Elimi neye atsam kuruyor :(

iyide her yer deneyimli arıyor sorarım size ben ilk deneyimimi nerede yapacağım diye sorsaydın ya... nedir bu deneyim işi ya. bide benzer işte en az 2 yıl diye yazanlar var...gidiyorsun oradan niye ayrıldın diye soruyorlar. bu seferde benzer işten ayrılan bu işte de başarılı olamaz diye almıyorlar:umursamaz:

Anladım ki arkadaşlar torpili olmayana iş yok bu memlekette. Bir tanıdığım var kız lise mezunu ama geniş çevresi var ve şu an cnn türk'te reklamcılık yapıyor maaşı 3 bin tl yani anlıycanız okumuşsun okumamışsın önemiş yok torpilin varsa istediğin yerde istediğin iş senin.

üzüldüm güzelim
ama iş ararken benim de başıma gelmişti. bir firma biz biraz deneyimli birini arıyoruz demişti ben daha oturmadan,çok sinir olmuştum.. mülakata başlamadan bunu diyip kovar gibi çıkardı hanımefendı benı odasından.. ağzıma geleni saydım ben de.. sankı zorla gittik. aradılar gittik. çağırmasaydınız .
demek istediğim yanlız değilsin..herkesin basına gelebiliyor böyle şeyler
boşver üzülme..
onlar seni kaybetti..

üniversitelilerin magdur olmamisinin bana göre sebebi su

bazi isletmeler lise yada ortaögrenim mezunlarini bu islerde cok az miktarda parayla calistirabiliyor

okumus bir üniversitelinin o maasa calismayacagini zaten biliyorlar

anlicaginiz 3 kurusa 5 köfte yiyenler bunlar oluyor iste

ayni durum burda Almanyadada var bana göre

zamaninda isciye deger verilirken,buraya gelip yerlesen polonyalilar ve ruslarin ucuza calismasi yüzünden ,iscininde degeri düsmüstür,bunlara zamanla Türklerde eklenmistir

simdi herkes saati 5 euroya is buldum diye seviniyor ,saatlerce afedersiniz esek gibi calisiyor

(tekstil bitiren ,matematikle alakasi olmayan bir arkadasim, bir sirketin muhasebesini tutuyor inanilir gibi degil ,hemde asgari ücrete iste bu gibi örnekler cok )

Son düzenleme:
kısmet açma ile ilgili çok derin bilgilerim var şöyleki;
-Allahım yücelerin yücesi Rabbim bize kötü şeyler verdi sanarmışız ve üzülürmüşüz Allah kullarının üzülememesi içinde bir ayet indirmiş.Ayet;
"siz sanıyorsunuz ki ben size kötü olanı verdim.üzülüyorsunuz.halbuki bir bilseniz sizin hakkınızda ne kadar hayırlı şeyler verdiği" demiş
herşeyin bir zamanı vardır..o zaman yeryüze inmeden yaptığın herşey yarım kalır Allahın sevgili kulusun ki Allah seni deniyor sabrını ölçüyor isyan edip etmediğini ölçüyor eğer sevmediği bir kulu olsaydın şuan seni hiçç uğraştırmazdı..eminol..
kimin haddine düşmüş kısmet açmak Allahın verdiği zamanı değiştirmek inanma böyle şeylere
Allah ile melekleri arasında ki bir konuşma "kuranı-kerimden"
bir iyi birde kötü kulu Allaha dua edermiş (sevdiği sevmediği kullarından bahsediyor)
melekleride -Allahım şu sevmediğin kulun bunu istiyor dermiş
Allah meleklerine -istediği ne ise verin diye emir buyururmuş
diğer iyi ve sevdiği kulunda isteğini melekler Allaha iletirmiş
-Allah vermeyin istediği şimdilik kalsın dermiş
melekleri şaşırırmış .Allahım sana birşey soracaz bu kötü kulun isteyince hemen yapıyorsun ama bu iyi kulunun isteklerini yapmıyorsun bak nasıl ağlayıp üzülüyor neden yapmıyorsun yüce Allahım demişler
Allahta- o kulum (sevmediği) isteğini hemen yaptığım fakat o kulumun huylarını sevmiyorum..onun bana Allah demesini bile istemiyorum onun için hemen dediğini yapıyorum.
-ama o iyi kulum o kadar güzel yalvarıyor sabır ediyorki onun yalvarması ve bana dua ederken ses tonunu o kadar çok seviyorum ki ben o kuluma herşeyin en güzelini verecem ama biraz daha dua etsin bende onun sesini duyayım..
dermiş (bu kuran-ı kerimden bir alıntıdır)
başımıza ne gelirse gelsin emin olun Allah sabır eden ve dua eden kulunu sever..Sakın kendinizde bir uğursuzluk olduğunu düşünmeyin..o arkadaşlarınızın işi olabilir elbette kötü yada iyi kullar diye ayırmıyoruz biz Allahın bildiğini bilemeyiz...
fakat ; Allahın ödüllendirmesininde mükemmel olduğunu unutmayalım...

Haklısın canım teşekkür ederim bende aynı şeyi düşünüyorum herşeyde bir hayır vardır.ınşallah Allahım bana hayırlı bir iş nasip eder kısa zamanda.

çok güzel anlatmışsın Piyano, çok etkilendim okurken...
Zehircim, artık türkiye öyle bir hal aldı ki çoğu üni mezunu da asgari ücrete çalısıyor.. bir yandan kızıyorum değerlerinin altında çalışıyorlar,piyasayı düşünüyorlar diye..bir yanımsa işsizlik,sefalaet kol geziyor;napsın insanlar , mecbur kalıyorlar diyor..
inanın ülke olarak bildiğimizden,gördüğümüzden daha çaresiz daha fakiriz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…