Elimi neye atsam kuruyor :(

mutsuz82

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
690
142
48
İstanbul
Bugüne kadar ne istediysem hep yarım kaldı hiçbiri gerçekleşmedi veya sonu gelmedi 3 yıldır işsizim ingilizce öğretmeniyim 1 sene ücretli öğretmenlik yaptım orda da başıma gelmeyen kalmadı zaten ondan sonrada hiçbir iş çıkmadı cv göndermediğim okul, dershane kalmadı iş yok yok evde pinekliyorum. Nişanlımla bir türlü evlenemiyoruz her zaman bir sorun çıkıyor her zaman bir sorun bitiyor arkasından diğeri geliyor. İşten çıkıyor iş bulamıyor iş buluyor parasını alamıyor para sorunu haloluyor ailesinin hastalığı yada başka birşeyi çıkıyor. Okuldaki arkadaşlarım ya sen nasıl iş bulamıyosun hayret bişey diyorlar hepsinin işi gücü var benden sonra mezun olanlar bile çalışıyor ben nedense çalışamıyorum bir türlü. İnternete, alışveriş merkezinin panolarına, apartmanlara ilan verdim hiç ses çıkmadı.Bir şey yapmaya karar veriyorum herşey tıkırında gidiyor son anda bozuluyor.Abartmıyorum arkadaşlar bu anlattıklarım azı daha neler var herşeyde bir hayır vardır diye teselli bulmaya çalışıyorum ama artık sabrım kalmadı.Bir arkadaşım birini tanıyomuş kısmet açma işiyle uğraşan ona götüreyim seni dedi aslında kafama yattı ama genede korkuyorum Allah katında günaha girermiyim diye ama böyle de nasıl yaşıycam ne yapıcam bilemiyorum. Bana bi akıl verin kızlar ne yapıyım ben? Kısmet açma ile ilgili bilgisi olan varsa yazsın lütfen.senağlama

birkaç sorum olacak sana..

lisans örgün öğretim mezunu musun? yoksa aöf mi?
ingilizce dışında yabancı dilin var mı?
çevirine güveniyor musun?ne düzeydesin?
illa öğretmen mi olmak istıyorsun?

belki bir önerim ve ya yardımım dokunur..

Lisans örgün öğretim mezunuyum. Başkent Üniversitesinden.Başka yabancı dilim yok. Çevirim ne yalan söyliyim pek iyi değil yani zorluk çekiyorum advance (ileri) düzeyim. Aslında birinci tercihim öğretmenlikti ama başka alanlarda da iş baktım orda da bişey bulamadım teşekkür ederim ilgin için

canım şöyle söyliyim ..
ingilizcen eminim çok iyidir ama çevirime güvenmiyorum diyosan olmaz. bürolar kazık gibi tıp,ticaret cevırılerı koyarlar önune,,deneme çevirisi derler.. çevir gel derler..
keşke bir yabancı dilin daha olsaydı, aslında yeni bir yabancı dile baslayabılırsın. mesleki eğitim kurslarına da gidebilirsin.. ama bütcen elverir mi bilmem.. özel de okumuşsun gerçi üniyi.. burslu değilse..
bir de madem çevirmenlikte güvenim yok diyorsun. yönetici asistanlığı düşünmez misin? filoloji ya da ing ögr mezunu arıyolar.. biraz stresli ama kalifiyeysen eğer ki sen öylesin iyi kazanabilirsin..
ya da madem öğr istiyosun, kpss niye olmuyor güzelım 3 senedir?

Son düzenleme:
Canım kpss'yi bir türlü kazanamıyorum matematik sıfır bende onunda etkisi oluyor eşek gibi çalışıp giriyorum oda olmuyor bir türlü belkide bendedir sorun onuda bilmiyorum.Aslında 2. dil italyanca olarak seçmiştim ünv. 2 kur ama devam ettiremedim ders saatleri uymadığı için artık ailemden bişey istemeye çekiniyorum bu kadar okuttular beni şimdi bide beni kursa gönderin diyemem herkes iş sahibi olup kendi ayaklarım üstünde durmamı bekliyor benden ama malesef beceremiyorum bunu. Yönetici asistanlığını düşünürüm tabi artık her işi düşünüyorum da hiçbir deneyimim yok bu konuda kim beni asistanı yapar ki

canım bak istanbuldaymışsın. şansın var yani. bir sürü insan kaynakları aracı kurum var ve bunlara çok fazla böyle iş düşüyor.. ben de ingiliz dili ve ed mezunuyum ve ben iş arama sürecindeyken bana çok sordular yönetici asistann. düşünür müsün diye.. ellerinden en fazla gecen pozisyonlardanmıs..

