• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Elisa ismi hakkında fikirler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Elayagiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
2.305
2.592
83
30
Öncelikle herkese bol rizikli dualı şifalı ramazanlar. Ben uzun zamandır hamileligimi öğrendiğim gunden itibaren hep kizim olursa anlamindan dolayı adini elisa koyacagim diye dusunuyordum. Anlami internette cennet kapisini açan melek olarak geciyor. Ama iste bazi manasiz isimler internette cok anlamli gibi saptirilabiliyor. Bu yuzden bende bu guzel platformun güzel kadinlarindan fikir almak icin bi sizlere danisayim su isim olayini dedim. Okuyup zaman ayırdığınız icin teşekkür ederim:KK36: bu arada anlami guzel olan bildiginiz kız isimleri varsa onerilerede acigim:KK15:

Google'da Elisa gayrimüslim bir isim mi diye aratırsan sorunun cevabını bulursun canım. :KK66: Hatta bu konuda yazılı bir fetva bile vardı yanılmıyorsam.
Elisa ismini koyma derim ben şahsen yani.

Ben de sana hayırlı ramazanlar diliyorum canım.:KK200:

Aklima "bir kadin bir erkek"'teki zeynep geldi oglum olursa adini jabua koycam diyordu:KK70:
Internette yabanci isim cikiyor bir de tıp terimiymis:silah:

Google'da Elisa gayrimüslim bir isim mi diye aratırsan sorunun cevabını bulursun canım. :KK66: Hatta bu konuda yazılı bir fetva bile vardı yanılmıyorsam.
Elisa ismini koyma derim ben şahsen yani.

Ben de sana hayırlı ramazanlar diliyorum canım.:KK200:
Ay cok tesekkur ederim öyle aratmak hic aklima gelmemisti gercekten:olamaz: evet bende cok kararsizim böyle degisik anlami guzel bi isim olsun istiyorum ama cok zormus sanirim bu isim olaylari:bicak:

Ay cok tesekkur ederim öyle aratmak hic aklima gelmemisti gercekten:olamaz: evet bende cok kararsizim böyle degisik anlami guzel bi isim olsun istiyorum ama cok zormus sanirim bu isim olaylari:bicak:

Aslında hem değişik hem anlamlı isimler de var.

Aklıma gelenlerden yazayım ben ;)

Berika
Süsen
Gülin
Ferah
Yade
Yeda

bende son zamanlar türeyen işte cennetteki şu cenneteki bu diye anlamı varmış gibi gösterilen isimlere dikkat edin derim.öyle söyleyip koyuyorlar daha sonra anlamın öyle olmadıgı ortaya çıkıyor.üzucü bir durum.bende kızıma güzel anlamlı değişik olmayan yeni türemeyen anlamında tereddüt etmeyecegim emin oldugum bir isim koymak icin araştırmadayım bu arada

Elizan
Neva
Berre

İkranur : ikra oku demek nur oku anlamında.
Allah izin verirde bir kızım olsa ben meryem koymayı düşünüyorum. Değişik isimler hoşuma gitmiyor benim.

Elisa hakkında aids şüphesi olan kişilere yapılan testin adıdır. Kulağıma da hem Avrupai dursun hem cennetten uydurulmuş bi manevi anlamı olsun şeklinde koyulan özenti bir isim gibi geliyor. Cennetteki melek anlamı çoğu diğer isimde uydurulduğu gibi gerçekte yok. Bence çok yanlış tercih.

Elisa hakkında aids şüphesi olan kişilere yapılan testin adıdır. Kulağıma da hem Avrupai dursun hem cennetten uydurulmuş bi manevi anlamı olsun şeklinde koyulan özenti bir isim gibi geliyor. Cennetteki melek anlamı çoğu diğer isimde uydurulduğu gibi gerçekte yok. Bence çok yanlış tercih.
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin boylece ismin gercek anlaminida ögrenmis oldum haklisiniz bende vazgeçtim zaten dediginiz gibi cennetle pek bi alakası yokmuş :KK70:

Öncelikle herkese bol rizikli dualı şifalı ramazanlar. Ben uzun zamandır hamileligimi öğrendiğim gunden itibaren hep kizim olursa anlamindan dolayı adini elisa koyacagim diye dusunuyordum. Anlami internette cennet kapisini açan melek olarak geciyor. Ama iste bazi manasiz isimler internette cok anlamli gibi saptirilabiliyor. Bu yuzden bende bu guzel platformun güzel kadinlarindan fikir almak icin bi sizlere danisayim su isim olayini dedim. Okuyup zaman ayırdığınız icin teşekkür ederim:KK36: bu arada anlami guzel olan bildiginiz kız isimleri varsa onerilerede acigim:KK15:
Uydurma anlam gibi
Eleysa çok temiz tertemiz demek bunu bi düşünün isterseniz :)

Ya birisi çocuğuna koymuştu. Tertemiz falan demek diye okumuştum bende araştırdığım da öyle Bi anlam çıkmıştı. Siz daha iyi araştırmışsınızdır ama.
Şifa
Ela
Alya
Bahar
Azra
İsimlerini beğeniyorum bende :)
Eleysa da uyduruk. Yok öyle bir anlamı.

Elyesa var, o da erkek ismi. (Hz. Elyesa)

Alinmayin ama son yillarda bize ait degilmis gibi duran bircok isim kullaniliyor.
Ne bileyim bana cok yabanci özentiligi gibi duran isimler gibi geliyor.
Simdi örnek veririm ama bu ismi kullanan arkadaslara ayip olur.
Bize ait cok naif, cok hos isimler bulunmaktadir. Cok daha duru, söylemesi kolay.
Saydiginiz isimler yanabci isimlerin türkce talafuzuna benziyor.
Bir akrabamiz öyle isim koymus ki babannesi telafuz edemiyor, kimse aklinda tutamiyor.
Isim koyarken bizim cografya mal olmus isimleri kullanmak bana daha mantikli geliyor, nacizane fikrimdir.

Ya birisi çocuğuna koymuştu. Tertemiz falan demek diye okumuştum bende araştırdığım da öyle Bi anlam çıkmıştı. Siz daha iyi araştırmışsınızdır ama.
Şifa
Ela
Alya
Bahar
Azra
İsimlerini beğeniyorum bende :)

Bak senin yazdığın isimler çok daha güzel. ;)

Eleysa, Meleysa, hiç gerek yok bunlara :D
Nette Eleysa'nın tertemiz anlamında olduğu yazıyor ama yok öyle bir şey.

Back
X