- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.866
- 598
- 33
Lisans eğitiminiz sırasında kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz de çok önemli. Benim psikoloji okuyan bir arkadaşım özelde burslu eğitim alırken , yaz okullarıyla Stanford ve UC Berkeley gibi top okullarda eğitim aldı.Hiçbir şey yapamasa work and travel ile Amerika'ya gitti ve muhteşem bir İngilizce'ye sahip bu yüzden. Lisans döneminde hocalarla çalıştı. Kızın CV sine baktığımda gerçekten kendisini o alanda yetiştirmek istediğini gördüm ve istediği üniversitede master sonrasında doktora programına kabul aldı.
Yapılacak o kadar iş var ki seninde yapabileceğin hemen havlu atmak olmaz. Demek ki yüksek lisans için yeterli olduğunu hocalarına kanıtlayamıyorsun. Onlarla iletişimde olup projelerde çalışabilirsin. Yani alanının içinde olmadığım için fazla yorum yapamayacağım ama kendini öyle bir geliştirmelisin ki Astoria bu iş için biçilmiş kaftan demeleri lazım.
Evet ben o kadar geliştiremedim kendimi maalesef birkaç hocanın projesinde asistanlık yapmak dışında. Arkadaşınız baya başarılıymış, ben de psikoloji mezunuyum. Ben bölümümü 3 senede bitirdim. Ekstra başka bir şey yapamadım çok fazla ders yüküm de ağırdı. Lisans döneminde çok katkı yapmak önemli ama bu kadar dahi olmayan ot gibi gidip gelen kişilerin alındığını biliyorum.