- 7 Mayıs 2015
- 477
- 335
- 33
- 45
- Konu Sahibi Lovedreams
-
Gerçekten öyle yemek konusunda da çok üstüne düştüm inatla yemedi hatta bi ara 2 saat 1 kaşık yemeği ağzında tuttu sonra ben görmeden tükürmus kapının arkasına üstüne düştükçe herşey ters tepiyor ben acele ediyorum galiba bazı konularda rahat bırakmak en iyisiÇözüm kısa vadede evde kağıt bulundurmamak
Peçete vs olmasın kitap gazete dergi ne varsa yüksekte kapalı dursun
Tuvalet kağıdı bile dolapta dursun siz oradan alıp kullanın
Bir süre kitap okumayın birşey olmaz bu süreçte yırtmayı unutuncaya kadar
Hikaye uydurun masal anlatın sohbet edin çocukluk anılarınızı anlatın daha önce izlediğiniz filmleri anlatın
Oyuncak saymaca renklerine göre Lego toplamaca yapın
Yine renklerine göre çamaşır çorap vs ayıklayın
Mandal oynayın bir süre kağıtsız yaşayın
Konuşması için de baskı yapmayın konuşur elbet ama sizin bunu önemsediğinizi fark ederse daha geç konuşur
daha 19 aylık yırtması çok normal.
bebeğin gözünde onlar kitap değil ki.yırtılcak bişet.
ayrıca kendi çocuklarımdan biliyorum .çok sıkılıyorlar o yaşlarda kitap okumaktan falan.
oturamaz onlar şimdi gezecek . ne yapayım şimdi kitabı modunda onlar minnoşlar
Sürekli yapma yırtma diyorsanız zıtlaşmaktan zevk alıyor olabilir.
Kitapları kesinlikle kumaş alın.
Arkadasın Dediği gibi ortalıkta bırakmayın peçete vs..
Ahh ah aslında kelin ilacı olsa kendi basına sürer. Bende benim minnoşun yanında buzdolabı bulaşık mak açamıyorum çünkü son hız emekleyip içine giriyorKagit yirtmasina az tepki veriyorum ama bi ara 3 4 kitap halledince baya tepki vermiştim ama yine aynı kızım vazgeçmedi
Ahh ah aslında kelin ilacı olsa kendi basına sürer. Bende benim minnoşun yanında buzdolabı bulaşık mak açamıyorum çünkü son hız emekleyip içine giriyor[/QUOT
Maşallah Allah bağışlasınHatunlar hayırlı günler benim derdim minik kuzum..
19 aylık olduk kelime haznesini geliştirmek için ninniler ali babanın çiftliği mini mini kuş söylüyorum saolsun görümcem bize 15 ayrı resimli masal kitabı verdi..ona masal okursun resimleri hayal gücünü geliştirir diyerek ama benim kızım elime aldığım an öğütme makinası gibi mikroskobik parçalara ayıracak kadar parçalıyor. 4 5 aylıkken bazen ağlardı sussun diye kağıt yirtardik çok hoşuna giderdi ama artık iş çığırından çıktı selpak kağıt defter kitap ne bulursa parcapincik ediyor ve ben çaresiz kalıyorum 2 adet sorum var size hatunlar
1. Kızımı konuşmaya teşvik etmek için hikaye okumaktan başka ne yapmam lazım sohbet vs ediyoruz bol bol ama pek işe yaramıyor galiba kızım başına buyruk ve çabuk sıkılan bi karaktere sahip
2. İse beni en muzdarip eden bu kağıt yırtma huyunu nasıl yok edebilirim evimin her yerinde kağıt peçete var koltuk altlarına dolaplara çekmecelere yastiklarin içine tikistiriyor bazen çoraplarının içene bile dolduruyor bıktım ya offff yardım edin hatunlar bana..
Allah razı olsun canim ben senin yerine sarılıp öptüm kokladım kuzumu :)Maşallah Allah bağışlasın
Çocuk sevmeyen biri olarak okadar güzel anlatmissinki kuzunu içimden yanımda olsada sarılıp opsem dedim
Yeme huyu yoktur ama bana yedirmeye çalışıyor sıpamBenimkide böyle,bide arada yediğini görüyorum.. ya yere atar ya yırtar yada yer..
zaman lazım,büyüyecekler..
aktivite kitapları va keceden yapılmış hem yirtamaz hemde oynar
instagram ve internet üzerinden yazınca rahatlıkla bulabilirsiniz
Müzikli kitaplar var baya sert mukavva kıvamında.Yanlarında 3 yada 4 tuşu var hikaye okurken efekt yapılıyor.Böylece dikkatini başka yöne kaydırmış olursunuz.
Canım tabiki keyifli o gülünce bende mutlu oluyorum elimizde tabak kaşık o kağıtlardan mama yapıp bana yediriyor (eşim aşırı titizdir bazen evde kavga sebebi oluyor bu parcapincik kagitlar) benim derdim kitaplarıda yırtması artık kitap saklıyoruz evde kütüphanenin olduğu odanın kapısını hep kapatıyorum istiyor vermeyince sürekli aglama modunda geziyoruz canımbenim kızımda kağıt, kağıt mendil ne bulursa yırtıyor.çokda zevk alıyor gülüyor o gülünce bende gülüyorum.benimde evimin heryeri parça pinçik kağıt ve mendil dolu.ama kızım uyuyunca zevkle topluyorum.biz çok eğleniyoruz :))
Benim ki kağıtları parçalayıp plastik tabağa koyuyor sonra ondan mama yapıyormuş bide zorla bana yedirmeye çalışıyor Allahtan kendi yemiyorMaşallah kuzuya. Benim de ayni dertten sıkintilarim var malesef ama el kaslari ve kollari gelisiyormus iyi yönden bakmak lazim:) bir süre unutana kadar etrafta hic kagit kitap vs birakma canim ben simdi onu deniyorum unutacak sanirim öyle öyle isin kotusu kucucuk parca haline getirip agzina koyuyor bu sefer:)
Dağıtma huyunu geçtik çok şükür benim iç çamaşırlarımı bayrak gibi sallaya sallaya geziyordu sonra kendiliğinden bıraktı bu huyunu en son arkadaşımin oğlu çekmeceleri açınca bana şikayete geldi git düzelt çekmeceleride kapat dediğimde gidip kapatıyor düzeltme huyu var ama işte şu kağıt kitap yırtma olayı büyük sıkıntıBenim kizimada yapma etme deyince inadina yapiyor o oyun oldugunu saniyor ben guzelce annecigim bunu su sebeple yapmiyoruz diyorum gulerek tatli dille.dikkatini baska yere cekiyorum.ise yariyor.kitaplari yirtilmasi kolaysa bazen yirtabiliyor.kalinlari yirtamiyor zaten.getiriyor yanima anne oku oku diyor kitaplari oksuyorum ayyy ayy diye degerli birsey oldugunu anlasin diye.bizde dagitma huyu var duzgun bir yeri dagitmayi cok seviyor.dolaptan tencereleri cikarip atiyor.odasina girmis giysilerini tek tek odaya dagitmis.arkasini toplamakla geciyor zamanim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?