canım madem zor durumdasın.. şık bir cv hazırla bu kurumların tellerıne netten ulaş ve randevu iste.. bu tarz bir iş bakıyorum geleyim tanısalım de.. girgin ol,saçını basını yap güzelce,giy takım elbiseni git. internetten basvuru yapıp sonra kös kös evde oturmakla olmuyor.. inan bana tek değilsin.. o kadar iyi eğitimli insan haksız mücaadeleden senin durumunda. çok atak olcaksın..
keşke çevrem falan olsa sana daha iyi yardımcı olabılsem.. gene de sorup soruşturayım.. en azından fikir verebilirim belki...
bir dersane ve ya özel okula girip calısmayı denedın mı cok fazla stajer öğretmen arıyolar.ilk yıl pek cazip değil kosulları ama sonda düzelir.
kariyer.net
yenibiris.com
secrecv.com
monster.com

bunların hepsinde cvın var mı

Ne güzel ing.öğretmeni olmuşşun
onu olmak isteyipte olamayan en büyük hayali bu olan kaç kişi var bu hayatda..
yetinmeyi bilmek bazen mutluluk getirir
bende bilmiyorum nasıl yetinmeyi bilir insan ama
sanırım yapmamız gerekn bu...

arkadaş ing öğr bitirmiş. iş bulamamaktan yakınıyor. nasıl yetinebilirki bununla anlamadım ben

anladığım kadarıyla özel üniversitede burs almadan okumuşsun.
maalesef öss'de yeterli puan alamayan kişiler maddi durumları iyi ise özel okuyorlar.bu sefer de karşılarına kpss çıkıyor.özel okuyanların çoğu başarısız oluyor kpss'de.maalesef kpss'nin özeli yok.
ayrıca özel şirketler çok iyi araştırıyor.hangi üniversiteden mezun,burslumu burssuz mu?kaç dil biliyor vs.
Allah yardımcın olsun.
ekmek aslanın midesinde değil maalesef artık aslanda aç.

Hepsine yolladım canım her gün girip bakıyorum ilanlara başvuru yapıyorum ama ses yok bi yerden diyorum ya işte kısmetsizim her konuda

Özlemcim insan emeğinin karşılığını bir şekilde almak istiyor sonuçta kimse evde oturmak için okumuyor hele de bu dönemde iyi bir mesleği olsun diye okuyorlar ama ülkemizde işsizlerin çoğunluğu üniversite mezunu oluşturuyor.

senin yerinde olsam dilimi evde biraz daha gelistirirdim..biri olmazsa digeri olur..bircok alanda dene sansini..

Zaten benim ingilizce öğretmenliğinde iş bulucam diye bir kuralım yok. Yeter ki bi iş sahibi olayım hani derler ya ne iş olsa yaparım aynı o durumdayım. Bugün müşteri temsiliği için aradılar yarın görüşmeye gidicem inşallah olur bu sefer.

Valla büyücülere falan gitme de naparsan yap. Çok günaha girersin sakın böyle cahillikler yapma. Açıp kuranı kerim oku. Elinden gelen çabayı göster ama sonrasını Allaha bırak tevekkül et.

Yok canım büyücüde ne işim var benim. Allah korkusu olan bir insanım.Ondan gelen her şerde bir hayır olduğuna inanırım belki hakkımda böylesi hayırlıdır bilemiyorum artık elimden geleni yapıyorum gerisi Allaha kalmış.

işi sadece öğretmenlik olarak düşünmeyin bence.çok iyi bi ingilizceniz olmalı.bugün bi çok şirkette yönetici asistanı olarak göreve başlayabilirsiniz.çünki yabancı dil çok önemli.ya da bi dış ticaret departmanına düşük ücretle başlayıp,işi öğrenip çok güzel bi kariyer yapabilirsiniz.siz sadece öğretmen değil iyi derecede yabancı dil bilen birisiniz.bence bunu istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.başlangıçta ücretiniz biraz düşük olucaktır.ama sonra çok güzel kariyer yapabilirsinizopuyorumnanaktan

