Eline geçen herşeyi yırtan bir adet kuzu

Lovedreams

Beni hep mutlu hatırlayın olur mu. :(
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
5.053
22.469
268
Hatunlar hayırlı günler benim derdim minik kuzum..

19 aylık olduk kelime haznesini geliştirmek için ninniler ali babanın çiftliği mini mini kuş söylüyorum saolsun görümcem bize 15 ayrı resimli masal kitabı verdi..ona masal okursun resimleri hayal gücünü geliştirir diyerek ama benim kızım elime aldığım an öğütme makinası gibi mikroskobik parçalara ayıracak kadar parçalıyor. 4 5 aylıkken bazen ağlardı sussun diye kağıt yirtardik çok hoşuna giderdi ama artık iş çığırından çıktı selpak kağıt defter kitap ne bulursa parcapincik ediyor ve ben çaresiz kalıyorum 2 adet sorum var size hatunlar

1. Kızımı konuşmaya teşvik etmek için hikaye okumaktan başka ne yapmam lazım sohbet vs ediyoruz bol bol ama pek işe yaramıyor galiba kızım başına buyruk ve çabuk sıkılan bi karaktere sahip

2. İse beni en muzdarip eden bu kağıt yırtma huyunu nasıl yok edebilirim evimin her yerinde kağıt peçete var koltuk altlarına dolaplara çekmecelere yastiklarin içine tikistiriyor bazen çoraplarının içene bile dolduruyor bıktım ya offff yardım edin hatunlar bana..

siz yanlış alıştırmışsınız. ben 2 aylıkken başladım kitap okumaya eline vermeye 10 aylığız hala kitap yırtmaz bakar resimlerine filan. bence öncelikle kalın karton resimli kitaplar var ben en son bimden almıştım hayvanlar vardı onu yırtmadan resimlere bakın hayvan sesleri çıkarın birkaç kitap böyle olsun sonra ince kitaplara geçiş yaparsınız :)

daha yaşı küçük acele etmeyin sıkıldığı için yırtıp atıyo
Canım aslında evet oyuncak konusunda çok takılmıyor onlara kağıt yırtma olayı mesela ona kağıt veriyorum vermezsem kendi bulup getiriyor ona kızamam tabi ki ama kitap vs alamadım elime evde cingar çıkıyor vermiyorsun bana diye bu huyu yıpratıyor aslında beni

Canım görumcem var 2 tane ikisinin 4 çocuğu var bu gönderdiği kitaplar içinde 3 ayrı dediğin gibi sert kalın olanlar vardı meyve sebze, renk sayı ve şekiller diye inanırmısın onları bile yırttı zevk alıyor bundan. Önce ki gün gorumcem geldi 15 yıllık kitapları 15 günde halletmiş diye ağzı 5 karış açık kaldı kadinin

Kumaştan hayvanlı kitaplar var onlardan alın.
Uğraşsada yırtamaz kağıt peçeteleri ortada bırakmayın dışarda ıslak mendil kullanın evde de bişey olunca hemen gidip yıkayın elini yüzünü .

Biraz unutsun kağıdı hemde kumaştan olup yırtamayınca zevkte alabilir

allah bağışlasın :)
eğer algısında bir sorun yoksa konuşması için acele etmeyin, her bebeğin seyri birbirinden farklıdır. telaşa kapılmayın.
yırtma dürtüsüde dönem dönem olabiliyor çocuklarda...

Maasallah diyim algısı çok iyi bazen kizicagimi çok iyi bildiği için kağıtları ben odaya gelmeden saklıyor bir yerlere hemen tabi sonra soruyorum hemen gösteriyor tek tek en son kağıtlar koynundan çıkmıştı oraya bile sokmuş ya

pek tatlıymış :)) acele etmeyin, kağıt yırtmak zaten motor becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. kaslarını kuvvetlendirecek farklı etkinlikler araştırabilirsiniz.

Kesinlikle onlardan alacağım kağıt yırtması yine neyse kitapları bari yirtmasin dimi teşekkür ederim canım tavsiyen için :)

pek tatlıymış :)) acele etmeyin, kağıt yırtmak zaten motor becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. kaslarını kuvvetlendirecek farklı etkinlikler araştırabilirsiniz.
Aslında çeşit oyuncağı var misal babası ona bir küp aldı ahşap renkli şekiller var onları içine yerleştiriyor ama çabuk sıkılıyor sonra yine kağıt istiyor bir tabak birde kaşık sağa sola çevirip mama yapıyor bana zorla yedirmeye çalışıyor bu huyu maalesef benden geçti yemek yemiyor diye zorlamistim bi ara banada zorla yemek yedirmeye çalışınca yaptığımın yanlış olduğunu farkedip zorla yedirmekten vazgeçtim

ah çocuklar... bizim aynamız :)

ay kumu verebilirsiniz özgürce oynarsa çok mutlu olur. en sıkılmayacağı etkinlik
kuklalarla oyunlar yapabilirsiniz.
müzik dinletebilirsiniz.
boyamalar yaptırabilirsiniz.
renkli bir şişelere mercimek, bulgur, fasülye doldurup eline verebilirsiniz. sesler değiştikce hoşuna gider.
çocuklar öyle hazır oyuncaklardansa böyle şeylere daha çok ilgi duyuyorlar.

canım öncelikle kitap değil ama kağıt yırtmak bebeklerde parmak kaslarını ve kaba motor becerilerini geliştirir aslında iyi bir şey.
gelelim kitap mevzusuna...
benim oğluma da 6 aylıktan beri kitap okumama rağmen kısa bir dönem sanırım 14-19 ay arası felandı bir kaç kitap sayfasını yırtmışlığı var ama ben ona çok net tepkimi gösterdim (tabi ki bağırmadan) ve her kitap okumamızda sakin bir dille güzelce anlattım. sonra bir daha zarar vermedi.
sen ona kağıt vermediğin zaman ağlıyor ve tekrar veriyorsan bu bir döngüdür asla bitmez. hatta artar ve bebek ağladığımda istediklerim yapılıyor diye bunu başka şeylerde de kullanmaya başlar.
tepkini uygun bir dille ve net bir şekilde koy. ağlayabilir bağırabilir bunlar normal o zaman odasında ağlamasını kağıt ve kitapların yırtılmayacağını susana kadar da odasından gelmemesini söyle. en fazla 2-3 gün içerisinde buna uyum gösterecektir emin ol.

Çözüm kısa vadede evde kağıt bulundurmamak

Peçete vs olmasın kitap gazete dergi ne varsa yüksekte kapalı dursun

Tuvalet kağıdı bile dolapta dursun siz oradan alıp kullanın

Bir süre kitap okumayın birşey olmaz bu süreçte yırtmayı unutuncaya kadar

Hikaye uydurun masal anlatın sohbet edin çocukluk anılarınızı anlatın daha önce izlediğiniz filmleri anlatın

Oyuncak saymaca renklerine göre Lego toplamaca yapın

Yine renklerine göre çamaşır çorap vs ayıklayın

Mandal oynayın bir süre kağıtsız yaşayın

Konuşması için de baskı yapmayın konuşur elbet ama sizin bunu önemsediğinizi fark ederse daha geç konuşur

Anladım canım haklısın ben daha çok kitap yirtmasina kızıyorum bagirmiyorum ama kızıyorum ağlamasına dayanamayıp veriyorum mecbur vermesem bulup getiriyor bir yerlerden sakladı galiba :) evet artık net bir dille onu uyarmak lazım geri adım atmamam lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…