hayatın tadını çıkaracağınız zamanlar bunlar. Sorumluluklar artmadan, gençlik baştan gitmeden imkanlar neye el veriyorsa o şekilde en aktif olarak yaşayacağınız zamanlar.
Ben evlenmeden önce İstanbul'da tam 6 yıl tek başıma yaşadım. Ne olacak ki? Korkulacak birşey yok. Bir ev bulun, üç beş eşya, keyfinize bakın.
Ha bu mümkün değilse şu andaki evinizin ve ev arkadaşınızın keyfini çıkarın. Gelenlerle siz de eğlenin, siz de katılın onlara. Tamam sürekli gürültü filan varsa onlar konuşulur ama gelene gidene karışmak olmaz. Dediği doğru "onun da evi orası."
Üstelik deneyimlisiniz hem şehir hem de bekar evi konusunda. Bence kendinizi üzecek yer arıyorsunuz.

Senin şuan yakaladığın o imkanı yakalamak için neler çekiyorum biliyormusun ..
Ya biraz şükredin ya , biraz mutlu olmayı öğrenin ..
Kıymetini bilin bazı seylerin .. Şikayet etmeyin
Dünyanın en güzel şehrindesin ( aynı zamanda en zor )
Ama hayat zaten baslıbasına zor ..
Bu kadar kucuk sorunları buyutup neden guzellıklerı gormek ıstemezsınız anlamıyorum ..
2 aylık mezunsun İŞ BULMUSSUN ..
Hemde İstanbulda ..
Üstelik İstanbul gb bir şehirde okuma imkanında olmuş ..
Artık kendı ayaklarının ustunde duran bırı olmayı nasib etmış Allah ..
Daha ne ? her zaman bırcok sorun olucak hayatta ama bukadar abartmak cok saçma ..yersız ..
Çık özel yurda ( tek kısılık odalara sahıp ) mis gibi yaşa madem kalabalık ıstemıyorsun ..

Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama, bu anlattığımda kızacak bana nankör diyecek kuruntulu diyecek ne var anlamadım. Bu konuyu çözmek için çok fazla uğraşıyorum ve belki birileri tecrübelerini paylaşır da yardımı olur diye buraya yazdım; azarlanmak için değil. İş bulana kadar böyle şeylerin ortaya çıkacağını bilemiyor insan. Bi iş olsa kalacak yer kolay diyorsun ama zaten iş yeri akşama kadar canına okuyor. İnsan akşam eve gittiğinde rahat etmek istiyor. Bu bir gün iki gün değil, işim devam ettiği sürece devam edecek bir durum. Bilenler bilir, çok çeşitli insanların huylarına alışmak ve katlanmak da kolay değil.

Bana o da haklı karışamazsın diyen; evet orası onun da evi ama dingonun ahırı değil aynı zamanda benim de evim. Madem otatk yaşanıyor arkadaşlarının ricalarına uyacak. Sizin evinize çocuğunuz/kardeşiniz/eşiniz her akşam birilerini getirip sizi uyutmayacak kadar gürültü yapsa, siz uyarınca benim de evim dese ne yaparsınız çok merak ettim?

İyi ki derdim var dedim yani. Tuzu kuru olanlar değil başından geçenler var mı şu anda tek kalan? Nerelerde kalınır nereler güvenlidir onlar yazsın. Baştan kızmaya kendini şartlayanlar değil. Benim derdim bana yetiyor zaten bi de onlara açıklama yapmaya uğraşamayacağım. İş bulduğuma ben de şükrediyorum. Ben çok çalıştım Rabbim de nasip etti. Bunun onunla ne alakası var ya bi de şükürsüz olduk. Allah Allaaaah!!!

Özel bir yurda cik madem tek basina eve cikinca ailen rahat etmeyecek oralarda güvenlikte vardir..
yani illa ev olmuyorsa bu olabilir baska ne olabilir ki

Nereye yazı yazdıgınızı bılıyormusunuz ?
Açık bir platforma yazdıktan sonra size farklı dusunce sunan ve eleştiren insanlara kızamazsınız arkadaşım..
Ne dıycektı insanlar ? Ne beklıyordunuz
Aaa evet vah vah ne kadar cıddı bır sıkıntı hay Allah neolcak sımdı mi ?
zaten eleştiren birçok arkadaşımız sana yapabılcegın şeyleri de yazdı ..
Önerilerde bulundu bunun yanında düşüncelerinide yazmışlar Normal olağan bir durum gibi ..

Kaldıkı evet abartmıssın , kendı kendıne buyutup dert edınmışsın .. bızde sana ( yıne senın ıyılıgın ıcın )
dert edecek bıseyın olmadıgını dışardan bır gozle anlatıp yol gostermek ıstemısız ..
Neyın tepkısı bu boyle ..
Hiç hoş değil ..

Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama, bu anlattığımda kızacak bana nankör diyecek kuruntulu diyecek ne var anlamadım. Bu konuyu çözmek için çok fazla uğraşıyorum ve belki birileri tecrübelerini paylaşır da yardımı olur diye buraya yazdım; azarlanmak için değil. İş bulana kadar böyle şeylerin ortaya çıkacağını bilemiyor insan. Bi iş olsa kalacak yer kolay diyorsun ama zaten iş yeri akşama kadar canına okuyor. İnsan akşam eve gittiğinde rahat etmek istiyor. Bu bir gün iki gün değil, işim devam ettiği sürece devam edecek bir durum. Bilenler bilir, çok çeşitli insanların huylarına alışmak ve katlanmak da kolay değil.

Bana o da haklı karışamazsın diyen; evet orası onun da evi ama dingonun ahırı değil aynı zamanda benim de evim. Madem otatk yaşanıyor arkadaşlarının ricalarına uyacak. Sizin evinize çocuğunuz/kardeşiniz/eşiniz her akşam birilerini getirip sizi uyutmayacak kadar gürültü yapsa, siz uyarınca benim de evim dese ne yaparsınız çok merak ettim?

İyi ki derdim var dedim yani. Tuzu kuru olanlar değil başından geçenler var mı şu anda tek kalan? Nerelerde kalınır nereler güvenlidir onlar yazsın. Baştan kızmaya kendini şartlayanlar değil. Benim derdim bana yetiyor zaten bi de onlara açıklama yapmaya uğraşamayacağım. İş bulduğuma ben de şükrediyorum. Ben çok çalıştım Rabbim de nasip etti. Bunun onunla ne alakası var ya bi de şükürsüz olduk. Allah Allaaaah!!!

Gel birde döv istersen!..:20:

Sana güzel güzel yazanlara cevap vermiyorsun da,

canını sıkan mesaja neden hepimizi katıyorsun...

iyi de kıza gereksiz yere yüklenmişsiniz
millet iş bulamıyor diye bu kızın derdi dert değil mi
en iyisi arkadaşım sen 1+1 güvenlikli sitede eve çık kafana göre yaşa
ailen de eninde sonunda kabul eder nasılsa

Canım kafa dengi biri bulsan belki o kadar da çok üzülmezsin ya, seni çok iyi anlıyorum ben de 4 sene aynı sorunu yurtlarda yaşadım :14::14:

Karamsarlığını at üzerinden diye insan gibi cevap verdik. Biraz sert yazdıysam da senin iyiliğin içindi. Ama boşa yazmışım belli oldu. Salaklık bende laf anlatmaya çalıştığım için. Sana mutsuzluklarınla başarılar dilerim. Sevgiler.

Merak etmeyin siz o evden cıkıp baska bi yere tasındıgınızdada farklı problemlerden mutsuz olacaksınız.. Ya komsu olacak ya yakın arkadasınzn olmaması mutlaka bişey olacak bu dünyanın düzeni bu.. Bakıs acınızda ciddi eksikilikler var ne yasadıgınız deil sizini bakıs acınız cok önemli.. Bu arada ben çok çalıştım Rabbim iş nasip etti demişsiniz bu çok talihsiz bir cümle buradaki arkadaslarda size yardımcı olmak sizi kendinize getirmek için yazmıs ama anlayana tabiki hayat sizin hayatınız, çok çalışıp mutsuz olmaya devam edin..

insanların tepkilerine alınma bence. sadece şu bakış açısını göstermek istiyorlar "bi sürü insan iş bulamıyor bırak kendi eve çıkabilecek maaşlı bir işi asgari ücrete ile iş bulamayan bir sürü insan var".

ailen endişelenmekte haklı tabii. ama iyi bir iş bulmuşsun. senin geleceğin bu. hem 4 sene zaten ayrı kalmışsınız. ailen ile "tanımadığım biri ile ayı evi paylaşacağıma güvenlikli sitede , güvenli bi muhitte küçük bi daireye çıkayım. iş yerinde zamanla tanıdığım biri olunca onu ev arkadaşı alayım. ama ev arkadaşımı iyi seçene kadar bir kaç ay tek kalmayı deneyim. rahatsızlığım olursa yanıma gelebilirsiniz" benzeri bi konuşma yapmayı dene bence. sonuçta seni başka bir şehire çalışmaya gönderecek kadar anlayışlı insanlar birlikte bir çözüm bulabilirsiniz.

sadece nerede kalacağına odaklanıp kendini üzme. mezun olmuşsun, güzel bir iş bulmuşsun... ne güzel bunlar. hayırlısıyla halledersin gerisini.

Back
X