4 yıl okudum üstüne üstlük 3 yılda y. lisans yaptım. akademik düşündüğüm için doktorayıda kazandım. ilk yıl araş.gör.kadrosu açıldı. alınacak ilk aday ben iken torpillinin ve boş kafalının birini aldılar. sonra onu tatile yollayıp işlerini bana yaptırdılar. en sonunda tak etti.... ve doktorayı bırakıp memleketime döndüm...sonra bakanlığın söz. personel alacağını duydum. Ankaraya başvuruya giderken iyi niyetimle bir arkadaşıma haber verip onun adına da dilekçe verdim. mülakata çağrıldık...ve o arkadaşım hocamızın ikimiz için ayarladığı referansı bana söylemeyip kendi yazarak, işe alındı ve ben yine açıkta kaldım. en çok kolyan işe alınmamak değil iyilik yaptığın adamın arkadan vurması oldu...3 yıldır kpss ye giriyorum. ama öğrendimki bu sınav artık TUS sınavını geçmiş. evde çalışmakla olmuyor dersane şart haydi oraya da para... sonra birgün bir baktımki vücudumun her yeri leke içinde kalmış...arkası doktor ve sakinleştirici ilaçlar...birgün uyandım ve dedimki yapacak birşey yokkkk ben sıkıldıkça vücuduma zarar veriyorum. herşey beynimde bitiyor..üzülmezsem leke de çıkmaz..ilacı bıraktım ve bütün lekelerim yavaş yavaş yok oldu..

şimdi nemi yapıyorum 1 yıl önce sevdiğim insanla evlendim. inan bana mutluluk bazen aradığımız şeyde olmayabiliyor.. asgari ücretli bir işte çalışıyorum... hiç okumasaydım yine aynı yerde çalışabilirdim..bazen ağlama krizlerine girdiğim oluyor ama inan bana güzelim hayat bir şekilde akıp gidiyor...
bunları niye mi yazdın. çünkü malesef bu toplumda yalnız değilsin senin gibi o kadar mağdur üniv. öğr. varki...

nasıl bir müşteri temsilciiliği canım? call center mı yoksa başka bişi mi? mülakat nasıl geçti? haber ver mutlaka

üzüldüm ne diyeyim. sizi en iyi çeken anlar. ben de yüksek lisanslıyım ve benim de başıma geldi.. çok istediğim 1-2 yerde torpilli olanı tercih ettiler benım yazılı sınavalrım daha yüksek olmasına ragmen.. önceleri cok üzüldüm ama sonradan o işlerden soğudum. devletin hiçbr kademesinde yer almama kararı aldım bu kırgınlığımdan ötürü. özelde de dönüyor torpil işi ama devlet daha beter. özel de ufak da olsa şans var.. ben de hayalımdeki işi yapmıyorum ama geçiniyorum. bir yandan da hayalimdeki işe başlangıç yapabilmek için kovalıyorum. bu süre zarfında çok kg verdim,yıprandım,başımda yaralar çıktı ki hala var.hırslı,erdemli ve başarılı olup bu çabanın karşılığını alamayan o kadar çok insan var ki..
Allah herkesin gönlüne göre versin..
umarım mesleğini icra etme şansın olur bir gün..

Kızlar çağrı merkezindeki müşteri temsilciliği için iş görüşmesine çağrılmıştım gittim görüşmeye bin pişman oldum görüştüğüm adam özgeçmişime baktı veeeeeee! eeeeee iyi de sizin hiç böyle bir yerde deneyiminiz yok ki neden başvuru yaptınız söylenmedi mi size bu demez mi:1shok: sinirden kan beynime sıçradı telefonda görüştüğüm bayana ben söyledim daha önce böyle bir işte çalışmadığımı yok biz herhangi bir deneyim aramıyoruz sadece ingilizce bilen birine ihtiyacımız var dediği için bende geldim sizin ne istediğinizi anlayan birini çalıştırsaydınız burda bende burda olmazdım diye çıkıştım adama adamda özür diledi hüsranla çıktım geldim eve gene.UYUZ OLDUM UYUZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…